Какво е финансов коучинг?

Дали коучингът е правилният инструмент за мен?
13.10.2014
Приключението Intunity Coaches започна…
27.10.2014

Какво е финансов коучинг?

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”5395″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_rounded”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Чувствате ли се в безизходица във вашето финансово състояние? Липсват ли добри възможности за инвестиране? Финансовите специалисти на SmartMoney.bg ще ви предложат различни варианти и подкрепа, за да продължите напред.

Какво е финансов коучинг?

Финансовия коучинг е смелостта да си поставиш високи цели и да ги достигнеш с помощта на твоя финансов треньор (коуч). Няма тайна за да увеличиш своето богатство и за да постигнеш финансова свобода. Харчи по-малко, отколкото получаваш, и инвестирай умно остатъка. Всеки го знае. Проблемът не е, че не знаеш какво да правиш, а да го направиш. Нека си признаем – да, книгите и обученията са много полезни, но на теб ти трябват резултати.

Финансовия коучинг запълва тази празнина като ти предоставя професионално партньорство, насочено към действие. Той може да ви спести време и пари, като ви помага да избегнете много грешки, подводни камъни и задънени улици по пътя към финансовата свобода. Коучингът може да ускори натрупването на вашето богатство чрез прилагането на най-ефективните методи за постигане на цели.

Финансовия коучинг не е поредния трик за бързо забогатяване или модерно течение, което да ви разкрие „тайните на богатите”. Тайната е, че няма тайни.

Вместо това, вашия финансов коуч ви предоставя неговите знания, практически опит и подкрепа, насочени към вечни, доказани принципи за забогатяване.

Действие чрез подкрепа

С помощта на предварително договорен график за разговори (на живо и по Skype) вие ще изготвите персонален план за създаване и увеличаване на вашето богатство, както и ще получите подкрепа за взимането на конкретни действия за неговото осъществяване.

С други думи, вашият финансов треньор ще ви подкрепя в този процес, но тежката работа и отговорността за постигането на резултатите е изцяло ваша. Вашият коуч е вашият просветител и главно действащо лице, но вие сте човекът, който трябва да взема решенията и да ги изпълнява.

Коучингът не може да се сравнява с другите образователна алтернативи като четене на книга, гледане на семинар или слушане на CD – това са пасивни, едностранни форми на учене. Финансовият коучинг е интерактивно и динамично образователно преживяване, съобразено с вашите нужди.

Финансовият коучинг е много повече от съвет, консултиране или инструкции как да се инвестира.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Стойне Василев, CIA, CFSA

Финансов коуч

[/vc_column_text][vc_single_image image=”5344″ img_size=”200×200″ alignment=”center” style=”vc_box_border_circle”][vc_button title=” Вижте повече за Стойне Василев” target=”_blank” color=”btn-primary” size=”btn-large” href=”http://smartmoney.bg/za-stoyne-vasilev/”][vc_column_text]


Дали финансовия коучинг е за вас?

1. Искате да промените ситуацията, в която се намирате, но не знаете как?

2. Готови ли сте да отделите по няколко часа на месец, за да получите най-добри резултати?

3. Финансовия коуч ще ви води по пътя и ще ви предлага различни опции, но вие трябва сами да предприемете необходимите действия. Готови ли сте за това?

[/vc_column_text][vc_button2 title=”Вижте нашите цени” size=”lg” link=”url:http%3A%2F%2Fsmartmoney.bg%2Fkolko-struva%2F|title:%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%20%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0|”][vc_column_text][/vc_column_text][vc_button2 title=”Запишете се за среща” color=”green” size=”lg” link=”url:http%3A%2F%2Fsmartmoney.bg%2Fzapisvane-za-finansov-kouching%2F|title:%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8|”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Финансовия коуч ще…

[/vc_column_text][vc_single_image image=”5413″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Вероятно сте забелязали, че повечето финансови специалисти ви учат как да направите нещо – как да инвестирате в акции, как да си купите недвижим имот или как да спестявате по-ефективно. Това, разбира се, е добро начало, но не е достатъчно. Само малцина ще постигнат финансова свобода или ще увеличат своето богатство с тези знания. Образованието е много важно, но само то няма да промени вашата финансова ситуация.

