Инвестиционен клуб “Member to Member”

Семинар „Аз и парите” – как да ги съхраним, умножим и защитим
22.10.2013
SmartMoney Kids: Открит урок по лични финанси за деца
27.11.2013

Инвестиционен клуб “Member to Member”

През последните години светът претърпя изключителен катаклизъм. И това е нормално.

През 2000 год. навлязохме в ново хилядолетие. Компютърните технологии станаха неимоверна част от нашия живот. Природата напомни за себе си и то със страхотна сила – цунамита, земетресения, които доведоха до изключително тежки последствия и оставиха черни петна в човешката история. За пръв път Америка има чернокож президент.

Световна криза, която се смята за една от най-тежките, пред които се е изправяло човечеството. Пазарите се сринаха. Инвеститорите започнаха да търсят нови възможности, които да им носят пасивни доходи, тъй като много от съществуващите вече не работят по същия начин. И това е нормално предвид тежката икономичека ситуация. Но, знаете ли, че йероглифът за криза и възможност е един и същ?

Днес, ще ви представим една нова възможност за инвестиции на вашите свободни средства и накратко ще ви запознаем с някои от хората, които седят зад това изключително полезно и интересно начинание.

Member to Member Invest Club” – това е името на инвестиционен клуб и в същото време е един от инструментите, от които могат да се възползват членовете на бизнес общността за взаимопомощ „Republics of Aid”.

Малко повече информация за бизнес общността „Republics of Aid” и инструментът за инвестиции и парична взаимопомощ между членовете ще получим от нашите гости.

Това са:

  • Виталий Зарейчук (съосновател на Republics of Aid) – ВЗ.
  • Пепи Семерджиева (член на Republics of Aid) – ПС.

Борис Бачев (ББ):

– Здравей, Виталий! Ще те помоля да се представиш накратко на нашите читатели.

В.З.:

– Казвам се Виталий, аз съм предприемач и един от основателите на Републиките за взаимопомощ.

Б.Б.:

– Защо решихте да основете общността „Republics of Aid” и да разработите този инструмент за инвестиции и парична взаимопомощ “Member to Member Invest Club”?

В. З.:

– Защото аз и моите съмишленици вярваме, че бъдещето принадлежи на общностите и кооперирането като цяло. Технологиите ни помагат да се сближим и да знаем повече един за друг, а това поражда доверие. Доверието е чудесно свързващо вещество за отделните индивиди в дадена общност. След като го има, вече смело можем да търсим различни начини за по-ефективно задоволяване на нашите икономически, социални и културни интереси.

Б.Б.:

– Защо смяташ, че е нужен един такъв инструмент за инвестиции и парична взаимопомощ? Би ли разказал, накратко, какво точно представлява той и защо ще бъде полезен за обществото?

В. З.:

– Републиките се развиват като общност, а във всяка общност неизменно се създават такива отношения – едните имат свободни средства (инвеститори), а други имат нужда от тях за бизнес или лично потребление. Това разделение на групи, разбира се, е условно – всеки може да премине от едно състояние към друго. А нашият „Member to Member Invest Club” към общността на “Републиките” просто прави нещата между двете групи по-прозрачни и предвидими, защото поддържаме репутационен профил на членуващите в клуба.

Б.Б.

– И един последен въпрос към теб Виталий. Защо даден човек (инвеститор) би избрал този начин на инвестиране?

В. З.:

– Като поддържаме репутационния профил на даден член на клуба, ние даваме на инвеститорите ценен инструмент – възможност да преценят дали да финансират даден човек или не, според репутацията му. От репутацията на получателя зависи и доходността, която ще получи инвеститорът. И тук е основният мотив за един инвеститор със свободни средства да включи и този инструмент за достъп до активи – управляемата доходност при ясно ниво на риск.

Б.Б.:  

– Благодаря за участието Виталий! А Сега няколко въпроса и към  Пепи Семерджиева.

Здравей, Пепи! Ще те помоля да се представиш с няколко думи.

Пепи Семерджиева:

–  Пепи Семерджиева, собственик на ателие за ръчно изработени подаръци „Ателие Органза“.

Б.Б.:

– Защо членуваш в „Републиките за взаимопомощ” и по какъв начин това нещо е полезно за теб?

П. С.:

– Когато за пръв път попаднах в тази общност, бях доста резервирана, но в последствие  членството се оказа много полезно за мен. Всяка седмица на седмичните срещи научавам нещо ново. Постоянните презентации на различни теми от сферата на бизнеса ми помагат да разширя погледа си и да виждам все повече възможности, които преди това не съм забелязвала..

Б.Б.:

– А какво смяташ за иструмента за паричната взаимопомощ “Member to Member Invest Club”?

П. С.:

– С помощта на инвеститори от нашата общност се сбъдна една моя професионална мечта. Получих финансиране за наем на щанд в един от софийските молове за коледните празници. Всички мои приятели и близки знаят за моя проект, както и за начина му на финансиране. До последният момент не знаех дали тази година ще мога да го направя, но това вече е факт и се подготвям усилено за празничните продажби. Препоръчвам на всички да постъпят като мен при нужда от финансиране!

Б.Б.:

– Благодарим на Вито и Пепи за тяхното участие и им пожелаваме успех!

Надяваме се, че за нашите читатели също е било  интересно да разберат за тази нова възможност за инвестиране и тук е моментът да споделим, че на 14.11.2013 год. предстои семинар на тема „Member to Member Invest Club – Нови възможности за инвестиране в България”, където лектори ще бъдат Виталий Зарейчук, който ще говори на тема „Новите възможности за инвестиции в България” и Стойне Василев, който ще представи „Кратък преглед на възможностите за инвестиране в инструменти с фиксирана доходност в България”.

Повече информация за събитието можете да намерите на официалната страница на „Republics of Aid”.

С пожелание за успешни инвестиционни решения!

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.