понеделник , 23 септември 2019

Какво означава терминът „Инвестиция“

🌟🌟🌟Ето го и първия епизод от рубриката #МинуткатаНаСтойне.В него ще си говорим за това:✅Какво е инвестиция;✅Видове инвестиция;✅и куп други полезни неща;💭Ще се радвам, ако този първи епизод ти е харесал да oстaвиш koмeнтaр и също така да го спoдeлиш с приятeли, защото идеята ни е да помогнем на възможно най-много хора да постигнат финансова свобода. 🎬Епизод две може да очакваш следващата седмица.

Публикувахте от Smart Money.bg в Вторник, 17 юли 2018 г.

 

Здравейте отново в #МинуткатаНаСтойне.

Какво означава терминът “инвестиция”?

В тази статия ще говорим за това: “Какво е инвестиция?”

Ние често използваме тази дума, когато казваме, че ще инвестираме в нови зимни гуми или нови обувки.

Всъщност, думата инвестиция означава да се разделим с едни пари сега, за да получим повече в бъдеще или някакви регулярни доходи.

Какво не е инвестиция?

Банковите депозити не са инвестиция, защото, когато сложим таксите и комисионните както инфлацията, няма да ни донесе абсолютно нищо.

Нашия дом също не винаги е инвестиция.

Какво е точното определение за инвестиция според мен?

Ако трябва да дам едно просто определение – инвестиция е нещо, което ще ни донесе минимум 3% на година доходност, за да можем да бием инфлацията.

Какви видове инвестиции има?

Има много видове инвестиции – акции, облигации, взаимни фондове, разбира се има и нематериални инвестиции, като това да инвестираме в себе си.

За какво ще си говорим в следващата статия?

В статия две от поредицата “Минутката за лични финанси на Стойне Василев”, ще говорим за това “Какво представляват активите и защо трябва да инвестираме в тях?”.

За Стойне Василев

Казвам се Стойне Василев и съм ентусиаст и мечтател. Основател съм на най-популярния сайт за собствен бизнес и лични финанси в България - SmartMoney.bg. Вярвам, че знанието е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от него. Имам повече от 15 години опит на ръководни позиции във финансовата сфера в големи международни компании. Моята мисия в живота е да помагам на хората да постигат целите си и сами да определят бъдещето си като подобряват финансовата си грамотност.

2 коментара

  1. 7 стъпки как да станем Smart инвеститори
    Стойне Василев 10.09.2018 Инвестиране, Моите пари Коментари 4,906 Прегледа

    След като вече знаем какво е инвестиция, трудно ще се впишат в определението „инвестициите“ в нови гуми за колата, в „себе си“ или в скъп мобилен телефон, нали?

    В едната статия в „себе си“ не е инвестиция, а в другата е. Кое е вярно?

  2. Струва ли си да се купуват акции от И.П.(Икторически парк)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.