Бизнес школа за хора, които обичат да помагат на другите

Накарайте парите да работят за вас, а не вие за тях
27.12.2014
Социалните мрежи – безплатна платформа за вашия бизнес
29.12.2014

Бизнес школа за хора, които обичат да помагат на другите

Трудно би се намерила тема, която буди толкова спорове и разгорещени дискусии, както е тази за парите. Това е едно от нещата, от които всеки се нуждае, но като че ли никой няма достатъчно. Парадоксално тези, който имат, са считани от всички останали за зли, родени с пари или късмет, какъвто нормалните хора нямат.

Книгите на Робърт Кийосаки са насочени към разбиване на тези митове и ограничаващи вярвания и тази не прави изключение. На белите листи той пренася по прост и разбираем начин уроците научени от двамата му бащи. Бедният татко, неговият роден баща, и богатият татко, бащата на най-добрия приятел на Робърт, предоставят на Кийосаки примери за две абсолютни крайности, два напълно различни начина на мислене. Той става пряк свидетел още от 8 годишна възраст на плодовете, които те носят в продължение на години, и сам да направи решението кой път да последва.

Книгата е наречена „Бизнес школа за хора, които обичат да помагат на другите“ и авторът остава верен на посланието си. Както той сам казва: „Днес съществуват много начини, по които човек е в състояние да забогатее. Ако помагането на другите не е за вас, тогава имате възможност да избирате измежду поне десет други метода за забогатяване. Човек може да забогатее като бъде евтин и алчен. Но може да забогатее като живее в изобилие и бъде великодушен. Методът, който ще изберете, ще съответства в най-голяма степен на ценностната ви система на самата ви същност“.

Макар книгата да е посветена най-вече на мрежовия маркетинг като бизнес, защото „ако искаш да забогатееш, трябва да станеш собственик на бизнес и да инвестираш, а мрежовият маркетинг предлага равна възможност на всеки, който има хъс, решителност и постоянство“, уроците описани в нея се простират далеч по- широко от чисто финансовата сфера и приложени в живота принципите гарантирано ще донесат успех на всеки.

Основната тема на книгата са „скритите ценности“ на мрежовия маркетинг като бизнес, но бърз поглед на тях е достатъчен да разберем силата им във всички сфери на живота. Равна възможност, обучение, приятели, които ще издърпат нагоре, вместо да ви повлекат надолу, влияние, лидерство, осъществяване на мечтите са само някои от темите, които са разгледани задълбочено в тази кратка книжка.

Всяка от тях е придружена от примери и интересни истории от личния живот на автора, които илюстрират по увлекателен начин трудностите и премеждията, но също така и житейските уроци и радостите, през които Робърт Кийосаки е преминал през своя дълъг и ползотворен живот. От разговорите между него като малък и богатият татко, през преживяванията му като пилот на хеликоптер във Виетнамската война, до успехите и паденията му изграждайки своето богатство, авторът ни дава най- ценното си притежание- своя опит.

Той не е сам. Ким Кийосаки, Шарън Лехтър и Даян Кенеди споделят своята перспектива на теми като съвместяването на брак и бизнес, семейния бизнес и данъчни облекчения. Това означава, че получавате гледната точка на още трима успели предприемачи и виждате как знанието, което Робърт Кийосаки събира от своя Богат татко и в последствие споделя с тях, им носи успех.

В общение „Бизнес школа за хора, които обичат да помагат на другите“ ще ви поднесе всичко, което трябва да знаете за мрежовия маркетинг, за да направите своето решение дали това е подходящият път за вас. Ако обичате да помагате на другите, тази книга ще ви предостави всичко необходимо, за да направите първата крачка в едно вълнуващо пътешествие. Крайната цел определяте вие и само вие.

Накрая, ако искате да поръчате тази книга или някоя друга от издателство Анхира с 10% отстъпка, следвайте тези инструкции.

Росен Бизеров
Студент по право в ПУ "Паисий Хилендарски" с интерес в области като писане, бизнес и финанси, бойни изкуства и много други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.