Ако трябва да направим една аналогия – преподаването на това как се купуват акции е все едно учиш хора с наднормено тегло как свалят килограми като им показваш как да ядат по-малко и да тренират повече. И какво от това? Всеки един от тези хора вече го знае, но нещо ги възпира да го направят.

По същия начин, всеки, който иска да стане богат знае какво трябва да направи – да изкарва повече, да спестява повече и да инвестира умно. Не е голяма философия. Даже е очевидно. Проблемът е в изпълнението – как да го направи по най-ефективен начин и с най-трайни резултати. Това е нещото, което ще ви провали или ще ви направи богати.

Финансовият коучинг запълва празнината между знанието как да се направи нещо и реалното му изпълнение. Затова и работи.

Нужна ви е трансформация

Експертите ви продават информация, но това, от което наистина имате нужда е трансформация. Те не ви дават нужните инструменти, за да приведете знанията в действие и да успеете. Те ще ви научат на всичко, с изключение на това, което всъщност трябва да знаете.

Книжарниците и интернет са пълни с информация как да направите това или онова, но ако още не сте богати, това, определено, не е от липса на информация, нали?

Липсващата съставка няма нищо общо с „тайната на богатите” или най-модерната инвестиционна стратегия. Липсващата съставка е катализатора, който ви помага да преодолеете пропастта между знания и ефективни действия. Ключът от бараката не е да знаете какво да правите, а реално да го направите. Така се постигат резултати и това всъщност е финансовият коучинг.

Как финансовият коучинг постига резултати?

Финансовият коучинг е различен от всичко останало, защото фокуса е върху теб, а не върху инструкциите. Разбира се, финансовите коучове също учат бизнес и инвестиционни стратегии, но това не е нещото, което ще ви направи богати. Колко добре приложите тази стратегия е ключът към вашия успех.

Вашия финансов коуч ще ви даде знания и опит в изграждането на богатство, заедно с професионален метод за задаване на правилните въпроси, което ще ви помогне да мислите по-ясно и да приоритизирате важните проблеми. А това от своя страна ще направи разликата по пътя към финансовата свобода. Той ви помага да получите по-ясна перспектива, за да се фокусирате върху факторите, които водят до резултати.

Финансовият коучиг предоставя инструменти, които повишават способността ви да постигнете повече с по-малко усилия и загуба на време.

Резултатът е цялостна система за подкрепа, която превръща пречките във възможности за растеж и обучение, които ще ви изведат на следващото ниво в играта на живота. Тази ключова стъпка се пренебрегва в много образователни програми, но тя е в центъра на финансовия коучинг.

С други думи, финансовият коучинг ви учи на основните принципи на голямата игра – управление на риска, инвестиционни стратегии, доходност, ликвидност и други, които са се доказали във времето. Но това, което е уникално за финансовия коучинг е как да приложите тези принципи във вашата собствена игра – вашето мислене и изградени навици, които не ви позволяват да постигнете успеха, които заслужавате. Когато интегрирате тези две съставки в една цялостна система, изградена на подкрепата и споделянето на знания, се получава мощен инструмент, който ще ви отведе до финансовата свобода и богатството.

Какви видове финансови коучове има

Лошият финансов коуч ще ви даде готови решения и ще ви предложи да изтеглите нов кредит, за да обедините всичките си задължения.

Добрият финансов коуч ще работи с вас, за да промените финансовото си положение.

Великият финансов коуч ще ви обясни как наистина работят парите и ще разбие митовете за кредитите, спестяванията и инвестирането, които ни пречат да постигнем нашите цели.

Най-добрият финансов коуч има сърце на учител и просветител и ще ви помогне сами да стигнете до правилните отговори на вашите въпроси.

Ние сме посветили живота си на финансите и споделянето на знанието е нашата мисия. Ще ви водим стъпка по стъпка към повишаването на вашата финансова грамотност и постигане на целите ви чрез действие.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_button2 title=”Вижте нашите цени за финансов коучинг” size=”lg” link=”url:http%3A%2F%2Fsmartmoney.bg%2Fkolko-struva%2F|title:%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%20%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0|”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_button2 title=”Запишете се за среща с финансов коуч” color=”green” size=”lg” link=”url:http%3A%2F%2Fsmartmoney.bg%2Fzapisvane-za-finansov-kouching%2F|title:%D0%A4%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BE%D0%B2%20%D0%BA%D0%BE%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B3|”][/vc_column][/vc_row]

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Comments are closed.