Подробен профил на читателите на SmartMoney.bg

Бази данни и тяхната защита
29.01.2014
Ами, ако можехте да…
06.02.2014

Подробен профил на читателите на SmartMoney.bg

През месец декември 2013 година ви помолихме да се включите в първото проучване сред читателите на сайта ни, което има за цел да създаде т.нар “читателски профил” на SmartMoney.bg и да ни даде ориентир за насоката за развитие на материалите и новите проекти на екипа.

В това проучване се включиха точно 292 читатели, които отделиха няколко минути от ценното си време, за да ни дадат обратна връзка за това, което правим. Това количество на отговори е достатъчно, за да приемем резултатите за достоверни и представителни.

Както ви бяхме обещали, един от читателите, попълнили анкетата получи награда от нас. Катерина Иванова от София спечели българското издание на книгата „Пулсът на личните финанси“ на Алберт Обручков. Тя е един практически наръчник, с който ще може да управлявате личните си финанси. Книгата няма да се продава, а е само за участниците в семинара „Аз и парите“. Към нея върви „Финансова диагностика“ на същия автор, с чиято помощ ще може да направите финансов анализ на състоянието си.

Ето и резултатите от анкетата:

1

Резултатите показват, че дамите леко преобладават сред читателите на SmartMoney.bg.

2

Определено сайтът се харесва на икономически активното население, които градят настоящето и бъдещето на България.

3

Очаквано, най-много читатели има от София, Варна, Пловдив, Русе и Бургас. Радващо е, че цели 12% от читателите са от малки градове като Радомир и Мъглиж.

4

За мен, особено радващо и стимулиращо е, че цели 29% от читателите на SmartMoney.bg са предприемачи.

5

Впечатление прави в тази диаграма, че читателите на сайта са представители на много сфери от икономиката.

6

Много съм щастлив, че цели 76% от читателите на сайта го посещават поне веднъж седмично. Това означава, че сме намерили точната комбинация от материали, които привличат вниманието на нашите читатели.

7

Цели 80% от читателите на сайта определят материалите в него като много добри или отлични. Нашата цел занапред ще е да повишим още повече нивото на статиите и да ги направим още по-полезни за вас.

8

Не е учудващо, че на 39% от читателите любимата рубрика е за собствен бизнес. Другата важна насока на развитие на сайта – финансовото образование събира 27% почитатели. Останалите категории не се радват на такава популярност, като тази за заемите почти няма почитатели.

Това беше подробния профил на читателите на SmartMoney.bg. Екипът на сайта ще продължава да работи за да може вие, нашите читатели, да получавате навременна, полезна и точна информация за вашия собствен бизнес и за умното управление на вашите пари.

Още веднъж ви благодаря, за доверието, което ни гласувате всеки ден с вашите посещения на сайта! 

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.