Летен присъствен курс по финансова грамотност за тийнейджъри „Потоци пари“

Как болката ме мотивира?
22.04.2024

Летен присъствен курс по финансова грамотност за тийнейджъри „Потоци пари“

Имате ли чувството, че каквото и да говорите на Вашето дете-тийнейджър за харченето на парите, то все едно не Ви чува и продължава да харчи всичко, което има? А иска ли Ви се час по-скоро да се научи да управлява получените пари, да не разчита на Вас, за да си осигурява всичко необходимо, защото скоро ще започне своя самостоятелен живот?

Ние от SmartMoney Kids имаме решение на този проблем. От 1 до 5 юли 2024 година в град София, ж.к. Гео Милев, ул. „Манастирска“ 4, ще се проведе интензивеният Курс по финансова грамотност за тийнейджъри „Потоци пари“.

По време на курса те ще се пренесат в бъдещето и ще разберат какво ги очаква след завършване на училище и какво да направят, за да изградят своето богатство и да постигнат финансова независимост.

Какво представлява интензивният Курс по финансова грамотност за тийнейджъри „Потоци пари“?

В рамките на пет урока децата получават знания и умения, как да управляват получените пари, как да ги харчат разумно, как да излязат от „омагьосаната въртележка“, в която парите им стигат от заплата до заплата и как да натрупат пасивни доходи, които да им осигурят по-спокоен живот.

Както в останалите курсове на SmartMoney Kids, така и тук сме водени от идеята, че децата учат най-добре, като упражнят наученото и го затвърждават още на момента. За тази цел в курса използваме играта „Потоци пари 101“ на Робърт Кийосаки, автор на бестселъра „Богат татко, беден татко“, както и други наши авторски инвестиционни игри.

По този начин децата освен знания как да управляват парите си, добиват и по-реална представа какво ги очаква в бъдеще и как да действат в различни финансови ситуации.

ДА, ИСКАМ ДА ЗАПИША ДЕТЕТО МИ НА КУРСА!

Какво е различното в този курс?

Това не е курс, по време на който децата учат скучни неща от учебник. Това е курс, по време на който те ще бъдат мотивирани да действат и да прилагат наученото на момента.

Конфуций казва:

“Чух и забравих, видях и запомних, преживях и разбрах”.

Тази мисъл отразява един принцип, който е доказан от науката – човек се учи най-добре, когато прилага наученото в игри и реални казуси.

Затова този курс се провежда на основата на играта „Потоци пари 101“ на Робърт Кийосаки, която ще помогне на децата по-лесно да усвоят различни знания за управлението на личните финанси и инвестиции и по-важното – как да управляват парите си по начин, които ще им осигури финансова независимост.

Защо курсът включва играта „Потоци пари 101“?

Когато Робърт Кийосаки написва книгата „Богат татко, беден татко“, разбира, че от книгите и курсовете хората наистина научават как да управляват финансовото си бъдеще, но и че само чрез четене и учене не става. Така той създава играта „Потоци пари 101“ като средство за обучение в инвеститорски умения, която дава възможност за много повече действия, от която и да е книга или курс.

Затова ние използваме тази тренировъчна игра за основа в нашия курс, защото тя има за цел не само да научи децата как да инвестират, но и как да управляват парите, получени от заплата, така че да имат възможност да инвестират.

Тя им помага да изпробват различни подходи при изграждането на своето богатство, което им разширява кръга от познания. А всичко това се случва в една напълно безопасна среда, в която се усвояват ценни инвестиционни знания и умения, без да се губят реални, изкарани с пот на челото, пари.

Освен че играта „Потоци пари 101“ позволява, играейки и забавлявайки се децата да научат сложните теми като лични финанси и инвестиране, тя е уникална и с това, че отразява реалния живот.

Какво ще научат децата благодарение на курса и играта “Потоци пари”?

Играта е разделена на два кръга. В Кръг 1 „Омагьосаната въртележка“ се пресъздава живота „от заплата до заплата“ и „дано не ме съкратят“. Играта е в ежедневния ритъм на повечето хора. Всички започват като служители с доход, за който се работи всеки ден. На всяко поле ги очаква нещо, което се среща в живота – харчове, възможности за сделки и нови източници на доходи, инвестиции в недвижимо имущество, акции, и т.н. Както в живота, така и в играта, е възможно да се попадане в неприятни ситуации като съкращения или фалит.

Затова в тази част от курса децата първо научават как да разпределят своите приходи, да харчат разумно, да разберат как да действат при възникване на непредвидени разходи или неприятни финансови затруднения, как да спестяват и най-важното – ще научат как да създават активи – източници на доходи, за които не трябва да работят (пасивни доходи) и да създадат пасивни доходи, надвишаващи месечните им разходи (постигане на финансова свобода).

Също така децата учат как да попълват отчет на своите приходи и разходи, който е изключително полезен за постигане на тяхната финансова цел и постигане на финансова независимост.

Втората част от играта е Кръг 2 „Бързата писта“, където децата, след като са излезли от омагьосаната въртележка на живот от заплата до заплата, тръгват по пътя към богатството.

Целта на тази част от курса е децата да научат как да постигат своите финансови мечти чрез правилно инвестиране и трупане на активи.

