Запиши се за Академията по лични финанси и инвестиране 2022!

Онлайн уикенд семинар „Машина за пари“ на 14 и 15 май 2022 година
07.03.2022
По-малко, но по-добро
08.08.2022

Запиши се за Академията по лични финанси и инвестиране 2022!

На 5 ноември 2022 година стартира юбилейното 10-то издание на Академията по лични финанси и инвестиране, като има много нови неща. През последните месеци се случиха много неща в света на финансите и инвестициите, като екипът на SmartMoney.bg работи здраво, за да получиш една още по-добра и по-практична академия, с цели 4 работилници, повече практически казуси и полезна информация, като запазихме добрите неща от предишните 9 издания.

Какво ще получиш от 10-тото издание на Академията?

Академията по лични финанси и инвестиране е разделена на 10 модула. Тя ще се проведе в 2 поредни уикенда на 5, 6, 12 и 13 ноември 2022 година. В Академията са предвидени 4 практически работилници (всеки от дните на обучението ще има по една с продължителност от 3 часа), в които ще работим по създаването на твоя финансов и инвестиционен план.

В тази част ще можеш да зададеш и твоите въпроси, на които все още нямаш отговор. Форматът на академията е 4 почивни дни, за да се потопиш изцяло в твоите финанси и инвестиции (а и през ноември няма кой знае какво да се прави).

Както виждаш, предвидили сме достатъчно време за да научиш и да започнеш да прилагаш на практика всички доказани във времето стратегии. Не е случайно, че голяма част от досегашните участници увеличават доходите си средно с близо 89% като отделят за това само няколко часа на месец.

Аз самият не обичам кратките семинари за по няколко часа, на които лекторите препускат по материала и няма време да си задам въпросите и да разгледаме как стават нещата на практика, затова и тази Академия не е такава. Тя е следващата ти крачка след четенето на полезни статии по темата.

Позитивното мислене и четенето на книги са хубави неща, но само с тях няма да постигнеш твоите цели, разбираш го, нали?

Трябва ти здрава основа от знания, получена директно от извора – успешни експерти в съответните области, както и подкрепа в първите ти стъпки в света на финансите.

Академията предлага точно това – само експерти–практици (а не теоретици и продавачи на финансови продукти, както е на повечето семинари), които правят това, което „проповядват“. Ако искаш да постигнеш финансова свобода, може да разчиташ на нашата подкрепа (и на останалите участници, също), като за тази цел ще създадем специална затворена Facebook група, където ще дискутираме всичко, което те интересува. Участниците в предишните издания на Академията определят тази група за едно от най-полезните неща и като нова среда, в която намират съмишленици.

Малко числа от предишните издания

Аз не обичам празните приказки, а реалните факти и данни. Затова, ето малко числа: В предишните 9 издания досега в Академията по лични финанси и инвестиране участваха над 570 души, като всички горещо я препоръчват на своите близки и приятели. Средната оценка от всички модули е 9.6 по десетобалната система, което говори за качеството на нашите лектори и представения материал.

Тъй като съм икономист и обичам математиката, ние измерваме какви резултати са реализирали участниците след завършването на курса. Оказа се, че средно техните пасивни доходи се увеличават с цели 89% до 6 месеца след Академията. Цифрата е впечатляваща, като основната причина за това е, че преди курса повечето участници държат спестяванията си предимно в банкови депозити, а след това инвестират в по-доходни финансови инструменти.

Дори само Академията да служи като катализатор за действие, това не е малко. Също така, повечето участници си възстановяват вложената в курса сума само в рамките на 3 месеца, а научените уроци им служат до края на живота. Сигурен съм, че това ще е инвестицията с най-висока възвращаемост в твоя живот.

Останаха само 10 свободни места и едно от тях може да е твоето. Използвай промокод SMART3 за 3% отстъпка от редовната цена.

 

ДА, искам да се запиша и да сложа в ред финансите и инвестициите си!

Какво сме ти подготвили в Академия по лични финанси и инвестиране 2022?

