Иновации и предприемачество отвъд границите

Вашият урок за парите – игра с награди
14.02.2014
Корпоративният университет на Карол в топ 10 по лидерство в света
16.04.2014

Иновации и предприемачество отвъд границите

Innovation talks е интерактивна дискусия с международно участие, организирана от Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси – съвместен продукт на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и The Business Institute, представител на Института за предприемачи на Сиско. Дискусиите по темата “приземяват” разговора за модерната дума “иновации”. Представят конкретни примери, разказват реални истории за генериране, развиване и управление на иновации. И най-важното – създават директен диалог между говорители и публика.

На въпроса “Какво е иновация?”, разбирането на организаторите е, че има три основни нива на иновации: иновационно откритие, иновация в добавена стойност и “кайзен” – лесни, прости промени с положителен характер.

Предстои третото издание на Innovation talks, което ще бъде на тема “Иновации и предприемачество отвъд границите”. Комбинацията от говорители е любопитна:

Аник ван Калстър, посланик на Кралство Белия в България – с необичаен за дипломатическата област новаторски и предприемачески подход, почетен съветник по икономически и социални въпроси в Белгийския кралски двор, рицар на Белгийския кралски орден. 

Дилян Павлов, основател и мениджър в Netage Solutions и Commetric, успешно реализиращи се на международни пазари, и с дългосрочни интереси в областта на филмовата режисура. Дилян е и гост-говорител в Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси.

Какво е общото между двамата говорители – експерти в съвсем различни области:

  • И двамата систематично постигат резултати “отвъд границите” въз основа на солидни знания, умения и професионална подготовка, съчетани с иновативни разбирания и подход. Единият създава прецедент като организира посещение на краля на Беглия в емигрантски квартал без полицейско присъствие и медии в подкрепа на социална кауза, а другият – създава продукт, който е сърцето на бизнеса на Goldman Sachs, Citygroup и над 400 финансови институции в САЩ.
  • И двамата са “експорт мениджъри” – единият на износ на национален имидж, а другият – на продукти и услуги, но и двамата на чужди пазари, на които се изисква иновативен подход и предприемчивост.

Модератор на дискусията е Цветелина Тенева, Старши фасилитатор в The Business Institute и Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси.

Събитието е насочено към професионалистите в бизнес организации, които имат интерес или работят пряко в областта на иновациите; млади хора, ентусиасти, които споделят визията, че иновациите са важни за нашето общо развитие.

Третото издание на Innovation Talks ще се случи на 19 март, сряда, от 18:30 ч. В голямата зала на Съюза на архитектите на ул. Кракра 11.

Събитието е безплатно, но изисква регистрация. Работни езики са български и английски.

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.