Събуди се, време е да ставаш!

5 бизнес идеи за 2018 година
22.01.2018
Бизнес казус: Как да привличаме „разглезени“ клиенти?
26.03.2018

Събуди се, време е да ставаш!

Здравей, наспа ли се? Сега седни и се настани удобно. Ти си тук защото търсиш нещо. Нещо, което не може да обясниш. Но го чувстваш. Чувствал си го през целия си съзнателен живот. Има нещо грешно със света, в който живееш. Не знаеш какво е, но то е там. Забило се е като треска в мозъка ти. Подлудява те. Това е чувството, което те доведе при мен.

Знаеш за какво говоря, нали? Да, за Матрицата. Тя е навсякъде около теб. Може да я видиш на твоето работно място. Може да я усетиш, когато говориш с колегите ти. Тя е светът, поставен пред очите ти, за да те заслепи от истината. Истината, че си ти си роб, и като всеки друг, ти си роден в окови, в затвор, който не можеш да помиришеш, вкусиш или докоснеш. Затвор за твоето съзнание, но запомни – предлагам ти само истината. Нищо повече.

Искам да ти задам няколко въпроса. Кой е най-любимият ти ден от седмицата. Не ми казвай, знам, че е петък (или по известен като Ден на майстора или Свети Петък). Тогава никой не работи и крои планове за уикенда. И ти го правиш, нали? Човещинка. А когато има национален празник и правителството даде цели 4 почивни дни. Рай, нали? Чакаш ли да дойде лятото и да отидеш на море за една седмица? Ами да си вземеш почивни дни между Коледа и Нова година? И аз бях така.

И докато сме на темата – какво ти носи удовлетворение и щастие? Поредната покупка от Мол-а? Или мобилния телефон „на лизинг без оскъпяване“? С какво се гордееш? С новата кола на лизинг или апартамента, който трябва да изплащаш през следващите 30 години? Кога за последно се събуди с енергия, за да правиш любимите ти неща?

Направо не мога да повярвам колко малко му трябва на човек, за да е щастлив? В моя профил във Facebook пуснах наскоро въпрос „Ако днес имахте свободен ден без никакви ангажименти, какво щяхте да правите?“. Отговорите бяха невероятни – от ще отида на планина до ще помогна на благотворителна кауза. И за да се случи това, на хората им трябва само един СВОБОДЕН ден. Представяш ли си? Но те го нямат. Живеят в Матрицата, където трябва да ходят на работа, за да изкарат едни пари, с които да компенсират липсата на удовлетворение от това, което правят.

А ти? Ходиш ли на работа с усмивка? Чакаш ли с нетърпение всеки нов ден, за да се видиш с колегите ти и да работите в екип, за да стане вашата фирма още по-печеливша и успешна? Когато си тръгнеш, мислиш ли как може да решиш онзи казус? Ще продължиш ли да работиш същата работа, ако спрат да ти плащат?

Какво е важно за теб? Не е ли щастието? Има ли нещо по-важно от него? Животът не е ли твърде кратък, за да правиш нещо, което не те зарежда и не ти носи удовлетворение?

Както казах, аз ти предлагам само истината. Това е твоят последен шанс. След това, няма връщане назад. Ако натиснеш червения бутон, историята свършва. Събуждаш се утре в леглото си и живота ти си продължава по същия начин. Може да вярваш в каквото си искаш.

Ако избереш синия бутон, ще имаш шанса да се докоснеш до нещо ново. Един нов свят, в който нещата не стават лесно, но си заслужава. Любимият ти ден ще стане понеделник и всичко, което искаш да правиш, ще зависи от един единствен човек – от теб. Ще се събуждаш с енергия и това, което правиш ще ти носи истинско удоволствие и щастие.

Кой бутон ще избереш?

Button

Button

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.