Знаете ли тези 10 закона на изобилието?

За децата, подаръците и ползите от четенето
07.01.2015
Кои са тайните методи за въздействие, които „те” не искат да знаете?
23.04.2015

Знаете ли тези 10 закона на изобилието?

С този материал даваме рестарт на нашата рубрика за ревюта на книги. Около нея имаме новини, които ще споделим скоро. Днес ще ви представим „Малка Библия на парите. 10-те закона на изобилието“ от Стюарт Уайлд. Автор на ревюто е Станислава Иванова. Ето го и него:

Една наистина малка книжка, компактна и много ценна – това е определението, което мога да дам за нея. Тази книжка е находка за всички ценители и  търсачи на житейски истини.

А защо, именно, фокусът отново е парите?!

Просто е – няма как без тях в съвременното общество, като на тях прехвърляме своите усещания и емоции. Описаните 10-ет закона на изобилието са ретроспекция на истини за човешкото развитие събирано десетилетия. Тези закони са валидни особено сега, във времена на все повече предизвикателства, и все по – голямо желание за налагане на контрол над всичко. В тези условия обаче, все по-често ни се случва да пропускаме изобилието, все по-рядко изпитваме наслада и удовлетворение от постигнатото както в личен план, така и в бизнеса.

Тази книжка цели да ни припомни, че:

 „Парите са енергия“

„Животът е енергия“

„Човекът е енергия“

И за това, за да го осъзнаем, законите са представени чрез психологическите аспекти на приспособяването на човека към парите.

„На теория всички сме свободни! Но дали е така?“

Преди да си отговорим, трябва да се впуснем на дълбоко, навътре в нашия собствен свят и възприятия, за да открием – обичаме ли себе си, живеем ли в хармония със собствените си мисли и усещания, приемаме ли изобилието в неговата цялост (духовно, емоционално, финансово).

Едно от най-важните качества, които човекът често забравя е че началото е идеята, а след нея се налага да се действа. Движението осмисля съществуването ни.

Енергията трябва да се движи, което изисква действие.

Все по-голямо значение придобива посоката, в която развиваме идеята, чрез действията, които предприемаме и какъв краен резултат преследваме, с който да допринесем за изобилието, богатството и одухотворяването си в последствие.

Често не осъзнаваме и не виждаме манипулациите, тъй като защитаването на  „обществения интерес“ до скоро значеше умишлено заличаване и бягство от самоконтрола, поемането на лична отговорност и индивидуалните решения.

А за да се чувстваме по свободни, трябва да приемем нашите решения, избори и отговорности като духовен акт. „Наша е властта и силата “ е посланието на навлизащата в последните години тенденции на личностно развитие, самоутвърждение,  на завръщане на важността на човека в основата на всичко случващо се тук и сега, с още по-важно значение за очакващото ни утре. Законите представени в тази книжка, съдържат истини  и знание, подтикващи ни към смелост и кураж да мечтаем още по-силно и да вярваме в успеха, защото го заслужаваме стига съзнателно  да го изберем.

Сентенции валидни за всички времена се съдържат в 10-те закона на изобилието:

Закон на богатството

„Парите са добро нещо. Лакомията е нещо лошо.“

„ Да си богат е просто нещо, стига да се съюзиш с чувствата си. Да избирате изобилието, а не недостига.“

Изобилието е навсякъде около нас. Природата на Земята е уникална, но има разлика между природното богатство и това което всеки индивид притежава, и тук е изкуството да контролираш енергията, използвайки всичките си качества, мисли, чувства и емоции.

С първият закон авторът намесва метафизиката, поставяйки нейното значение като ядро между идеята и действието. Този модел на структуриране  продължава и в останалите закони.Триизмерната реалност, ни обръща към факта, че всичко което смятаме за твърда маса от частици, де факто съществува във вид на трептения и вълни. Това представляват и парите, които за всеки от нас всекидневно преминават от състояние „може би“ в твърдо състояние – банкнота, монета, кредитна карта и т.н.

Законът на потока

„Парите са поток“. „На който има ще му се даде, на който няма ще му се отнеме“. Е прочутият цитат от „Библията“, които всички знаем и все още внася объркване у нас.

Загубвайки се в нищетата, разочарованието, провала, страха, забравяме, че дори най-големия бедняк има за какво да е благодарен. По –лесният път е да се вайкаме, да се оставим на течението, да приемем, че това е което сме и не можем повече, че не заслужаваме, тъй като сме изтеглили късата клечка в живота. Трудният избор е да приемем, че всичко зависи от нас, всичко се излива и влива от нас, стига да поканим за съюзници – планиране, ред и постоянство. Вие сте в потока, вашите чувства ви вкарват в него, стига да сте наясно с тях. За това използвайте вътрешната си сила.

Законът на парите и разстоянието

„Отблъскване и привличане“, „любов и омраза“  към парите  – на кой полюс от това взаимоотношение  избирате да сте? Анализирайте го и ако добавите порция „ентусиазъм и талант“ , ще ви води към успеха, защото вече давате нещо повече, давате нещо напълнено с енергия, светлина и любов. Давате познание, което се цени.

