Корпоративният университет на Карол в топ 10 по лидерство в света

Иновации и предприемачество отвъд границите
14.03.2014
Кой e водач в инвестиционната игра на SmartMoney.bg
24.04.2014

Корпоративният университет на Карол в топ 10 по лидерство в света

Нашият златен спонсор за курса по лични финанси „Какво не ни казва Кийосаки?“ – финансова група Карол получи престижно отличие за проекта си Корпоративен университет. Той беше класиран в топ 10 измежду 100 финалисти в категория Международна компания на 2014 Leadership Excellence 500 Awards. Обявяването на победителите и връчването на наградите се състоя на внушителна церемония на 9-ти април по време на Global Leadership Excellence Forum във Вейл, Колорадо.

През последните 30 години Leadership Excellence идентифицира и награждава топ 500 лидери – организации и техните проекти. Отличените компании бяха публикувани и в последния брой на списанието Leadership Excellence, което достига до повече от четвърт милион лидери в цял свят.

Значимото признание Корпоративен университет Карол получи само година след създаването си. В портфолио му влизат новаторски образователни инициативи, някои от които са провеждани единствено или за първи път у нас. Основният проект, Карол семестър, за втори път тази година кани студенти от различни университети да се включат в едномесечното обучение през юли. Темата тази година е Инвестиционен и финансов анализ и както обикновено ще бъдат включени като гост лектори топ мениджърите на Карол и гост лектори от различни страни.

Като запазена марка в програмата е уъркшоп за ценностите на инвеститорите и морала на новото време, провеждан в Гигинския манастир, където домакин е отец Никанор, бивш брокер международни пазари в Карол.

За първи път неговите настоящи колеги от отдел Международни пазари проведоха миналата година търговия на живо в УНСС, където инсталираха платформа за търговия на FOREX пазара и начинаещите трейдъри имаха възможност на място, под вещото менторство на брокерите от Карол да открият демо сметка и да направят първата си сделка.

Новаторски е и най-новият проект на Корпоративен университет Карол – Арт семестър, който в момента приема кандидатури. Този път финансовото обучение е разработено специално за хора на изкуството, които по време на обучението ще творят и пресъздават наученото, техните произведения ще бъдат показани в клиентския салон на Карол, който ще се превърне в Арт салон с постоянна експозиция.

Уникалността, собственото ноу-хау в добрите практики, полезността и изпълнението на поставените цели за обучение на бъдещи лидери са само част от критериите, по които са оценявани участниците. Тази година са гласували участници в селектираните проекти, които са отговаряли на специално разработени за всеки финалист въпросници.
За наградата:

Тази награда е признание за топ лидерство и засилва вашата роля в индустрията, заяви Деби МакГарт, CEO of HR.com. Според нея да бъдеш в топ 10 във всяка категория е наистина грандиозен успех и резултат от усилената работа на тези забележителни компании. Всяка една от тях, между които и Карол, ще бъдат представени през годината на страниците на Leadership Excellence и в социалните мрежи. HR.com е най-голямата глобална професионална мрежа на HR професионалисти.

Екипът на SmartMoney.bg честити престижната награда на Карол и пожелава още по-големи постижения в общата ни цел – повишаването на финансовата грамотност в България.

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.