Започна записването за Детска финансова академия за деца от 5 до 7 клас

Дали да купим скъп телефон на детето ни [моята история]
16.09.2022
Стартира едномесечен онлайн курс за деца от 2 до 7 клас „Моята първа финансова цел“
29.03.2023

Започна записването за Детска финансова академия за деца от 5 до 7 клас

Искате ли Вашите деца да станат богати, без да е необходимо Вие да им давате пари? Звучи ли Ви странно, дори невъзможно? Възможно е и още как! Просто трябва да научим децата как да го направят.

За целта екипът на SmartMoney Kids се е погрижил да създаде уникална програма за изучаване на лични финанси, инвестиране и предприемачество от деца. А на 4 февруари 2023 година започва нова група на Ниво 1 на Детска финансова академия за деца от 5 до 7 клас.

В тази статия ще научите какво е включено в програмата на Академията и как може детето Ви да стане част от нея.

Защо финансовото образование е важно за децата?

Всички ние знаем, че финансовото образование е важно за нас, защото ни помага да имаме финансови успехи, а те пък ни осигуряват животът, за който мечтаем.

Но колко от нас обръщат внимание на финансовите знания и умения, които имат децата?

Според много изследвания голяма част от децата не могат да управляват добре парите си, не зная как да ги печелят, не могат да спестяват, не могат да взимат по-сложни финансови решения, не знаят как действа икономиката и какво въздействие върху парите оказва. Най-лошото е, че не осъзнават, че те са един ограничен ресурс и от доброто им управление зависи финансовото им положение днес и в бъдеще.

Как това може да се промени?

Затова създадохме Детска финансова академия за деца от 2 до 7 клас, в която в четири отделни нива да обхванем всички теми, които да им осигурят нужните знания как да изградят сами своето богатство и финансова независимост.

Учебна програма има едно основно предназначение – да научи децата да могат да вземат информирани решения за управлението на техните пари, независимо дали ще се касае за харченето на 10 лева или на 1,000,000,000 лева.

А ранното запознаване със света на парите и изграждане на тяхното критично и аналитично мислене при управлението им, гарантира, че те развиват жизненоважни умения за вземане на финансови решения.

Какво научават децата в тези 4 нива?

В първо ниво полагаме основата от знания за парите. Децата научават какво са парите, как са възникнали, какви са техните функции и предназначение. След това поглеждаме на парите по-общо и децата разбират каква е връзката между богатството на държавата, в която живеят и тяхното лично богатство, научават и какво са данъците, инфлацията и заемите.

Във второ ниво погледът ни е насочен към личните ни средства. Децата научават как да печелят пари, как да ги харчат разумно, каква е разликата между нужда и желание, както и между цена и стойност, как се прави личен бюджет, финансов план, как да постигат краткосрочни и дългосрочни цели, как да спестяват с лекота своите пари, как да защитят себе си и парите си, как да използват парите си, за да помагат и на нуждаещи се хора.

В трето ниво, след като вече знаем как действа икономиката и как външните фактори на икономическата среда въздействат на нашите пари и как да управляваме личните ни средства така че да ни стигат, обръщаме поглед и към инвестициите. Децата научават какво е инвестирането, как то може да им помогне да изградят своето богатство, как да накарат парите да работят за тях, какво е фондова борса, какви видове инвестиции има, как да изберат най-добрата за тях самите инвестиция.

В четвърто ниво обръщаме внимание и на инициативността и предприемчивостта в децата. Там те научават каква е разликата между служител и предприемач, как могат да станат предприемачи, какво означава да имат собствен бизнес, как да го стартират, как да изберат най-добрата идея за печелене на пари, как да направят своя план за печелене на пари, как да направят своя бизнес успешен.

Да, искам детето ми да бъде част от Детска финансова академия и да получи всички тези знания!

Какво НЕ се случва в този курс?

В Детска финансова академия НЕ учим скучни и неразбираеми неща от учебник. Не наизустяваме определения и сложни концепции без да имаме идея какво означават и какво е тяхното приложение в реалния живот.

Вместо това децата учат от собствения си опит. Урокът не е по време на 90 минути, в които сме заедно, а във времето между двата урока. Това е така, защото всички деца прилагат наученото на момента и в една напълно безопасна среда на принципа „проба-грешка“ научават кое е най-доброто за тях и техните пари. Този натрупан безценен личен опит ще е онова, което ще им помогне в бъдеще да изградят своето богатство и финансова независимост.

В Детска финансова академия НE правим контролни и не се изпитваме.

Вместо това всички уроци включват стратегии за активно учене, които насърчават децата да задават и отговарят на въпроси, да участват в групови дискусии. По този начин децата освен, че се научават да боравят спокойно с думи и термини, свързани с парите и финансите, се научават и да изразяват и отстояват своето мнение и да представят идеите си пред останалите деца в групата.

Вярваме, че всяко дете, което мине през тези стъпки и придобие тази толкова широка гама от знания, има 100% шанс да изгради само своето бъдещо богатство.

Затова след успеха ни с децата от 2 до 4 клас (100% от всички преминали Ниво 1 имаха желание да продължат да надграждат своите знания и в Ниво 2), създадохме и програма за деца от 5 до 7 клас.

На 4 февруари 2023 година стартира нова група за Ниво 1 на Детска финансова академия за деца от 5 до 7 клас.

Ако искате и Вашето дете да придобие всички тези важни знания и умения, може да го запишете още сега.

До 31 декември 2022 година може да се възползвате и от 5% отстъпка от редовната цена за ранно записване, като въведете промокод RANO5

Да, искам детето ми да бъде част от Детска финансова академия 2023!

Не се колебайте да се свържете с нас, ако имате въпроси. Екипът на SmartMoney Kids с радост ще Ви отговори!

Адриана Манолова
Казвам се Адриана. Част от екипа на SmartMoney.bg от самото му създаване. По професия съм юрист. С времето открих, че моята сила не е да помагам на хората, като спазвам буквата на закона. Моята сила е да помагам на другите да изясняват ценностите и приоритетите си, да формулират целите си, които ще допринесат за материалното и душевното им благополучие и да ги насърчавам в процеса на постигането им. Затова завърших програмата на Noble Manhattan и в момента съм сертифициран коуч. Също така организирам и провеждам играта „Потоци пари“ на Робърт Кийосаки. Последните два проекта, по които активно работя са лични финанси за жени и лични финанси за деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.