Две години лични финанси и собствен бизнес

За тези, които за първи път попадат тук, ще ви разкажа моята история и историята на този сайт. Аз се казвам Стойне Василев (но от малък ми казват Тони). Имам повече от 10 години опит във финансовата сфера и по-конкретно в банковото кредитиране, одита на финансови институции и управление на риска в едни от най-големите международни компании. Общото между тях е желанието ми да помагам на предприемачите по-добре да управляват бизнеса си и на хората да постигнат финансова свобода. Това е причината, преди малко повече от две години ( на 30 юни 2011 година) да стартирам един сайт за лични финанси и собствен бизнес. Тогава той се наричаше просто Блогът на Бат’ Тони.

Първата статия в него беше опит за индиректен съвет към мои близки, които стартираха нов бизнес по това време и бяха допуснали някои основни грешки. Най-важната от тях беше, че очакваха просто да отворят магазина и да чакат клиенти без да правят нищо. Бизнеса не просъществува дълго, но сайта остана и продължи да се развива.

Следващите статии също бяха в тази насока. Постепенно включих материали за мениджмънт и за управлението на човешките ресурси. Започнах да се интересувам все повече от web-дизайн и няколко месеца по-късно прехвърлих сайта от безплатната платформа blogger на собствен домейн – www.BatTony.com.

Покрай писането на статии присъствах на много събития свързани със стартирането на бизнес, продажби, маркетинг и други. На едно от тях, ми дойде идеята да направя сайта като електронно списание с много различни категории, свързани със собствен бизнес и лични финанси. Така преди около една година промених изцяло дизайна на сайта и започнах да пиша по-често на различни финансови теми.

Новото име дойде от само себе си – Финансовите съвети на Бат’ Тони (Бат ми е останало от студентските години, когато всички в нашата компания бяхме Бат :)). Междувременно, на 24 май 2013 година стартирах настоящия сайт – SmartMoney.bg, който е насочен предимно към финансовото образование и умното управление на пари.

Преди няколко дни прехвърлих всички статии от Финансовите съвети на Бат’ Тони тук, защото не мога да поддържам и двата сайта, а и темите в тях се припокриват в голяма степен. И така, това беше историята на този сайт за лични финанси и собствен бизнес, който вече над две години помага на хората да управляват по-добре бизнеса и парите си.

Основната идеята за създаването и развитието на този сайт (както и на предишните) е той да се превърне в една платформа, на която хора от различни области да споделят своите знания и опит. Благодаря на хората от екипа и на всички читатели, които помагат това да се случва всеки ден.

Въпреки липсата на свободно време (или просто не го управлявам правилно), обмислям да създам два продукта, които ще помогнат на повече хора да подобрят своята финансова култура. Единият е електронна книга, а другия е…(гледайте видеото над статията и ще разберете, като има субтитри и на български).

За Стойне Василев

Казвам се Стойне Василев и съм ентусиаст и мечтател. Основател съм на най-популярния сайт за собствен бизнес и лични финанси в България - SmartMoney.bg. Вярвам, че знанието е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от него. Имам повече от 15 години опит на ръководни позиции във финансовата сфера в големи международни компании. Моята мисия в живота е да помагам на хората да постигат целите си и сами да определят бъдещето си като подобряват финансовата си грамотност.

2 коментара

  1. Честот рожден ден!
    Пожелавам само успехи и дълъг живот на сайта!

  2. Стойне Василев

    Благодаря ти и да ти се връща 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.