Запиши се за Академията по лични финанси и инвестиране 2021

Онлайн семинар „Машина за пари“ на 15 и 16 май 2021
15.02.2021
Онлайн уикенд семинар „Машина за пари“ на 14 и 15 май 2022 година
07.03.2022

Запиши се за Академията по лични финанси и инвестиране 2021

На 6 ноември 2021 година стартира деветото издание на единствената в България Академия по лични финанси и инвестиране, като има много нови неща. Екипът на SmartMoney.bg работи здраво през последните месеци, за да получиш една още по-добра академия, с повече практически казуси и повече полезна информация, като запазихме добрите неща от предишните осем издания.

Какво ще получиш от деветото издание на Академията?

Академията по лични финанси и инвестиране е разделена на 10 модула. Тя ще се проведе в 2 поредни уикенда 6, 7, 13 и 14 ноември 2021 година. В Академията са предвидени 4 практически работилници, в които ще работим по създаването на твоя финансов и инвестиционен план. В тази част ще можеш да зададеш и твоите въпроси, на които все още нямаш отговор. Форматът е такъв, за да се потопиш изцяло в твоите финанси и инвестиции (а и през ноември няма кой знае какво да се прави).

Както виждаш, предвидили сме достатъчно време за да научиш и да започнеш да прилагаш на практика всички доказани във времето стратегии.

Аз не обичам кратките семинари, на които лекторите препускат по материала и няма време да си задам въпросите и да разгледаме как стават нещата на практика, затова и тази Академия не е такава. Тя е следващата ти крачка след четенето на полезни статии по темата.

Позитивното мислене и четенето на книги са хубави неща, но само с тях няма да постигнеш твоите цели, разбираш го, нали?

Трябва ти здрава основа от знания, получена директно от извора – успешни експерти в съответните области, както и подкрепа в първите ти стъпки в света на финансите.

Академията предлага точно това – само експерти–практици (а не теоретици и продавачи на финансови продукти, както е на повечето семинари), които правят това, което „проповядват“. Ако искаш да постигнеш финансова свобода, може да разчиташ на нашата подкрепа (и на останалите участници, също), като за тази цел ще създадем специална затворена Facebook група, където ще дискутираме всичко, което те интересува. Участниците в предишните издания на Академията определят тази група за едно от най-полезните неща и като нова среда, в която намират съмишленици.

Малко числа от предишните издания

Аз не обичам празните приказки, а реалните факти и данни. Затова, ето малко числа: В предишните 8 издания досега в Академията по лични финанси и инвестиране участваха над 470 души, като всички горещо я препоръчват на своите близки и приятели. Средната оценка от всички модули е 9.6 по десетобалната система, което говори за качеството на нашите лектори и представения материал.

Тъй като съм икономист и обичам математиката, ние измерваме какви резултати са реализирали участниците след завършването на курса. Оказа се, че средно техните пасивни доходи се увеличават с цели 89% до 6 месеца след Академията. Цифрата е впечатляваща, но основната причина за това е, че преди курса повечето участници държат спестяванията си предимно в банкови депозити, а след това инвестират в по-доходни финансови инструменти.

Дори само Академията да служи като катализатор за действие, това не е малко. Също така, повечето участници си възстановяват вложената в курса сума в рамките на 3 месеца, а научените уроци им служат до края на живота. Сигурен съм, че това ще е инвестицията с най-висока възвращаемост в твоя живот.

Остават още 5 свободни места за академията и едно от тях може да е твоето. Използвай промокод LAST5 и ще получиш 5% отстъпка от редовната цена.

ДА, искам да се запиша и да сложа в ред финансите си!

Какво ново има в Академия по лични финанси и инвестиране 2021?

Онлайн издание. Поради ограниченията за събития на живо, през миналата година академията се проведе изцяло онлайн. Въпреки притесненията ми, тя се оказа много успешна и участниците бяха много доволни. Едно от най-големите предимства на онлайн събитията е, че може да присъстваме на тях от своя дом, без да пътуваме и да губим средства и време за това. Също така, може да присъства пред екрана и нашата половинка или приятел и заедно да направим първите стъпки към финансовата свобода.

Този формат е подходящ и за всички хора в страната и българите в чужбина, които досега бяха пренебрегнати в събитията на живо в София. В семинара „Машина за пари“ тази година присъстваха хора от Германия, Англия, Австрия и от много градове в България.

Пълно потапяне и отдаване. Академията е вече в два поредни уикенда, а не е през седмицата. Причините за промяната са две. Първата е, за да се намали продължителността на курса, защото знам, че инвеститорите са нетърпеливи да започнат да купуват истински активи.

Втората е да се откъснем от ежедневните задачи през седмицата, за да се фокусираме върху инвестирането и нашия финансов план. Избрахме този формат, за да оставим съботите за семейството, децата и приятелите, а неделите да са за твоите лични финанси.

Повече и по-продължителни работилници. Много се гордея с факта, че след първите осем издания на Академията, пасивните доходи на участниците са се увеличили с близо 89%. Това събитие е подействало като катализатор за преминаването към реални действия, а не само мислене и анализиране. Най-лесно се преодолява тази фаза със симулации и обсъждане на реални казуси. По тази причина работилниците ни са вече 4 и всяка е с продължителност от близо 3 часа.

