Книгата „Умни пари“ е вече по книжарниците!

Като за 82 млн. лева: 5 презентационни урока от IPO-то на Градус
02.07.2018
Бързо забогатяване – възможно ли е?
06.08.2018

Книгата „Умни пари“ е вече по книжарниците!

Една над 20-годишна мечта се сбъдна през миналата седмица. Излезе от печат първата ми книга на хартия „Умни пари“ (Твоят наръчник по лични финанси и инвестиране в България) и вече може да се намери в големите онлайн и реални книжарници. Преди доста години, когато се „запалих“ по темите, свързани с икономика и финанси, исках някой ден да има книга, написана на разбираем език от българин за ситуацията у нас, а не преведена от западен автор за реалността в неговата страна. Вече има и ето какво може да намериш в „Умни пари“.

Какво представлява книгата?

Не е нужно да те убеждавам колко е важна финансовата грамотност за всеки човек и че това е едно от най-важните умения на 21 век. Има много книги за лични финанси и инвестиции, но повечето от тези, които аз съм чел, попадат в една от следните 3 категории:

 • Такива, които са отегчителни до смърт и са пълни със сложни финансови термини и теоретични концепции, които са интересни само за техните автори.
 • Книги на западни автори, които представят ситуацията и възможностите в техните страни, но често там има различна финансова система и продукти, което ги прави не толкова приложими за действителността у нас.
 • Странна смесица от позитивна психология и шамански ритуали (няма да цитирам автори, но предполагам, че вече се досети кои са те), според които е напълно достатъчно да поискаш много пари от Вселената и тя ще ти ги даде.

И трите типа книги може да ги използваш за подпиране на масата в кухнята или да събират прах в библиотеката ти, но няма да свършат основната си работа – да се научиш как да управляваш по-добре парите си, да избереш най-подходящите за теб финансови продукти и да увеличаваш богатството и възможностите си.

Книгата „Умни пари“ е различна. Тя е написана на напълно достъпен и ясен език. Аз вярвам, че дори най-сложните концепции могат да бъдат представени така, че дори 5-годишно дете да ги разбере. Ако някой не може да го направи, значи и той самият не ги разбира напълно. Ако вече познаваш моите материали, ти е направило впечатление, че те не са тип „новини“, а такива, които може да прочетеш след 5 или 10 години и пак ще са полезни и актуални. Книгата е написана по същия начин.

Моята цел е да ти дам въдица, с която да ловиш до края на живота си, а не риба, с която ще се нахраниш само днес. Не очаквай от мен и да ти продавам някакви застраховки, фондове или да ти препоръчвам да се включиш в съмнителна мултилевъл маркетинг схема. Има достатъчно книги и събития, които го правят. Като независим финансов консултант аз работя само за теб и твоите интереси.

Аз помагам на моите клиенти да изготвят месечен отчет за приходите и разходите си, да съставят реалистичен бюджет, да разберат размера на личното си богатство, да определят краткосрочните и дългосрочните си цели, както и да изготвят подробен план за тяхното постигане.

Също така „Умни пари“ не е от типа „Как да станем милионери, докато спим“. Няма да ти разкривам и някаква тайна на богатите (защото такава просто не съществува). Не очаквай и готови решения. Тази книга е практичен наръчник, в който съм синтезирал на едно място своя над 23-годишен опит, както и натрупаните знания от стотиците обучения по лични финанси и инвестиране, на които съм присъствал или организирал.

Обобщил съм и уроците, които научих от хората, с които работя индивидуално през последните няколко години. Част от тях са с нетно богатство от над 1 милион лева. В тази книга ще ти споделя само доказани във времето принципи и техники, които ще ти служат до края на живота ти. Заедно ще извървим, стъпка по стъпка, пътят към финансовия ти успех и живота на мечтите ти.

Как да използваш тази книга?

Както ти казах, тази книга не е като другите. Това е наръчник по лични финанси и инвестиране, който ще повиши значително твоята финансова грамотност и ще постигнеш резултати, които ще надминат очакванията ти (ако спазваш поне 80% от написаното в книгата). Този наръчник е съставен от над 80 отделни теми, свързани с твоите лични финанси, в които съм събрал целия си опит с парите и тяхното управление.

След много от главите ще има задача или предизвикателство, като те съветвам да ги изпълняваш, за да постигнеш максимални резултати. Темите са подредени в определена последователност и е препоръчително да ги четеш поред, а не да прескачаш. Ако имаш неотложен казус, може да отидеш и веднага на съответната глава. Не се притеснявай да драскаш по книгата и да си водиш бележки. След като я прочетеш, може да я използваш като справочник всеки път, когато трябва да решиш някой финансов казус.

С покупката на тази книга получаваш достъп до специална секция в моя сайт. Там ще откриеш всичко, което ти е необходимо, за да постигнеш резултати, които ще надминат твоите очаквания. Приготвил съм и още един бонус. Всеки читател на книгата ще получи достъп до затворена Facebook група. Тя ще е нашата класна стая – там ще може да задаваш въпроси към мен или другите участници, както и да публикуваш домашните си.

Button

Какво ще получиш от книгата?

Аз ти гарантирам, че ще внесеш ред в твоите финанси, ще разбереш какво те е спирало да постигнеш успех досега, ще започнеш да изготвяш месечен бюджет, ще спестяваш част от своя доход, ще придобиеш полезни навици за твоите пари, ще разбереш колко всъщност е твоето богатство, ще започнеш да купуваш повече активи (а не пасиви), ще направиш първите крачки в инвестирането, ще разбереш как да избираш най-подходящите финансови продукти за теб и още много други неща.

Най-важното е, че ще постигнеш резултати. Няма да получиш просто знания, а ще преживееш истинска трансформация – ще промениш начина, по който мислиш и правиш нещата. Тези полезни навици ще ти служат до края на живота. Няма да те лъжа, в книгата има много предизвикателства към теб. Ще трябва да дадеш всичко от себе си, за да ги преодолееш.

Къде може да намериш книгата „Умни пари“?

Тя вече е по всички големи книжарници в София и в страната. Много приятели ми писаха, че свършва много бързо, защото на повечето места са заредили само по няколко бройки. Ако не може да се намери в реални книжарници, винаги може да си я поръчаш от сайта на Сиела или от другите големи онлайн продавачи на книги.

Как може да получиш автограф на книгата?

Тъй като „Умни пари“ излезе от печат в средата на юли, представянето в София и другите големи градове ще го направим през септември и октомври. На тези събития, които ще са под формата на работилници, ще раздавам автографи върху книгата.

Button

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

3 Comments

 1. Орлин каза:

  Здравейте, купих си книгата, страхотна е. В нея пишете, че мога да изтегля например, Месечен отчет за приходи и разходи от SmartMoney.bg/Umni Pari. не мога да открия тези Бланки от къде се изтеглят, мног ще съм Ви благодарен ако ме ориентирате как да стане това.
  Благодаря Ви предварително!

 2. Стойне Василев каза:

  Здравейте,

  Допълнителните материали са на този линк – https://smartmoney.bg/umnipari/

 3. Tsvetelin каза:

  Здравейте, от къде мога да купя книгата?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.