Духовните закони на Търсенето и Предлагането

Контролът, който вие оказвате върху движението на парите е „вашето майсторство в разбирането ви за голямото пътуване наречено живот“.

За да задоволите търсенето, трябва да предложите нещо повече, да се научите да вълнувате, да излъчвате успех.

Закон за парите, конкуренцията и корпусно-вълновия дуализъм

Изваждането на парите от тяхното състояние „може би“  е акт на проявление. Действието е сила, която ви носи увереността, че вие и богатството сте неразделни.

Закон за призоваването и проявлението

„В началото бе словото“. Призоваването е акта на ясното и отчетливо заявяване на това, което желаем, целим и искаме да постигнем. Звукът е основна сила, вибрация, която отеква и изважда желанията и мислите от мъглявата им несигурност и  ги превръща  в ясна и конкретна задача.

Закон за парите и егото

Егото дава идентичност, то ни разделя от останалите, кара ни да се чувстваме уникални, придава ни важност и значимост, дистанцира ни от множеството. Но това коства много енергия. Егото търси възхищение, а то трудно се доказва пред обществото и коства пари.

Парите ни правят специални и важни, но ако се дистанцираме от егото и приемете уникалността си, въпреки недостатъците, тогава няма да са ви необходими почитатели. Ще сте свободни,  което ще освободи творческата ви енергия.

Закон на даването и получаването

Припомнете си усещането да си влюбен. В това състояние давате своята енергия на хората около вас и във всичко, което правите. Хората откликват на емоционална подкрепа и защита, като любезен и добронамерен акт насред ширещата се безкрупулност и жестокост.

Давайте, колкото можете, за да получите. Свикнете да мислите, че сте богати и че парите идват при вас, тъй като вие поемате отговорност да ги използвате правилно.

Вярвайте в себе си и не отказвайте да получите, това което ви се предлага, колкото и незначително и не на място да ви се струва.Споменете си за положителната нагласа и колко по-различно се чувствате, ако изберете нея пред негативизма. Водете дневник на благодарността – действа възпитателно.

Законът на честта, почтеността и изобилието

Времето е най-ценния ни ресурс и е жалко, ако го пропилеем в машинации, мръсотия и жестокост. Всеки има тъмна страна, с която се бори. Уважавайте себе си  и своите чувства. Вслушвайте се в гласчето вътре във вас. Живейте в истината, изразявайте я и не бъдете прикрити. Рано или късно, всичко излиза на яве. „Може да спечелите всички пари на света, може да си купите всички възможни преживявания и да живеете богато, но живот без чест и почтеност няма никаква стойност.“

Закон за любовта, състраданието и парите

„Вие сте това, което сте“. Страховете и ограниченията ни пречат да видим връзката между парите, състраданието и любовта. Пътят минава през това, дали можем да обичаме и уважаваме себе си, въпреки всичко, което са ни казвали, въпреки всички провали и отхвърляния.Себеомразата и себенаказанието пречи на всичко в живота, включително и на печеленето на пари.

Почти винаги свързваме парите със сигурност, но няма как да я намерим извън себе си. Единственото сигурно нещо, в целия ви жизнен път сте вие самите. За това е толкова важен акта на любов към себе си, но в онова си измерение на физическо , емоционално и духовно уважение , а не нарцистичната себична любов.

Никой не е съвършен и не е необходимо да сте такива, за да сте успешни.

Излъчвайки жизненост, любов, сила и подкрепяйки хората, вие изразявате състрадание към несигурността им.

След прочита на тази малка и уникална книжка, си припомняме колко са важни нашите избори, колко голямо значение е да не се предаваме и да полагаме грижи за себе си, да сме дисциплинирани и постоянни в действията.

Да си създадем вътрешни правила за успеха, които да следваме и да допълваме в процеса на израстване.

Само така нашето съществуване ще има смисъл. Само така ще сме удовлетворени.

Само откривайки себе си, всичко става възможно, измеримо и постижимо!

Накрая, ако искате да поръчате тази книга или някоя друга от издателство Анхира с 10% отстъпка, следвайте тези инструкции.

Станислава Иванова
Коя съм аз? - Аз съм Станислава Иванова. Имам много идентичности, които се старая да балансирам всеки ден - от майка, жена, съпруга, дъщеря, приятел, колега, коуч и ментор. Моята мисия е да съм здрава. Да бъда богата - духовно и финансово. Да включа всички компоненти - щастие, страст, воля, вяра, любов, уважение.. в постигане на върхови резултати в моя живот. "АЗ съм скенер." т.е. в природата ми е да се интересувам от много и различни теми. Благословена съм с непрестанно любопитство за нови неща във всеки аспект на живота.. В резюмето ми фигурира опит в различни професии, бизнес сектори и проекти. Обожавам да чета и пиша, за това което ме вълнува. Едно от най-добрите ми постижения е дъщеря ми. Тя е моята муза. Един от последните ми проекти е Коучинг за родители. Вярвам, че за да са успешни децата ни, трябва да тръгнем от самите нас и само така ще успеем да ги подкрепим да постигнат своите стремежи.

1 Comment

  1. Здравейте!
    Благодаря на създателя на тези прекрасни материали… Чета с удоволствие…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.