През цялото време на курса и играта децата са стимулирани да мислят като богати хора и да търсят различни начини за постигане на финансовата им независимост. Целта е да разберат, че те могат да бъдат „господари“ на парите, а не техни роби.

ДА, ИСКАМ ДА ЗАПИША ДЕТЕТО МИ НА КУРСА!

Какви са допълнителните ползи за Вашето дете от този курс?

ПО-ДОБРА ПОДГОТВОВКА: то ще бъде готово да управлява по-добре всички пари, до които има достъп в момента и ще учи уроци, които могат да се прилагат на всеки етап от живота му.

ПОВИШЕНА САМОУВЕРЕНОСТ: то ще придобие самоувереност, защото ще знае как да преодолява различни финансови предизвикателства. Чрез прилагането на тези уроци в живота, детето ще може уверено да преодолява различни финансови ситуации.

УСПЕХИ НЕ САМО С ПАРИТЕ: Финансовата грамотност не се свежда само до това да харчим разумно, да спестяваме и инвестираме. Този курс ще помогне на детето да усвои и много други умения, които ще му помогнат да преодолява не само финансови трудности, но и всякакви други, пред които ще се изправя в живота.

УЧЕНЕ ЧРЕЗ ЗАБАВЛЕНИЕ: Ученето за пари може да бъде забавно! В рамките на курса ще бъдат дадени интересни примери от реалния живот, които ще помогнат на детето по-лесно да възприеме информацията. Форматът е игра, което ще му помогне да бъде напълно ангажирано от началото до края.

ДОПУСКАНЕ НА ГРЕШКИ В БЕЗОПАСНА СРЕДА: Чрез играта „Потоци пари“ и останалите финансово-образователни игри то ще научи и ще приложи различни финансови стратегии. В напълно безопасна среда на принципа „проба-грешка“, ще разбере коя работи най-добре за него и коя не. По този начин ще придобие опит, който може да прилага и в бъдеще.

ЩЕ БЪДЕ МОТИВИРАНО ДА ДЕЙСТВА: Това не е скучен курс, по време на който детето ще трябва да наизустява сложни и неразбираеми термини. Този курс ще изведе детето извън четирите стени на класната стая и кориците на учебника. То ще бъде мотивирано да учи чрез правене, чрез действие.

Какви са ползите от този курс за родителите?

СПОКОЙСТВИЕ: Знаете, че правите най-доброто, което можете, за да осигурите на детето си финансовото образование, което заслужава.

БЕЗ ПОДГОТОВКА: Не е необходимо да прекарате, и без това ограниченото си време, в търсене на добри методи и подходи на преподаване, на книги и статии за финансово образование за деца, както и да изгубите време в отсяване на приложимото от неприложимото.

НЕ СЕ НАЛАГА ДА ПОМАГАТЕ НА ДЕТЕТО ПО ВРЕМЕ НА КУРСА: Този курс е проектиран така, че детето да може да възприеме информацията самостоятелно – отделяме време за дефиниране на нови думи, използваме реални примери за по-добро обяснение на определени процеси.

ВИЖДАТЕ ИЗРАСТВАНЕТО НА СВОЕТО ДЕТЕ: Няма нищо по-хубаво от това да видите удоволствието, което изпитва детето, когато научава нова информация, която има стойност и значение за него, и особено когато знаете, че тази нова информация е нещо, което всъщност ще използва, за да му помогне в реални житейски ситуации.

Искате ли Вашето дете да преживее всичко това?

Цената на курса е 278 лева и включва: 5 урока, всеки с продължителност от 240 минути, постоянна подкрепа по време на курса на всяко едно от децата, доказан метод на преподаване, интерактивни уроци, всичко необходимо за играта „Потоци пари“ и другите авторски финансово-образователни инвестиционни игри.

Ако запишете Вашето дете до 1 юни 2024 година (включително),  ще получите 5% отстъпка от редовната цена на курса с промокод RANO5, който трябва да въведете в регистрационната форма.

Ако запишете две или повече деца от едно семейство, второто и всяко следващо ползват 10% отстъпка от редовната цена.

Побързайте, защото местата са ограничени!

ДА, ИСКАМ ДА ЗАПИША ДЕТЕТО МИ НА КУРСА!

Адриана Манолова
Казвам се Адриана. Част от екипа на SmartMoney.bg от самото му създаване. По професия съм юрист. С времето открих, че моята сила не е да помагам на хората, като спазвам буквата на закона. Моята сила е да помагам на другите да изясняват ценностите и приоритетите си, да формулират целите си, които ще допринесат за материалното и душевното им благополучие и да ги насърчавам в процеса на постигането им. Затова завърших програмата на Noble Manhattan и в момента съм сертифициран коуч. Също така организирам и провеждам играта „Потоци пари“ на Робърт Кийосаки. Последните два проекта, по които активно работя са лични финанси за жени и лични финанси за деца.

2 Comments

 1. Милена Стоянова каза:

  Здравейте!
  Попълних формата за записване на едното си дете за вашия курс – Преслав Симеонов. Бих искала да запиша и другото – Стефан Симеонов. Те са близнаци и са на 15 години.
  Ще чакам отговор.
  Спорна и хубава седмица!

  Поздрави,
  Милена Стоянова

 2. Михаил Добрев каза:

  Здравейте,

  Предвиждате ли подобен курс, но във Варна?

  Благодаря,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.