Безплатен уебинар за родители „Финансово грамотно дете – мисията възможна“

5 умения за успех в живота, на които да научим децата ни
02.03.2021
Онлайн курс за деца от 1 до 4 клас „Моята първа финансова цел – мисията възможна“
23.04.2021

Безплатен уебинар за родители „Финансово грамотно дете – мисията възможна“

Като родители всички ние искаме да помогнем на детето ни да научи всичко, което му е необходимо, за да стане независим, отговорен и успешен възрастен. Изпращаме го в добро училище, плащаме за допълнителни уроци. Фокусът ни е насочен главно към това да има добро образование и след това доходоносна професия.

В същото време често пренебрегваме да му помогнем да усвои умения, които ще му помогнат да има успехи през целия живот. Едно от тях е умението да управлява добре парите си.

Причината за това се крие в неудобството, което една част от родителите изпитват, когато говорят с детето си за пари.

За други тези разговори не са проблем, но за по-простите аспекти на личните финанси, като спестяване и бюджетиране, а изпитват затруднения при по-сложните теми като сложни лихви, заеми, застраховки, ипотеки и различни видове инвестиции.

Не е за пренебрегване и друга сериозна причина  –  липсата на достатъчно знания и време за подготовка и предаването им на децата.

Ние от Smart Money Kids осъзнаваме всички тези причини и проблемите, които могат да породят. Затова искаме да улесним родителите да осигурят на детето си най-доброто финансово образование, което то заслужава.

За целта на 24 април 2021 година от 11:00 часа ще проведем БЕЗПЛАТЕН уебинар за родители „ФИНАНСОВО ГРАМОТНО ДЕТЕ – МИСИЯТА ВЪЗМОЖНА“

В рамките на два часа ще споделя с теб:

 • Какви умения са необходими на детето, за да има успех в живота
 • Защо е добре финансовото образование да започне от най-ранна възраст
 • Как да помогнеш на детето си да има добри умения за управление на парите му

Повечето от нас научават как да управляват парите си по трудния начин, трупайки дългове, изпитвайки безброй лишения и много безсънни нощи в търсене на изход от създаденото затруднение. Не е задължително това да се случи с твоето дете. Можеш да му дадеш необходимите знания, за да вземе разумни финансови решения, дори още преди да се отдели и да започне своя самостоятелен живот.

Като научиш детето си да управлява своите лични средства, му помагаш да избегне скъпоструващи грешки, които водят до загуба на време и пари. Време и пари, които биха могли да бъдат изразходвани за изграждане на живот, изпълнен с богатство и изобилие.

Ако все още не знаеш дали този безплатен уебинар е за теб, помисли за следното:

 • Твоето образование в училище подготви ли те за живота след завършването му?
 • Притеснява ли те, че и днешната образователна система няма да подготви детето ти да взима правилни финансови решения, когато порасне?
 • Притеснява ли те, че детето ти е заобиколено от изкушения и възможности за харчене на пари, но никой не го учи как да го прави разумно?
 • Притеснява ли те, че детето ти расте без да осъзнава реалната стойност на парите и без умението да ги цени като нещо важно?
 • Притеснява ли те, че детето ти може да се сблъска със същите финансови проблеми, които е трябвало да преодолееш и ти?
 • Искаш ли да му осигуриш по-добро финансово образование без да е необходимо да посещава скъпоструващо частно училище?
 • Искаш ли да осигуриш на детето ти добри умения за боравене с пари без да е необходимо да търсиш най-добрите практики и методи за преподаване на лични финанси за деца

Не се притеснявай! И при нас съществуваха всички тези притеснения и проблеми.

Това, което ни помогна да ги преодолеем, е силното ни желание децата ни да бъдат добре подготвени за финансовите предизвикателства, които ги очакват, когато завършат училище и започнат своя самостоятелен живот.

Осъзнаваме, че днес е по-важно от всякога, те да изградят добри навици и правилно отношение към своите лични средства, тъй като:

 • Светът, в който живеят е много по-различен от този на техните родители, баби и дядовци;
 • Днешната образователна система не ги подготвя за живота след завършване на училище;
 • Голяма част от подрастващите имат сериозни затруднения при преодоляването на финансови предизвикателства след завършване на своето образование.

По време на безплатния уебинар ще разбереш как да помогнеш на своето дете да има успехи в бъдеще.

ЗА ЛЕКТОРА

Казвам се Адриана и съм част от екипа на SmartMoney.bg от самото му създаване. По професия съм юрист, но след завършване на университета разбрах, че моята сила е да помагам на другите по пътя към постигане на финансовите им цели. Осъзнах, че това ми носи по-голяма удовлетвореност. Затова завърших програмата на Noble Manhattan и в момента съм сертифициран коуч.

В работата ми с възрастните установих, че най-честата причина за финансовите проблеми, с които се сблъскват, е липсата на достатъчни знания, не само за това как да управляват своите лични финанси, а и как работят икономическата и финансовата система.

В настоящата образователна система има една празнота по отношение на финансовото образование, която създава предпоставка за бъдещи финансови проблеми сред подрастващите.

Затова приех за моя мисия да създам начин да запълня тази „дупка“ и да помогна не само на моите деца да имат по-добро финансово бъдеще.

За целта заедно със Стойне Василев създадохме цялостна програма, където децата да разберат всичко за икономиката, финансите и предприемачеството и да научат как могат да ги използват така, че да имат успехи в бъдеще.

Ще ти разкажа повече за нея по време на безплатния уебинар за родители „Финансово грамотно дете – мисията възможна“

Адриана Манолова
Казвам се Адриана. Част от екипа на SmartMoney.bg от самото му създаване. По професия съм юрист. С времето открих, че моята сила не е да помагам на хората, като спазвам буквата на закона. Моята сила е да помагам на другите да изясняват ценностите и приоритетите си, да формулират целите си, които ще допринесат за материалното и душевното им благополучие и да ги насърчавам в процеса на постигането им. Затова завърших програмата на Noble Manhattan и в момента съм сертифициран коуч. Също така организирам и провеждам играта „Потоци пари“ на Робърт Кийосаки. Последните два проекта, по които активно работя са лични финанси за жени и лични финанси за деца.

1 Comment

 1. Желая успех и удовлетворение от събитието! Работя като финансов консултант повече от 15 год. Възпитавам 3 деца. Подкрепям идеята Ви с цялото си сърце, защото липсите са огромни и аз лично приемам работата си като мисия за ограмотяване. До скоро!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.