четвъртък , 14 ноември 2019
obligacii-kakvo-predstavlqvat
какво представляват облигациите

Това е най-сигурният инструмент, в който можем да инвестираме – ПРОЧЕТИ

Какво е облигация

📈💰Питал ли си се: “Коя е най-нискорисковата инвестиция, която мога да направя?”✅Именно това е темата на днешния епизод от поредицата #МинуткатаНаСтойне. 🎬Изгледай видеото и разбери защо облигацията е инструментът с най-нисък финансов риск, какво представлява той и колко вида има…

Публикувахте от Smart Money.bg в Вторник, 14 август 2018 г.

В днешната статия от поредицата #МинуткатаНаСтойне ще говорим за това какво представлява облигацията.

Какво представляват облигациите?

Облигациите са документи за дълг.

Кога се издават облигации?

Ако една държава, община или компания реши да финансира някакъв проект и той няма друга възможност да се финансира, тя издава облигации, като всеки човек може да си купи такава облигация.

Кога ще получим нашия дивидент от направената инвестиция в облигации?

Всяка облигация има купон, т. е. периодични плащания обикновено на 6 месеца, от които се получава определена доходност и в края на периода се получава цялата главница.

Облигациите, когато са свързани с държавата се наричат държавни ценни книжа и това е една от най-ниско рисковите инвестиции, които ние можем да направим.

За Стойне Василев

Казвам се Стойне Василев и съм ентусиаст и мечтател. Основател съм на най-популярния сайт за собствен бизнес и лични финанси в България - SmartMoney.bg. Вярвам, че знанието е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от него. Имам повече от 15 години опит на ръководни позиции във финансовата сфера в големи международни компании. Моята мисия в живота е да помагам на хората да постигат целите си и сами да определят бъдещето си като подобряват финансовата си грамотност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.