Имате нужда от фирмено обучение със Стойне Василев?

Ако желаете практично и персонализирано обучение в областта на личните финанси и инвестирането за Вашите служители, попаднали сте на правилното място. Може да ангажирате Стойне Василев за участие във фирмени обучения, тиймбилдинги и други събития за служителите Ви. Ако те управляват добре личните си финанси, няма да имат финансови проблеми и ще са по-ангажирани в работата си.
Стойне може да е полезен и за обучения, работилници и консултации в областта на фирмените финанси, ценообразуването, управлението на паричните потоци и много други.

 

7 ползи от по-високата финансова грамотност на служителите

1. По-добър фокус и по-висока продуктивност

Финансовата грамотност помага на служителите да подобрят живота си. В резултат на това те могат да се фокусират върху работата си и да постигнат по-висока продуктивност.

2. По-висока ангажираност и лоялност към работодателя

Дори при ниска безработица, добрите служители и талантите ще стават все по-търсени. Ако искате да ги привлечете и да ги държите ангажирани, трябва да им предоставите по-добри условия от конкурентите. Кое е по-ценно - 5% увеличение на заплатата или да научиш служителя как да извлича максимума от своето възнаграждение всеки месец? Това, че искате Вашите служители да повишат финансовата си грамотност и да управляват по-добре личните си финанси, независимо, че някой ден могат да напуснат, показва, че Ви е грижа за тях и за тяхното бъдеще. Служителите ще го оценят и ще ви върнат "жеста" с по-висока ангажираност и лоялност. Много изследвания, а и моята практика, го доказват.

3. Намалява стреса

Да имаш големи кредити за жилище, автомобил, ремонти и други е стресиращо. Никой не иска да получава и обаждания от банката за закъсняла вноска по някой заем. Покачването на цените също може да доведе до стрес. Финансовата грамотност помага на служителите да вземат финансовия си живот в ръце, да престанат споровете вкъщи за пари и да намалят значително безпокойството по отношение на личните си финанси.

4. По-добро ментално здраве и по-малко отсъствия от работа

Постоянните мисли за парите влияе върху физическото и менталното състояние на служителите. Повишеният стрес води до по-често боледуване и схващания на крайниците, взимане на повече отсъствия и болнични, а това увеличава многократно рисковете от сърдечно-съдови заболявания, травми, диабет и други. Да не забравяме, че освен върху здравето, честото отсъствие от работа има немалък финансов ефект и прекъсване на работния ритъм.

5. Намаляват кражбите и злоупотребите с фирмени средства

В една от компаниите, за които работех, отговарях за предотвратяване и разкриване на финансови измами и злоупотреби с фирмени средства. Почти във 100% от случаите, служителите, които са се изкушили да присвоят служебни средства или от сметки на клиенти, имаха финансови проблеми и това беше основният им мотив за да рискуват работата и доброто си име. Финансово грамотните служители организират по-добре личните си финанси и не се налага да злоупотребяват с фирмени средства.

6. По-малка вероятност да търсят допълнителен източник на доходи

Когато заплатата не ни стига, започваме да търсим допълнителни източници на доходи. Това е добра опция, но може да води до преумора и липса на фокус в основната работа на служителите. Не са малко случаите, в които се използват фирмени ресурси и контакти за изграждане на страничната дейност, а и нерядко се споделя разпространява конфиденциална информация от основната работа. Тези служители могат да навредят и на репутацията на компанията. Моята практика показва, че с оптимизиране на разходите, могат да се спестят минимум между 16% и 23% от месечните харчове и да няма нужда от допълнителен източник на доходи. 

7. Служителите ще разберат по-добре позицията на мениджмънта и собствениците

Да работиш за дадена компания, да я управляваш и да я притежаваш са коренно различни неща. Служителите, управлението и собствениците на един бизнес имат еднаква цел, но често се разминават във вижданията си как това да се случи. Обученията по финанси ще помогнат на служителите да видят гледната точка на мениджърите и предприемачите, ще разберат разликата между приходи и доходи, ще научат как се формира печалбата на компанията, какво представляват паричните потоци и много други неща. Това ще намали напрежението във фирмата и всеки ще се фокусира върху развитието ѝ.

Как протича едно фирмено събитие?

През годините съм направил десетки фирмени обучения и имам стотици участия в различни събития на живо и онлайн. През това време изградих процес, който се базира на следните принципи:

1. Успешното обучение започва с конкретните изисквания и специфики клиента и на хората, които ще участват в него.
2. Спрямо нуждите изготвям персонализирана програма, съобразена с текущата подготовка на участниците и целта на обучението.
3. Обсъждам предварително темата на събитието, както и неговото съдържание, за да може то да бъде максимално полезно на участниците.
4. Всяко обучение включва практически упражнения, дискусии и интерактивни игри, които помагат на участниците да приложат веднага в живота си научените неща.
5. Повечето клиенти избират да надградят отделните обучения с цялостна програма за повишаване на финансовата грамотност на служителите си.

На какви теми може да е фирменото обучение?

  • Как да създадем личен или семеен финансов план
  • Как да управляваме по-умно личните ни финанси
  • Как да защитим доходите и спестяванията ни от инфлацията
  • Как да защитим себе си, здравето и активите ни
  • Как да инвестираме разумно
  • Как да инвестираме умно в акции
  • Как да инвестираме умно в имоти
  • Как да инвестираме умно във взаимни фондове
  • Как да инвестираме умно в индексни фондове
  • Как да инвестираме в р2р платформи
  • Как да организираме финансите на фирмата
  • Как да управляваме фирмените парични потоци
  • Как да определим цените на нашите продукти и други
 

 

Направи запитване още сега!

Как да се свържете с мен за фирмено обучение?

За начало ще Ви помоля да попълните регистрационната форма, с което да направите Вашето запитване за провеждане на фирмено обучение.
След това ще се свържа с Вас, за да уточним формата на събитието, дали ще е на живо или онлайн, кога искате да се проведе, колко участници ще има и други детайли.
Когато получа тази информация ще Ви изготвя индивидуална оферта. Ако я приемете, ще Ви изпратя проформа фактура за сумата (върху нея не се начислява ДДС и цената е крайна) и при получено плащане ще запазя датата и часа, и ще започна да подготвям обучението. Заплащането става преди самото събитие, защото основната част от моя ангажимент е в предварителната подготовка, а не по време на обучението.

Форма за запитване

Част от нашите корпоративни клиенти:

Предишни обучения

Защо да ми се доверите?

Стойне Василев е независим личен финансов консултант, инвеститор и създател на един от най-популярните сайтове за лични финанси ЅmаrtМоney.bg, както и председател на Управителния съвет на Българската асоциация на личните финансови консултанти.
Стойне е автор на най-продаваната българска нехудожествена книга за последните години „Умни пари“, като има над 18-годишен професионален опит в български и международни финансови компании. Той е съосновател на InvestPRO – цялостна онлайн програма за управление на пари и инвестиране.

Имате други въпроси? Потърсете ме!


имейл: info@smartmoney.bg


Телефон: +359 877 99 46 77