Събитията през 2018 година

Семинар „Как да стартираме бизнес от А до Я“ на 25 и 26 ноември в София
21.08.2017
Академия СтартБизнес.bg 4.0 започва на 14 април 2018
05.02.2018

Събитията през 2018 година

По традиция, в началото на всяка година публикувам график със събитията, които ще организираме през следващите 12 месеца. Така ще може да си ги планираш и да ги включиш в календара си, ако искаш да подобриш финансите и бизнеса си. Освен популярните вече събития (за които има записани още от миналата година), ще ти разкажа и за един курс, който е на ниво идея, за да си кажеш мнението за него.

Академия за стартиране на бизнес СтартБизнес.bg

На 14 април 2018 година стартира четвъртото издание на академията СтартБизнес.bg. Аз не обичам да говоря празни приказки, затова щети споделя фактите, а те са, че досега има над 60 стартирани бизнеса след Академията, а над 98% от участниците дават отлична оценка на курса и биха го препоръчали на свои приятели. Лекторите са само предприемачи и говорят от личен опит за успехите и провалите си.

И тази година, форматът е 4 поредни съботи, в които ще се откъснеш от ежедневните си грижи и ще помислиш за твоето бъдеще като предприемач. Ще планираш създаването и развитието на твоя бизнес, защото това е важно и отговорно решение, а не искаш да оставяш всичко на късмета и случайността. За щастие, ще имаш моята подкрепа, тази на останалите участници и на гост-лекторите. Осигурили сме достатъчно време (4 практически работилници), за да тестваш различни идеи, стратегии, маркетинг тактики и продажбени методи. Ще споделя с теб и колекцията си от книги за предприемачество, които са ми помогнали най-много в бизнеса.

Скоро ще обявим официалната програма, лекторите и мястото, но ако ти е интересно, може да разгледаш страницата на миналото издание на Академията.

Семинарът за финансова грамотност „Машина за пари“

Това е най-големият практически семинар за управление на личните финанси, на който споделям как аз изградих моята машина за пари. Тази година ще се проведе на 2 и 3 юни в голямата зала на Есенс център. През 2017 година имаше 110 участници, които си тръгнаха с ясни насоки и конкретни цели как да организират финансите си, да спестяват, да инвестират и да увеличат богатството си.

Семинарът предлага не просто информация, а истинска ТРАНСФОРМАЦИЯ с доста техники от коучинга, които ще ти помогнат да преодолееш всичко, което те спира по пътя към твоите мечти. Месеци наред след събитието получавам писма и ми се обаждат хора, за да ми благодарят, че техния живот се е променил към добро. Започнали са да управляват по-добре финансите си и вече имат план за техните дългосрочни цели, които вече не са толкова далечни и няма да разчитат само на късмета си, за да ги постигнат.

Това е и едно от малкото събития в България, на което няма да ти продавам нищо, а само ще получаваш. Всъщност, в два дни съм събрал моя 20-годишен опит с финансите и инвестирането, и ще го получиш на цената на вечеря в ресторант. Разликата е, че на семинара ще ти споделя уроци, които ще ти служат вярно до края на живота ти и ще ти помогнат да увеличиш богатството си и да имаш повече свободно време, а в заведението ще се нахраниш само веднъж.

Скоро ще актуализираме информацията за събитието, но ето как изглеждаше то през миналата година.

Академия по лични финанси и инвестиране

Това е нашето топ събитие, което през тази година ще е шестото му поредно издание. Академията ще стартира на 13 октомври 2018 и ще е във познатия ти формат на 4 поредни съботи, с 4 практически работилници, топ инвеститори за лектори, предизвикателни задачи, много упражнения и домашни, достъп до най-добрите книги от моята лична библиотека и достъп до затворена Facebook група за участниците.

Резултатите говорят сами за себе си. Средното увеличение на пасивните доходи до 6 месеца след Академията е над 92%. Цифрата може и да е впечатляваща, но е реална и се дължи най-вече на това, че преди курса повечето участници имат само депозити в банки. И тази година ще запазим атрактивната цена, която е в пъти по-ниска от магистърска програма, която ще ти даде същите знания (ако имаше такава, разбира се), както и от западните курсове, които ще ти дадат информация как стават нещата в САЩ или друга страна, но не и в България. Точната програмата още не е готова, но за да придобиеш представа, ето страницата на курса от миналата година.

Семинар „Как да стартираме бизнес от А до Я“

Планираме да повторим този семинар и второто му издание да е в края на ноември 2018 година. До есента на миналата година, този двудневен семинар имаше само няколко бутикови издания за тесен кръг от участници в София и в Пловдив. Добрите им резултати и успешните бизнеси, които се развиха от тези събития, ме накараха да направим по-мащабен семинар и той стана факт на 25 и 26 ноември 2017 година. Над 80 участници споделиха енергията и получиха моите знания и умения за създаването и развитието на бизнес в синтезиран вид.

След по-малко от месец, започнах да получавам имейли и съобщения от хора, които са направили скока от служител към предприемач, като са стартирали своя дейност. Имаше и много участници, които започват с по-малки стъпки и създават допълнителен източник на доходи към основната си заплата. Трети ми писаха, че все още не е дошъл момента за тази крачка или че „това не е за тях“. Те са проверили идеята си в една безопасна среда и са взели своето решение, като са спестили хиляди левове да направят нещо, в което няма да вложат цялата си страст. Виж какво представляваше събитието през миналата година.

Това беше програмата за събития, които ще организираме през следващите 12 месеца. Сега искам да ти разкажа за един проект, който е още на фаза „идея“:

Курс за лични финансови консултанти

През последните години се срещнах с много колеги, които наричат себе си лични финансови консултанти, но по-скоро са служители на заплата или посредници на на комисионна към финансови компании. За съжаление, професията на личен финансов консултант не е регламентирана в България и всеки може да се нарича така, включително и „личния банкер“ на Мартин Петров, която работи в обслужващата го банка и му открадна близо 4 милиона лева.

Повечето от тези хора са специализирани само в една конкретна сфера (животозастраховане, инвестиране, кредитиране и други) и нямат знанията и опита да обхванат целия финансов свят на своите клиенти. По тази причина, личните финанси на хората са подложени на риск, защото купуват продукти, които не са им нужни или не са подходящи за тях.

Покрай работата ми в Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК) срещнах и много млади хора, които искат да придобият знанията и уменията, за да практикуват тази нова професия. Между другото, ЛФК е посочена като една от професиите на бъдещето и има голям потенциал за развитие и увеличение на доходите за хората, които я практикуват.

По тази причина, решихме да организираме курс, който да подготви хората в различни области като основи на личните финанси, планиране, инвестиране, застраховане, пенсионно осигуряване и други. С тези знания, участниците ще могат да работят за някоя финансова компания или като независими финансови консултанти. В момента търся съмишленици за идеята и ако ти си от тях или познаваш такива хора, може да ми пишеш.

Ако имаш някакви въпроси относно тези обучения, може да ми пишеш на info@smartmoney.bg.

За точните дати и програмите на обученията, запиши се за безплатния бюлетин. Ще получиш 3 електронни книги като подарък, а след това ценно знания за личните ти финанси и бизнес.

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

3 Comments

 1. Николай П. каза:

  Кога ще отворят записванията за Академия по лични финанси и инвестиране?

 2. Kliment Hristov каза:

  Здравейте, искам и аз да се запиша за тази академия по лични финанси и инвестиране.

  Благодаря.

 3. Стойне Василев каза:

  Здравейте,

  Академията ще стартира в средата на октомври. Обикновено, през юни отваряме записванията и за около 2-3 седмици се запълват бройките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.