Онлайн издание. Поради ограниченията за събития на живо, през последните две години академията се проведе онлайн през платформата Zoom. Въпреки притесненията ми, тe се оказаха много успешни и участниците останаха доволни от този формат. Едно от най-големите предимства на онлайн събитията е, че може да присъстваме на тях от своя дом, без да пътуваме и да губим средства и време за това. Също така, може да присъства пред екрана и нашата половинка или приятел и заедно да направим първите стъпки към финансовата свобода.

Онлайн форматът е подходящ и за всички хора в страната и българите в чужбина, които досега бяха пренебрегнати в събитията на живо в София. На предишните две издания присъстваха хора от Германия, Англия, Австрия, Швейцария и от много градове в България като Пловдив, Русе, Варна, Бургас, Търговище и други.

Пълно потапяне и отдаване. Академията е в два поредни уикенда, като има една основна причина за това и тя е, че по този начин се откъсваме от ежедневните задачи през седмицата и се фокусираме върху инвестирането и нашия финансов план.

Има и причина академията де е през ноември месец. Това е време, в което вече сме влезли в работен ритъм след лятната ни отпуска и може да помислим за нашите финанси, а и през зимата е по-лесно да отделим два уикенда за обучение, когато така или иначе няма много неща, които да правим за разлика от другите сезони.

Повече и по-продължителни работилници. Много се гордея с факта, че след първите девет издания на Академията, средните пасивни доходи на участниците са се увеличили с близо 89%. Това събитие е подействало като катализатор за преминаването към реални действия, а не само мислене и анализиране. Най-лесно се преодолява тази фаза със симулации и обсъждане на реални казуси. По тази причина работилниците са 4 и всяка от тях е с продължителност от близо 3 часа.

Повече полезна информация и бонуси. Знам колко е важно да имаш колкото се може повече информация, когато започваш да инвестираш, за да вземаш максимално информирани и правилни решения. По тази причина, ако се запишеш за Академията, ще ти дам пълен достъп до електронната ми колекция от книги за инвестиране и лични финанси.

Нови теми. Нещата в света на инвестициите се променят и ние се адаптираме спрямо тях. В академията през тази година сме включили интересни теми като инвестициите в борсово търгувани фондове (т.нар. ETF-и), р2р платформи, сайтове за споделено инвестиране в имоти, инвестиции в злато, както и основи на криптовалутите, защото те имат все повече фенове. Разбира се, всичко друго ново и актуално в света на личните финанси и инвестициите ще се коментира по време на курса.

По-ниска цена за онлайн обучение. Аз искам да съм честен с теб и ще ти споделя, че немалки разходи за всяко събитие на живо са свързани с наемането на зала, озвучаване, кетъринг и различни материали. Тъй като при онлайн формата тези разходи отпадат, намалихме и цената за участие в академията, което мисля, че е справедливо.

Все пак, аз никога не съм определял цената на нашите обучения на база на разходите, а на база на стойността, която се получава от тях. Повечето участници си връщат вложената сума само за 2-3 месеца след събитието, а други получават в пъти по-голяма доходност от своите инвестиции в следващата година.

Кои са лекторите на Академията?

Човек може да се учи от книги, уебинари, онлайн видео курсове и други източници, но срещите с топ български инвеститори и финансови експерти не може да се замени с нищо, повярвайте ми.

Една от най-големите ценности на тази Академия са лекторите. Всички те са инвеститори и топ специалисти в техните области. Ти ще имаш възможност да се срещнеш с хора като Щелян Калчев, Константин Проданов, Стойчо Недев и Крум Атанасов, които ще отделят от личното си време, за да ти споделят тяхното виждане за инвестирането, какво за научили от опита си, както и успешните им практики и стратегии.

 

ДА, искам да се запиша и да създам инвестиционен план!

Какво казват участниците за Академията?

„Канализирах всичката информация която бях събрала преди това и изчистих хоризонта и плановете си. Извън Академията има информация много и навсякъде. За човек тотално извън сферата на финансите е трудно да се ориентирам в океана от информация, блогове, подкасти…. Вие ми помогнахте изключително много. Благодаря! – Атанаска Яначкова, старши дигитален инженер

„Практическите примери и знания, които да допълнят и надградят това, което мога и знам към момента. Освен това е мотивиращо да видиш, че има поне още 100 души, които като теб правят първи стъпки в инвестирането и не си сам в начинанието. Създаде се и усещането, че инвестирането не е нещо непостижимо или плашещо, ако се подхожда към него по правилния начин, и преди това човек е изградил и добра защита.“ – Николинка Груйкина, счетоводител

„Много ми хареса начина на поднасяне на информацията по време на обучението – с примери, които остават в съзнанието за цял живот. Под формата на игра и предизвикателства бяха оформени основните послания, които лекторите искаха да достигнат до нас“ – Теодора Дончева, служител в ИТ фирма и блогър.

