Какви са истините за живота от устата на самия Дявол

Бизнес академия в една книга
01.07.2015
Райън Блеър – от член на банда до предприемач мултимилионер
02.09.2015

Какви са истините за живота от устата на самия Дявол

Интересно как в живота ни нищо не се появява случайно. Всичко си има точното време и място. Книгата „Да прецакаш Дявола“ на Наполеон Хил дойде при мен в момент на съмнения и търсене на отговори. Този „парещ“ ръкопис, скрит през 1938 година е публикуван чак през 2011 година. Едва тогава светът е узрял да чуе истините за пълноценния живот от устата на самия Дявол.

Интересно е, че преди да се докосна до книгата на Хил, подсъзнателно си повтарях стихотворението на Смирненски: „…покани ме Дявола, старият Дявол, в дома си на чашка абсент…“. Мефистофел чрез устата на Смирненски казва още: „Венчах се за земната истина свята, но тя увенча ме с рога…“.

Колко поразително си приличат образите на Сатаната от книгата на Хил и поемата на Смирненски!

Дали творческите личности имат прозорливостта да надникнат по-дълбоко в свят недостъпен за нас и да черпят познание от световния интелект? Дали те наистина са вярвали, че Дяволът е пред тях, или е било плод на богато въображение? Никога няма да разберем, но посланията им са мощни и животоспасителни 🙂

Недоизказаната мисъл, която най-ярко се отпечата в съзнанието ми след като прочетох на един дъх книгата, беше: „Раят и Адът са на Земята!“. И нещо повече – те са вътре в нас, в главата ни, в мислите ни. Достигат и още по-надълбоко –  на молекулярно ниво.

Дяволът  казва: „Аз съм негативната мисъл в съзнанието ви, аз съм отрицателния заряд в атома, без мен светът не може да съществува!“

Сатаната говори за своя опонент, който ние наричаме Бог. Той е всичко, което Дяволът не е. Той ни е дал по рождение оръжието, с което можем да противостоим на Земния Ад. А именно – свободната, независима мисъл. От нас зависи дали ще контролираме кораба си и ще го насочваме в желаната посока, или ще се оставим подводните течения да ни въртят безразборно, докато в един момент ни разбият в скалите.

Главната истина, която Дяволът е принуден от автора да разкрие, е че именно носенето по течението е най-силното му оръжие. Когато спрем да мислим активно, ставаме пионки в ръцете на Сатаната. Тогава настъпва Земният Ад на самосъжаление, безсилие, отчаяние, злоба, завист, яд и гняв. Всички тези емоции идват от негативните мисли, които сами пораждаме и подхранваме, от Пъкъла на нашето подсъзнание!

За наша радост, Хил е притиснал Дявола в ъгъла, покорил го е на волята си и го е принудил да признае как контролира човешкия ум и съдба. Авторът ни разкрива кои принципи трябва да приложим в живота си, за да не изпаднем под властта на Мефистофел.

Хил осъзнава, че хората ще го охулят затова, че се обръща към Принца на мрака, наричайки го Ваше Величество и има смелостта да черпи мъдрост от него. И въпреки това, авторът ни завещава вечните седем принципа, с които да дадем превес на доброто в живота си:

  • Избор на конкретна цел.
  • Установяване на контрол върху самия себе си.
  • Извличане на поуки от поражението.
  • Контролиране на околната среда (връзките с други хора).
  • Време, което превръща в потоянни позитивните, а не негативните навици на мисълта.
  • Хармония (целенасочено действие за придобиване на доминиращо влияние в собствената ментална, духовна, физическа и психическа среда).
  • Предпазливост (да планираш, преди да действаш; да си прозорлив).

Дяволът вярва, че прилагането на тези принципи ще го детронира завинаги като господар на човешкото съзнание. Но е сигурно, че публикуването на въпросния „апокрифен“ ръкопис ще обрече Хил на неразбиране, обиди и презрение. Защото Сатаната се е настанил навсякъде – в църквата, в училището, обсебил е 98% от мислите на хората. Дяволът тръпне в очакване на жестокия провал, който ще последва след публикуването на книгата. Може би точно затова 73 години отлежава до момента, в който светът ще е достатъчно зрял, за да приеме нейните послания.

Когато поех книгата в ръцете си, усетих някаква мистична сила, примесена с любопитство. Сякаш златните букви върху черния фон криеха Истината за живота, до която мнозина никога не достигат.

Ако искате и Вие да разберете в дълбочина „религията“ на автора, как да се избавите от Земния Ад и да прецакате хитрия Дявол в собствените ви мисли, да постигнете свобода, хармония и успех, купете си книгата от издателство AMG Publishing.

А, ако искате да получавате полезна и интересна информация за лични финанси и собствен бизнес, запишете се за нашия Бюлетин:

Теодора Дончева
Аз съм Теодора – автор на блог за здраве и лични финанси Здрав Дух. Наскоро завърших първата си електронна книга „Как успях да отслабна?”, която може да е от полза на всеки, който иска да свали излишните килограми здравословно и трайно. В нея споделям в подробности целия си личен опит с достигането на идеалното тегло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.