Корпоративният университет на Карол в топ 10 по лидерство в света

Иновации и предприемачество отвъд границите
14.03.2014
Кой e водач в инвестиционната игра на SmartMoney.bg
24.04.2014

Корпоративният университет на Карол в топ 10 по лидерство в света

Нашият златен спонсор за курса по лични финанси „Какво не ни казва Кийосаки?“ – финансова група Карол получи престижно отличие за проекта си Корпоративен университет. Той беше класиран в топ 10 измежду 100 финалисти в категория Международна компания на 2014 Leadership Excellence 500 Awards. Обявяването на победителите и връчването на наградите се състоя на внушителна церемония на 9-ти април по време на Global Leadership Excellence Forum във Вейл, Колорадо.

През последните 30 години Leadership Excellence идентифицира и награждава топ 500 лидери – организации и техните проекти. Отличените компании бяха публикувани и в последния брой на списанието Leadership Excellence, което достига до повече от четвърт милион лидери в цял свят.

Значимото признание Корпоративен университет Карол получи само година след създаването си. В портфолио му влизат новаторски образователни инициативи, някои от които са провеждани единствено или за първи път у нас. Основният проект, Карол семестър, за втори път тази година кани студенти от различни университети да се включат в едномесечното обучение през юли. Темата тази година е Инвестиционен и финансов анализ и както обикновено ще бъдат включени като гост лектори топ мениджърите на Карол и гост лектори от различни страни.

Като запазена марка в програмата е уъркшоп за ценностите на инвеститорите и морала на новото време, провеждан в Гигинския манастир, където домакин е отец Никанор, бивш брокер международни пазари в Карол.

За първи път неговите настоящи колеги от отдел Международни пазари проведоха миналата година търговия на живо в УНСС, където инсталираха платформа за търговия на FOREX пазара и начинаещите трейдъри имаха възможност на място, под вещото менторство на брокерите от Карол да открият демо сметка и да направят първата си сделка.

Новаторски е и най-новият проект на Корпоративен университет Карол – Арт семестър, който в момента приема кандидатури. Този път финансовото обучение е разработено специално за хора на изкуството, които по време на обучението ще творят и пресъздават наученото, техните произведения ще бъдат показани в клиентския салон на Карол, който ще се превърне в Арт салон с постоянна експозиция.

Уникалността, собственото ноу-хау в добрите практики, полезността и изпълнението на поставените цели за обучение на бъдещи лидери са само част от критериите, по които са оценявани участниците. Тази година са гласували участници в селектираните проекти, които са отговаряли на специално разработени за всеки финалист въпросници.
За наградата:

Тази награда е признание за топ лидерство и засилва вашата роля в индустрията, заяви Деби МакГарт, CEO of HR.com. Според нея да бъдеш в топ 10 във всяка категория е наистина грандиозен успех и резултат от усилената работа на тези забележителни компании. Всяка една от тях, между които и Карол, ще бъдат представени през годината на страниците на Leadership Excellence и в социалните мрежи. HR.com е най-голямата глобална професионална мрежа на HR професионалисти.

Екипът на SmartMoney.bg честити престижната награда на Карол и пожелава още по-големи постижения в общата ни цел – повишаването на финансовата грамотност в България.

Стойне Василев
Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.