Стойне Василев в Баркод по TV7 – „Сезонните намаления”

И победителят в томболата е…
18.09.2012
Как да пенсионирате лошите клиенти в 5 лесни стъпки
01.10.2012

Стойне Василев в Баркод по TV7 – „Сезонните намаления”

Първо ето линк към предаването, в което участвах – Баркод “Сезонните намаления”.

Сега предисторията. Преди две седмици с мен се свързаха от предаването Баркод по TV7. Редакторката ми разказа, че това е предаване, което се излъчва всяка делнична сутрин от 9.30 часа. В него гост-експерти дават съвети по потребителски теми, а граждани споделят личния си опит в пазаруването и ползването на стоки и услуги. Попитаме дали бих участвал в предаване на тема „Сезонните намаления” и аз се съгласих. А причината да ме потърси била, че в сайта ми има доста интересни материали, свързани с пазаруването, намаленията и търговските трикове.

Така се озовах в студиото на TV7 в село Герман. Там се запознах с водещия на предаването Марио Младенов, както и с Васко Мавриков, който ще приема и разследва сигнали на граждани. След като в гримьорната ми сложиха някаква безцветна пудра, ме отведоха в самото студио, където се снимат предаванията. Обясниха ми с две-три думи кога трябва да вляза и къде да застана. След това изгледахме една анкета за намаленията и дали са реални те. Естествено, повечето хора казаха, че няма реални намаления и те са само търговски трикове.

Честно казано, не съм много съгласен с мнението на повечето хора. Разбира се, че има намаления и те са напълно реални. Всеки може да провери на място в магазина или по интернет каква е била цената преди намалението и каква е тя след това. Друг е въпроса каква е надценката на търговеца и какви стоки се намаляват. Като пример ще ви дам, че при търговията с дрехи надценката е между 50% и 200%.

По време на самото предаване, се притеснявах малко и се опитвах да гледам в камерата, която беше точно срещу мен. Не знам, дали се е получило добре. Въпреки че, не успях да кажа всичко, което си бях подготвил, мисля че предаването се получи и хората научиха от какво да се пазят и какви са търговските трикове. Ето малко снимки:

Това е в началото при представянето ми

Тази част беше за интернет търговията

И малко преди края...

Накрая искам да благодаря на Милена Воденичарова и на Нина Спасова за поканата и се надявам да ме поканят пак по някоя от темите, които са ми по-близки като собствен бизнес или лични финанси.

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

0 Comments

 1. ЧЕСТИТО, бате Тони 🙂

  Сега не мога да го пусна, но на обяд ще го гледам с голямо удоволствие!

  Само така!

 2. Teodora каза:

  Тони, много харасвам това предаване. В него няма реклами и е изцяло ориентирано към интереса на потребителя. Дават полезни съвети и информация по актуални теми. Обикновено канят много интересни гости! 😉

 3. Да си призная, не го бях гледал преди да ми се обадят. Има интересни теми, обаче, и ще преглеждам архива на предаването.

 4. Ей сега го гледах 🙂 Като цяло много добре си се представил, така че БРАВО 🙂

  Идеята ти да гледаш в камерата е интересна, но според мен по-добре да гледаш човека, с който говориш (водещия).

  Също костюмът ти е хубав, ама на мен ми липсваше вратовръзката 🙂 Сигурно нарочно си искал да не е прекалено строго официално… казвам лично за себе си 🙂

  Това разбира се са вторични неща, основното нещо са съветите, а те са на ниво.

  Още един път поздравления, Тони, и ти пожелавам още много успехи!

 5. Благодаря ти, Рая.

  Нарочно не сложих вратовръзка, защото имам гадния навик да си я оправям непрекъснато 🙂 А и исках да е малко по-небрежно.

  За да свикнеш с гледането в камерата трябват много тренировки. Надявам се да ме поканят и в други предавания, за да тренирам 🙂

  Като цяло, интересно преживяване. Яд ме е, че не беше по някоя от любимите ми теми, но следващия път.

 6. Oоо, сигурна съм, че ще ги имаш, Тони! Определено заслужаваш 🙂

 7. Браво !
  Много добре беше !
  Успех !

  Намаленията във Франция са страхотно организирани |
  SOLDES, France 2012 | Солди | Продажби с намаление във Франция
  http://vladimirproperty.com/component/option,com_hotproperty/task,view/id,2255/Itemid,/

 8. Теодора каза:

  Тони, чак сега ми остана време да гледам предаването. Много добре се е получило. Имаш много ясна дикция, ставаш и за водещ 🙂

 9. Чак за водещ, надали 🙂 Но мисля следващите няколко месеца да се усъвършенствам в презентациите и убеждаването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.