Книгата „Умни пари“ е вече по книжарниците!

Като за 82 млн. лева: 5 презентационни урока от IPO-то на Градус
02.07.2018
Бързо забогатяване – възможно ли е?
06.08.2018

Книгата „Умни пари“ е вече по книжарниците!

Една над 20-годишна мечта се сбъдна през миналата седмица. Излезе от печат първата ми книга на хартия „Умни пари“ (Твоят наръчник по лични финанси и инвестиране в България) и вече може да се намери в големите онлайн и реални книжарници. Преди доста години, когато се „запалих“ по темите, свързани с икономика и финанси, исках някой ден да има книга, написана на разбираем език от българин за ситуацията у нас, а не преведена от западен автор за реалността в неговата страна. Вече има и ето какво може да намериш в „Умни пари“.

Какво представлява книгата?

Не е нужно да те убеждавам колко е важна финансовата грамотност за всеки човек и че това е едно от най-важните умения на 21 век. Има много книги за лични финанси и инвестиции, но повечето от тези, които аз съм чел, попадат в една от следните 3 категории:

  • Такива, които са отегчителни до смърт и са пълни със сложни финансови термини и теоретични концепции, които са интересни само за техните автори.
  • Книги на западни автори, които представят ситуацията и възможностите в техните страни, но често там има различна финансова система и продукти, което ги прави не толкова приложими за действителността у нас.
  • Странна смесица от позитивна психология и шамански ритуали (няма да цитирам автори, но предполагам, че вече се досети кои са те), според които е напълно достатъчно да поискаш много пари от Вселената и тя ще ти ги даде.

И трите типа книги може да ги използваш за подпиране на масата в кухнята или да събират прах в библиотеката ти, но няма да свършат основната си работа – да се научиш как да управляваш по-добре парите си, да избереш най-подходящите за теб финансови продукти и да увеличаваш богатството и възможностите си.

Книгата „Умни пари“ е различна. Тя е написана на напълно достъпен и ясен език. Аз вярвам, че дори най-сложните концепции могат да бъдат представени така, че дори 5-годишно дете да ги разбере. Ако някой не може да го направи, значи и той самият не ги разбира напълно. Ако вече познаваш моите материали, ти е направило впечатление, че те не са тип „новини“, а такива, които може да прочетеш след 5 или 10 години и пак ще са полезни и актуални. Книгата е написана по същия начин.

Моята цел е да ти дам въдица, с която да ловиш до края на живота си, а не риба, с която ще се нахраниш само днес. Не очаквай от мен и да ти продавам някакви застраховки, фондове или да ти препоръчвам да се включиш в съмнителна мултилевъл маркетинг схема. Има достатъчно книги и събития, които го правят. Като независим финансов консултант аз работя само за теб и твоите интереси.

Аз помагам на моите клиенти да изготвят месечен отчет за приходите и разходите си, да съставят реалистичен бюджет, да разберат размера на личното си богатство, да определят краткосрочните и дългосрочните си цели, както и да изготвят подробен план за тяхното постигане.

Също така „Умни пари“ не е от типа „Как да станем милионери, докато спим“. Няма да ти разкривам и някаква тайна на богатите (защото такава просто не съществува). Не очаквай и готови решения. Тази книга е практичен наръчник, в който съм синтезирал на едно място своя над 23-годишен опит, както и натрупаните знания от стотиците обучения по лични финанси и инвестиране, на които съм присъствал или организирал.

Обобщил съм и уроците, които научих от хората, с които работя индивидуално през последните няколко години. Част от тях са с нетно богатство от над 1 милион лева. В тази книга ще ти споделя само доказани във времето принципи и техники, които ще ти служат до края на живота ти. Заедно ще извървим, стъпка по стъпка, пътят към финансовия ти успех и живота на мечтите ти.

Как да използваш тази книга?

Както ти казах, тази книга не е като другите. Това е наръчник по лични финанси и инвестиране, който ще повиши значително твоята финансова грамотност и ще постигнеш резултати, които ще надминат очакванията ти (ако спазваш поне 80% от написаното в книгата). Този наръчник е съставен от над 80 отделни теми, свързани с твоите лични финанси, в които съм събрал целия си опит с парите и тяхното управление.

След много от главите ще има задача или предизвикателство, като те съветвам да ги изпълняваш, за да постигнеш максимални резултати. Темите са подредени в определена последователност и е препоръчително да ги четеш поред, а не да прескачаш. Ако имаш неотложен казус, може да отидеш и веднага на съответната глава. Не се притеснявай да драскаш по книгата и да си водиш бележки. След като я прочетеш, може да я използваш като справочник всеки път, когато трябва да решиш някой финансов казус.

С покупката на тази книга получаваш достъп до специална секция в моя сайт. Там ще откриеш всичко, което ти е необходимо, за да постигнеш резултати, които ще надминат твоите очаквания. Приготвил съм и още един бонус. Всеки читател на книгата ще получи достъп до затворена Facebook група. Тя ще е нашата класна стая – там ще може да задаваш въпроси към мен или другите участници, както и да публикуваш домашните си.

Button

Какво ще получиш от книгата?

Аз ти гарантирам, че ще внесеш ред в твоите финанси, ще разбереш какво те е спирало да постигнеш успех досега, ще започнеш да изготвяш месечен бюджет, ще спестяваш част от своя доход, ще придобиеш полезни навици за твоите пари, ще разбереш колко всъщност е твоето богатство, ще започнеш да купуваш повече активи (а не пасиви), ще направиш първите крачки в инвестирането, ще разбереш как да избираш най-подходящите финансови продукти за теб и още много други неща.

Най-важното е, че ще постигнеш резултати. Няма да получиш просто знания, а ще преживееш истинска трансформация – ще промениш начина, по който мислиш и правиш нещата. Тези полезни навици ще ти служат до края на живота. Няма да те лъжа, в книгата има много предизвикателства към теб. Ще трябва да дадеш всичко от себе си, за да ги преодолееш.

Къде може да намериш книгата „Умни пари“?

Тя вече е по всички големи книжарници в София и в страната. Много приятели ми писаха, че свършва много бързо, защото на повечето места са заредили само по няколко бройки. Ако не може да се намери в реални книжарници, винаги може да си я поръчаш от сайта на Сиела или от другите големи онлайн продавачи на книги.

Как може да получиш автограф на книгата?

Тъй като „Умни пари“ излезе от печат в средата на юли, представянето в София и другите големи градове ще го направим през септември и октомври. На тези събития, които ще са под формата на работилници, ще раздавам автографи върху книгата.

Button

Стойне Василев
Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.