Повече полезна информация и бонуси. Знам колко е важно да имаш колкото се може повече информация, когато започваш да инвестираш, за да вземаш максимално информирани и правилни решения. По тази причина, ако се запишеш за Академията, ще ти дам пълен достъп до електронната ми колекция от книги за инвестиране и лични финанси.

Нови теми. Нещата в света на инвестициите се променят и ние се адаптираме спрямо тях. В академията през тази година сме включили две много интересни и „горещи“ теми като инвестициите в борсово търгувани фондове (т.нар. ETF-и), р2р платформи, сайтове за споделено инвестиране в имоти, инвестиции в злато, както и основи на криптовалутите, защото те имат все повече фенове. Разбира се, всичко друго ново и актуално в света на личните финанси и инвестициите ще се коментира по време на курса.

По-ниска цена. Аз искам да съм честен с теб и ще ти споделя, че немалки разходи за всяко събитие на живо са свързани с наемането на зала, озвучаване, кетъринг и различни материали. Тъй като при онлайн формата тези разходи ще отпаднат, намалихме и цената за участие в академията. Все пак, аз никога не съм определял цената на нашите обучения на база на разходите, а на база на стойността, която се получава от тях. Повечето участници си връщат вложената сума само за 2-3 месеца след събитието, а други получават в пъти по-голяма доходност от своите инвестиции в следващата година.

Кои са лекторите на Академията?

Човек може да се учи от книги, уебинари, онлайн курсове и други източници, но срещите с топ български инвеститори и финансови експерти не може да се замени с нищо, повярвайте ми.

Една от най-големите ценности на тази Академия са лекторите. Всички те са инвеститори и топ специалисти в техните области. Ти ще имаш възможност да се срещнеш с хора като Щелян Калчев, Георги Георгиев, Константин Проданов, Стойчо Недев и Крум Атанасов.

Те ще отделят от личното си време, за да ти споделят тяхното виждане за инвестирането, какво за научили от опита си, както и успешните им практики и стратегии.

Какво казват участниците за Академията?

„Супер беше, поздравявам ви. Много лесно и достъпно обяснено всичко. Очаквам с нетърпение следващите обучения, и не на последно място – много приятна атмосфера“ – Александър Панайотов, ИТ предприемач.

„Много ми хареса начина на поднасяне на информацията по време на обучението – с примери, които остават в съзнанието за цял живот. Под формата на игра и предизвикателства бяха оформени основните послания, които лекторите искаха да достигнат до нас“ – Теодора Дончева, служител в ИТ фирма и блогър.

„Харесва ми елемента на игра + начина на представяне на информацията. „Тежките“ теми ги представяте достъпно и всички изглежда лесно“ – Любомира Любенова, собственик на агенция за интертет маркетинг.

„Обучението е много добре структурирано, представено по начин, достъпен за начинаещи като мен в областта на финансовите уроци. Лекторите са приветливи, знаещи хора със свежи идеи“ – Боряна Проданова, собственик на малък бизнес.

„Буквално ми отвори очите и ми даде криле, че мога да се справям сама“ – Цветанка Филева, Senior Project Manager в IT фирма

Какви пакети се предлагат?

Както и при предишните издания, предлагаме 3 различни пакета, от които може да си избереш. Първият пакет е Базовият. Той включва всички лекции – това са 10 модула по основните теми, които обхващат всичко, което трябва да знаеш за личните финанси и инвестирането. Новото е, че в този пакет вече се включват и работилниците, на които ще практикуваме наученото и ще обсъждаме твоите казуси и въпроси (само те са на обща стойност 320 лева). Ще бъдеш и част от затворена Facebook група, където ще споделям всички презентации и материали за академията.

VIP пакетът е най-предпочитания и изгоден от финансова гледна точка. Той включва всичко от Базовия пакет (лекции и работилници), както и едно онлайн обучение за създаване на личен финансов план на стойност 100 лева, което ще се състои на 21 ноември, неделя, от 10.00 часа, като ако не може да присъстваш на него, ще ти изпратя запис. Добавих този уебинар, защото знам колко е важно всички получени знания от Академията и други източници да се приложат на практика в личния или семейния ни финансов план. Той ще е нашият GPS към постигането на целите ни.

Премиум пакетът е за най-отдадените. Ако ти си от тези хора, за които няма нищо невъзможно и искаш да получиш максимума от дадено събитие, както и да работим индивидуално по твоите цели и финансов план, този пакет е за теб. В него съм включил тримесечната програма по финансов коучинг „Стабилна основи“, в която ще работиш с мен за постигането на твоите цели. Редовната цена на тази програма е 640 лева. Има само 10 свободните места за този.

Остават още 5 свободни места за академията и едно от тях може да е твоето. Използвай промокод LAST5 и ще получиш 5% отстъпка от редовната цена.

ДА, искам да се запиша за Академията и да започна да градя бъдещето си!

Побързай да се запишеш. Въпреки че е лято, има много активни хора, които чакат почти цяла година, за да участват в Академията и местата се запълват бързо. Ако изпуснеш събитието тази година, следващото ще е чак през 2022.

До скоро,
Стойне

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.