„Харесва ми елемента на игра + начина на представяне на информацията. „Тежките“ теми ги представяте достъпно и всички изглежда лесно“ – Любомира Любенова, собственик на агенция за интертет маркетинг.

„Обучението е много добре структурирано, представено по начин, достъпен за начинаещи като мен в областта на финансовите уроци. Лекторите са приветливи, знаещи хора със свежи идеи“ – Боряна Проданова, собственик на малък бизнес.

„Буквално ми отвори очите и ми даде криле, че мога да се справям сама“ – Цветанка Филева, Senior Project Manager в IT фирма

Какви пакети се предлагат?

Както и при предишните издания, предлагаме 3 различни пакета, от които може да си избереш. Първият пакет е Базовият. Той включва всички лекции – това са 10 модула по основните теми, които обхващат всичко, което трябва да знаеш за личните финанси и инвестирането. В този пакет се включват и работилниците, на които ще практикуваме наученото и ще обсъждаме твоите казуси и въпроси (само те са на обща стойност 440 лева). Ще бъдеш и част от затворена Facebook група, където ще споделям всички презентации и материали за академията. Цената на базовия пакет е 428 лева.

VIP пакетът е най-предпочитания и изгоден от финансова гледна точка. Той включва всичко от Базовия пакет (лекции и работилници), както и едно онлайн обучение за създаване на личен финансов план на стойност 180 лева, което ще се състои на 20 ноември 2022 година, неделя, от 9.30 часа, като ако не може да присъстваш на него, ще ти изпратя запис.

Добавих това отделно обучени, защото знам колко е важно всички получени знания от Академията и други източници да се приложат на практика в личния или семейния ни финансов план. Той ще е нашият GPS към постигането на целите ни. Цената на VIP пакета е 438 лева или само с 10 лева по-висока от тази на Базовия, но получаваш обучение на цена от 180 лева, като стойността му е огромна, защото то може да ти помогне да имаш яснота за твоите цели и как да ги постигнеш.

Премиум пакетът е за най-отдадените. Ако ти си от тези хора, за които няма нищо невъзможно и искаш да получиш максимума от дадено събитие, както и да работим индивидуално по твоите цели и финансов план, този пакет е за теб. В него съм включил тримесечната програма по финансов коучинг „Стабилна основи“, в която ще работиш с мен за постигането на твоите цели. Редовната цена на тази програма е 590 лева. Има само 10 свободните места за този пакет, а и така ще си гарантираш, че ще има място за теб в индивидуалните ми програми.

Останаха само 10 свободни места и едно от тях може да е твоето. Използвай промокод SMART3 за 3% отстъпка от редовната цена.

 

ДА, искам да се запиша за Академията и да започна да градя бъдещето си!

Побързай да се запишеш. Въпреки че е лято, има много активни хора, които чакат почти цяла година, за да участват в Академията и местата се запълват бързо. Също така, за да осигурим максимална полезност за всеки един участник и време за обсъждане и приложение, максималния брой хора за академията е ограничен на 100. Компромиси няма да правим, въпреки че през предишните години ми се обаждаха много хора за изключение.

Не забравяй, че ако изпуснеш събитието тази година, следващото ще е чаааааак през 2023 година.

Ще те очаквам,
Стойне

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

2 Comments

 1. Боян Тонев каза:

  Здравейте,

  Искам да попитам дали курсовете са подходящи за абсолютни начинаещи – без портфолио и познания в сферата?

  Благодаря!

 2. Стойне Василев каза:

  Здравейте, г-н Тонев,

  Да, Академията е подходяща за абсолютно начинаещи. Започваме от основите и след това надграждаме знанията. Ако нещо не разберете, имаме цели 4 работилници, в които да изясним нещата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.