Жената и нейната вселена

Приключение ли е бизнесът?
07.10.2015
Какво ни пречи да изградим страхотен екип
04.11.2015

Жената и нейната вселена

„Изцеление означава живот без условности и без очаквания, свободен живот, който идва от душата и е изпълнен с любов“ – Линда Крокет

Думата, която веднага изниква в главата ми, когато мисля за книгата „Мистерията на женското здраве“ на Линда Крокет, е ОТГОВОРНОСТ. Онази отговорност, която всеки трябва да поеме за себе си, за здравето си и за живота си, независимо от това дали е мъж, или жена!

Живеем във време, в което сме „обстрелвани“ ежедневно от реклами за нездравословно хранене. Това което можем да направим за себе си е поне да се научим да контролираме своите мисли и емоции. В тази книга всяка жена ще опознае себе си на едно много по-дълбоко ниво.

Ще разбере как:

– Всяка негативна емоция влияе на отделните жлези.

– Как негативните мисли променят химията на тялото.

– До какви заболявания води всичко това;

– Как да излекува себе си първо на духовно и емоционално ниво, а след това да изцери и физическото си тяло.

Препоръчвам книгата не само на жените, но и на мъжете. След прочитането на тази книга всеки мъж би гледал различно на своята половинка, майка и дъщеря. Би гледал на нея като на изключително интересно и сложно същество, с което трябва да се отнася нежно и внимателно.

След прочитането на тази книга всеки мъж най-после ще разбере женската природа и нейната деликатност. След прочитането на тази книга всяка жена ще се отнася към себе си с онази любов и уважение, които заслужава. Повярвайте, че след прочитането на тази книга, ще подбирате мислите си много внимателно.

Ще ви споделя как се случи при мен

Освен че започнах да разбирам тялото и душевността си много по-добре, за мен книгата се превърна в нещо като „котва“. Въпреки че повечето от нещата в книгата ми бяха ясни, тъй като работя много на духовно ниво и съм запозната как действат негативните мисли и емоции на цялото тяло, книгата ми даде още по-голяма яснота за нещата, свързани специфично с женското здраве.

Защото всяка, дори най-малката негативна емоция, влияе на цялата химия на нашето тяло. Разрушава структурата на клетките, влияе на кръвното налягане, затруднява кръвообращението и метаболизма.

В книгата ще разберете всичко подробно и ще осъзнаете най-важното, че единствено Вие сте отговорни за здравословното си състояние. Не външни фактори, работата, генетично наследствените заболявания или нещо друго, което търсим, за да обвиним или да се оправдаем.

Единственият човек, отговорен за живота, който имаме и предимно за своето здравословно състояние, сме само НИЕ. Първоначалният момент на приемането на този така стресиращ за много жени факт е доста труден, но авторката го обяснява толкова добре, че жените с лекота да преминат към стъпката на приемането – много по-бързо, отколкото биха го направили иначе.

В книгата Линда говори за билково лечение, медитация, визуализация и още много техники, които лекуват жената от нейното детство чак до момента, в който реши да влезе в нейния кабинет. Не се съмнявам, че може да се припознаете в много от случаите, за които авторката разказва. Аз се припознах в няколко от тях, припознах майка си и дори някои приятелки.

Защо избрах точно тази книга?

Както за много други неща, така и това беше един от онези моменти, в които интуицията ми взе своя връх. Оставаха само няколко свободни книга за ревюта и аз трябваше бързо да избера коя да взема. Имам една приятелка, много близка на сърцето ми, която има множество проблеми с хормоните и жлезите.

Опитвах се да ѝ говоря, да я насоча, да ѝ помогна, както и да ѝ обясня, че в Йога (тъй като съм Йога инструктор) има много упражнения, които биха ѝ помогнали на някакво ниво, както и специфично меню, от което тялото ѝ има нужда, но тя така и не пожела да ме чуе. Майка ми също има множество здравословни проблеми.

Тя, както и моята приятелка, разчитат изцяло на лекарства. Опитите ми да им обясня, че най-важното е да работят на ментално и емоционални ниво, като избягват негативни мисли и емоции, бързо бяха игнорирани с отговори от типа: „дрън, дрън не ми развивай някви философии“.

Все още ми е мъчно и се чувствам дори гузна на някакво ниво, защото знам как те сами могат да си помогнат и да спасят здравето си, а нищо не мога да направя. И се чувствам някак безсилна от всичко това.

Така, когато прочетох заглавието на книгата и всички подзаглавия като това: „Хормоните – ключ към баланса на тялото, емоциите и духа“, ми хрумна, че може би тук ще мога да разбера как да им обяснявам нещата така, че да ме разберат. И да осъзнаят смисъла от връзката между ум, дух и тяло!

И въпреки че на места книгата е малко по-трудна за разбиране поради анатомичните термини и подробните обяснения как са свързани отделните органи с отделните жлези, как работят хормоните и какво им влияе, всичко следва своята адекватна логика.

А стигнете ли до логиката – стигате и до осъзнаването. Осъзнаването, че както разболяването, така и лечението на всички физически и душевни болести е изцяло в нашите мисли.

Не само ще дам на майка си и на моята приятелка да прочетат книгата, а ще им подаря по една на всяка, за да имат ключа винаги в ръцете си. И когато отново дойде време за оправдания, ще им кажа – „виждам, че все още не сте прочели книгата…“.

Диляна Панайотова
Йога инструктор с международен сертификат за практика. Завършила колеж по журналистика със специалност репортер - водещ. Има статии в блогове, като "Цветно" и "Списанието.бг". Интереси в областта на: предприемачеството, здраве и личностно развитие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.