Иновации и предприемачество отвъд границите

Вашият урок за парите – игра с награди
14.02.2014
Корпоративният университет на Карол в топ 10 по лидерство в света
16.04.2014

Иновации и предприемачество отвъд границите

Innovation talks е интерактивна дискусия с международно участие, организирана от Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси – съвместен продукт на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и The Business Institute, представител на Института за предприемачи на Сиско. Дискусиите по темата “приземяват” разговора за модерната дума “иновации”. Представят конкретни примери, разказват реални истории за генериране, развиване и управление на иновации. И най-важното – създават директен диалог между говорители и публика.

На въпроса “Какво е иновация?”, разбирането на организаторите е, че има три основни нива на иновации: иновационно откритие, иновация в добавена стойност и “кайзен” – лесни, прости промени с положителен характер.

Предстои третото издание на Innovation talks, което ще бъде на тема “Иновации и предприемачество отвъд границите”. Комбинацията от говорители е любопитна:

Аник ван Калстър, посланик на Кралство Белия в България – с необичаен за дипломатическата област новаторски и предприемачески подход, почетен съветник по икономически и социални въпроси в Белгийския кралски двор, рицар на Белгийския кралски орден. 

Дилян Павлов, основател и мениджър в Netage Solutions и Commetric, успешно реализиращи се на международни пазари, и с дългосрочни интереси в областта на филмовата режисура. Дилян е и гост-говорител в Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси.

Какво е общото между двамата говорители – експерти в съвсем различни области:

  • И двамата систематично постигат резултати “отвъд границите” въз основа на солидни знания, умения и професионална подготовка, съчетани с иновативни разбирания и подход. Единият създава прецедент като организира посещение на краля на Беглия в емигрантски квартал без полицейско присъствие и медии в подкрепа на социална кауза, а другият – създава продукт, който е сърцето на бизнеса на Goldman Sachs, Citygroup и над 400 финансови институции в САЩ.
  • И двамата са “експорт мениджъри” – единият на износ на национален имидж, а другият – на продукти и услуги, но и двамата на чужди пазари, на които се изисква иновативен подход и предприемчивост.

Модератор на дискусията е Цветелина Тенева, Старши фасилитатор в The Business Institute и Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси.

Събитието е насочено към професионалистите в бизнес организации, които имат интерес или работят пряко в областта на иновациите; млади хора, ентусиасти, които споделят визията, че иновациите са важни за нашето общо развитие.

Третото издание на Innovation Talks ще се случи на 19 март, сряда, от 18:30 ч. В голямата зала на Съюза на архитектите на ул. Кракра 11.

Събитието е безплатно, но изисква регистрация. Работни езики са български и английски.

Стойне Василев
Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.