Стани автор в SmartMoney.bg

Бизнес план или как да планираме успеха
24.07.2014
Защо напуснах високоплатената си работа, за да стана предприемач?
28.07.2014

Стани автор в SmartMoney.bg

Когато започнах да пиша преди около 3 години, сайта беше one-man шоу. Постепенно осъзнах, че истински стойностните неща се правят от повече хора. Също така, читателите не искат да четат статиите само на един човек, колкото и да им допадат. Така екипа ни от автори започна да се разраства и сега е над 20 души. Те са в различни професии и сфери, но ги обединява желанието да споделят своите знания и умения в областта на личните финанси и собствения бизнес. Тук е мястото да кажа, че най-възрастния ни автор е дядо Стефан, който е на 93 години, а най-младите ни съмишленици са още студенти. Сега ви даваме възможност да се присъедините към този екип.

Срещнете се с нашите читатели

Най-голямото предизвикателство и същевременно най-голямата тръпка за нашите автори е срещата с интелигентната аудитория на SmartMoney.bg. Това са хора (предимно предприемачи и мениджъри), които са взели живота си в ръце и не се оплакват от политиците, икономиката или държавата. Те всеки ден се развиват и увеличават своето богатство. За да не сме голословни, ето тотално пълен профил на нашите читатели.

Растем и пак ще растем…

Читателите на сайта се увеличават с всеки изминал ден. Статистиката показва, че средно на месец имаме около 25,000 уникални потребители и над 60,000 показвания на отделни статии, което за подобен сайт в България е наистина голям успех.

Наскоро Facebook страницата ни има над 2,000 фена и това се случи за по-малко от една година без каквото и да е купуване на фалшиви фенове. Там са само хора, които искат да повишават своята финансова грамотност и да управляват по-добре бизнеса си.

Сега сте вие

Ако има какво да кажете на тези интелигентни читатели или искате да разкажете вашата, собствена история, свързана с някоя от темите в сайта, ние ви даваме възможност. Почти всеки ден получаваме писма от читатели, които искат да споделят какво ги вълнува – това е вашия шанс да го направите. Не е задължително да имате блог или сайт, за да станете гост-автор, просто бъдете креативни и полезни. В замяна на това, вие ще популяризирате дейността или себе си пред нашата аудитория.

Какви са нашите изисквания?

За да види бял свят вашата статия трябва да отговаря на следните критерии:

– Статията да е по една от темите: лични финанси, собствен бизнес, фрийланс, инвестиции, застраховане, пенсиониране, образование, кариера или здраве.

– Материалите да са като сегашните, т.е. полезни и практически ориентирани. Стараем се всички статии в сайта да са максимално полезни и разбираеми за всички читатели. Това е и нашият съвет към бъдещите автори.

– Статиите да са авторски – това означава, да бъдат споделени лични мнения и опит и материала да НЕ е публикуван на друго место в интернет. Хубаво е също така, всички факти в статията да са проверени от автора.

– Статията да не е по-кратка от 600 думи. Нямаме изискване за максимална дължина.

– Линковете към вашия блог или сайт да не са повече от два и те да са естествено свързани с темата на статията.

– Да не бъде с рекламен характер – една добре написана и практически ориентирана статия може да бъде много по-полезна от какъвто и да е рекламен текст. Ако искате да публикувате ваш рекламен материал, моля пишете на info@smartmoney.bg.

Преди да се публикува една статия, ние ще я прегледамe и ако е необходимо ще се свържем с автора.

Предимства да сте гост-автор

А какво печеля аз?

Ако се питате “Какво ще спечеля аз, ако моя статия се публикува в SmartMoney.bg?”, ви поздравяваме. Ние, като сайт за лични финанси и събствен бизнес, сме привърженици на максимата “Ако можеш да правиш нещо добре, не го прави безплатно”. За да сме честни, няма да спечелите пари от вашата статия, поне не директно, но ви уверяваме, че тя може да ви донесе много по-големи ползи в бъдеще за вас или вашия бизнес.

Ето какви ще са тези ползи:

– Допълнителен трафик към вашия блог или сайт.

– Статията ви ще остане на SmartMoney.bg завинаги.

– Материалът ви ще достигне до многохилядната ни аудитория и всичките ни фенове в социалните мрежи, както и ще се сподели от Стойне Василев в професионалните му мрежи (LinkedIn и Probook), където има над 600 предприемачи и мениджъри.

– В момента SmartMoney има page rank 4 и е сред най-популярните сайтове в България, според Alexa.

– В края на статията ще сложим информация за вас и за вашата професионална дейност, заедно с ваша снимка и линкове към вашите контакти.

– Ще се позиционирате като професионалист във вашата сфера и ще може да добавите статиите си в профилите си.

Ако виждате възможност за вас и вашия бизнес да се представите пред многохилядната ни аудитория, моля изпратете ни вашия материал на info@smartmoney.bg в някой от популярните текстови формати.

Специални благодарности на Христо Стоянов и LIFEHACK.BG за страхотния сайт и идеите, които ни помагат да направим SmartMomey.bg още по-добър и функционален.

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.