Каква е моята банка на бъдещето?

Напоследък много се говори за банките и банковата система. Ако оставим настрана сегашната ситуация, как си представяте банката на бъдещето? Само като една онлайн платформа или с реални клонове и гишета, както е сега? Какви услуги предлага? Ако имате идея в тази посока, третото издание на програмата „Моята банка на бъдещето“ (реализирана съвместно между онлайн платформата www.kosher.bg, разработена от JobTiger и УниКредит Булбанк) е за вас. Ние от SmartMoney.bg подкрепяме тази инициатива и сме партньор на проекта.

Тя е предназначена за студенти от различни университети и специалности, свързани с банковия бизнес – финанси, икономика, бизнес администрация, маркетинг, информационни технологии, счетоводство и други. Иновативната програма предоставя възможност на участниците да работят по реални бизнес казуси с подкрепата на мениджъри от банката, които да бъдат техни ментори. По време на програмата за участниците ще бъдат организирани и допълнителни обучения.

Програмата „Моята банка на бъдещето“ открива нови хоризонти за развитие пред младежите, давайки им възможност да се докоснат до реалната бизнес среда и да почерпят опит и знания от нея като:

 • Се срещнат с най-добрия учител – практиката.
 • Научат нови неща и се включат в специално разработени за програмата обучения.
 • Работят по реални проекти и представят своите идеи пред мениджмънта.
 • Получат шанс да се включат в стажантската програма на УниКредит Булбанк и да започнат своята кариера.

За да се включат в програмата, студентите трябва да регистрират онлайн клуб по банкиране в платформата www.kosher.bg и да изразят желанието си да участват в програмата „Моята банка на бъдещето 3.0“. Срокът за записване е не по-късно от 7 септември 2014 година, след което от банката ще се свържат с клубовете, за да ги информират за следващите стъпки. Програмата ще стартира в края на септември и ще приключи в началото на декември.

Тази година участниците ще могат да избират между 5 проекта в областите: 

 • Корпоративна социална отговорност – проект „ЗА“ следващите 50 години“.
 • Бизнес клиенти – проект „Разработване на идея за предлагане на нефинансова услуга на клиенти, с цел създаване на среда за бизнес“.
 • Алтернативни канали – проект „Банкиране в социалните мрежи“.
 • Технологични и бизнес иновации – проект „UniCredit App Challenge“.
 • Банкиране на дребно и информационни технологии – проект „Създател на банкови продукти“.

Очаквайте още актуална информация за „Моята банка на бъдещето 3.0“ на Facebook страницата нa Кошер, както и на сайта на банката.

За Стойне Василев

Казвам се Стойне Василев и съм ентусиаст и мечтател. Основател съм на най-популярния сайт за собствен бизнес и лични финанси в България - SmartMoney.bg. Вярвам, че знанието е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от него. Имам повече от 15 години опит на ръководни позиции във финансовата сфера в големи международни компании. Моята мисия в живота е да помагам на хората да постигат целите си и сами да определят бъдещето си като подобряват финансовата си грамотност.

2 коментара

 1. Ако обществото наистина е иновативно в бъдеще изобщо не би трябвало да има банки

 2. Стойне Василев

  Kiril, напълно съм съгласен с теб и натам се върви. От години има платформи за отпускане на заеми между физически лица, където посредничеството на банките е елиминирано.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.