Събуди се, време е да ставаш!

5 бизнес идеи за 2018 година
22.01.2018
Бизнес казус: Как да привличаме „разглезени“ клиенти?
26.03.2018

Събуди се, време е да ставаш!

Здравей, наспа ли се? Сега седни и се настани удобно. Ти си тук защото търсиш нещо. Нещо, което не може да обясниш. Но го чувстваш. Чувствал си го през целия си съзнателен живот. Има нещо грешно със света, в който живееш. Не знаеш какво е, но то е там. Забило се е като треска в мозъка ти. Подлудява те. Това е чувството, което те доведе при мен.

Знаеш за какво говоря, нали? Да, за Матрицата. Тя е навсякъде около теб. Може да я видиш на твоето работно място. Може да я усетиш, когато говориш с колегите ти. Тя е светът, поставен пред очите ти, за да те заслепи от истината. Истината, че си ти си роб, и като всеки друг, ти си роден в окови, в затвор, който не можеш да помиришеш, вкусиш или докоснеш. Затвор за твоето съзнание, но запомни – предлагам ти само истината. Нищо повече.

Искам да ти задам няколко въпроса. Кой е най-любимият ти ден от седмицата. Не ми казвай, знам, че е петък (или по известен като Ден на майстора или Свети Петък). Тогава никой не работи и крои планове за уикенда. И ти го правиш, нали? Човещинка. А когато има национален празник и правителството даде цели 4 почивни дни. Рай, нали? Чакаш ли да дойде лятото и да отидеш на море за една седмица? Ами да си вземеш почивни дни между Коледа и Нова година? И аз бях така.

И докато сме на темата – какво ти носи удовлетворение и щастие? Поредната покупка от Мол-а? Или мобилния телефон „на лизинг без оскъпяване“? С какво се гордееш? С новата кола на лизинг или апартамента, който трябва да изплащаш през следващите 30 години? Кога за последно се събуди с енергия, за да правиш любимите ти неща?

Направо не мога да повярвам колко малко му трябва на човек, за да е щастлив? В моя профил във Facebook пуснах наскоро въпрос „Ако днес имахте свободен ден без никакви ангажименти, какво щяхте да правите?“. Отговорите бяха невероятни – от ще отида на планина до ще помогна на благотворителна кауза. И за да се случи това, на хората им трябва само един СВОБОДЕН ден. Представяш ли си? Но те го нямат. Живеят в Матрицата, където трябва да ходят на работа, за да изкарат едни пари, с които да компенсират липсата на удовлетворение от това, което правят.

А ти? Ходиш ли на работа с усмивка? Чакаш ли с нетърпение всеки нов ден, за да се видиш с колегите ти и да работите в екип, за да стане вашата фирма още по-печеливша и успешна? Когато си тръгнеш, мислиш ли как може да решиш онзи казус? Ще продължиш ли да работиш същата работа, ако спрат да ти плащат?

Какво е важно за теб? Не е ли щастието? Има ли нещо по-важно от него? Животът не е ли твърде кратък, за да правиш нещо, което не те зарежда и не ти носи удовлетворение?

Както казах, аз ти предлагам само истината. Това е твоят последен шанс. След това, няма връщане назад. Ако натиснеш червения бутон, историята свършва. Събуждаш се утре в леглото си и живота ти си продължава по същия начин. Може да вярваш в каквото си искаш.

Ако избереш синия бутон, ще имаш шанса да се докоснеш до нещо ново. Един нов свят, в който нещата не стават лесно, но си заслужава. Любимият ти ден ще стане понеделник и всичко, което искаш да правиш, ще зависи от един единствен човек – от теб. Ще се събуждаш с енергия и това, което правиш ще ти носи истинско удоволствие и щастие.

Кой бутон ще избереш?

Button

Button

Стойне Василев
Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.