Лекция на Христо Попов: „Каква е връзката между парите и предприемачеството?”

Има само един начин да станеш наистина богат. Кой е той?
07.05.2014
Моля, изисквайте касова бележка!
12.05.2014

Лекция на Христо Попов: „Каква е връзката между парите и предприемачеството?”

На 20 май от 18.30 часа в конферентната зала на хотел Сити Авеню серийния предприемач Христо Попов ще направи презентация на тема „Каква е връзката между парите и предприемачеството?”, като чест от курса по лични финанси „Какво не ни казва Робърт Кийосаки?”.

В този модул ще има и още една интересна презентация за борсовите сделки с гост-лектор Ангел Рабаджийски, изпълнителен директор на инвестиционен посредник Карол, с който ще си говорим за борсовите сделки и как може да търгуваме с акции. В края на този материал вижте специалните ни цени за този модул. Но, всичко по реда си.

За начало, аз вярвам, че между личните финанси и предприемачество има много силна връзка. Хората, които искат да управляват по-добре парите си, рано или късно стигат до извода, че трябва да увеличат по някакъв начин приходите си. Тогава те стават един вид предприемачи, независимо дали създават допълнителен източник на доходи или стартират собствен бизнес.

Самата дума „предприемач” произлиза от предприемам нещо, т.е. започвам да се занимавам с нещо ново. От икономическа гледна точка, може да се каже, че работата на предприемача е да съчетае различните ресурси по нов (иновативен) начин с цел да генерира печалба, с която да развие бизнеса.

Когато стартирахме курса по лични финанси „Какво не ни казва Робърт Кийосаки?” имахме ясната идея, че трябва да включим в него и темата за предприемачеството, не само като една от алтернативите за инвестиции, а и като начин на мислене. В различните модули досега си говорихме много с участниците за това да имаш собствен бизнес, какви са рисковете, как да си изчислим възвращаемостта и други полезни теми за всеки един предприемач. Дори имахме работилница с представяне на старт-ъп бизнеса на двама от участниците в курса – братята Александър и Михаил (т.нар. elevator pitch) – ParkingSector.bg.

При обсъждането на една статия в специално създадената за курса фейсгрупа, реших да поканим за лектор предприемач, който да разкаже какво е да имаш бизнес, какви грешки трябва да се избягват и важни ли са парите. Участниците в курса единодушно решиха това да е Христо Попов. За мен, той е най-подходящия човек да разкаже за възходите и паденията в бизнеса, и дали е лесно да станеш предприемач.

И така, Христо Попов прие нашата покана (за което му благодарим)ще представи темата „Каква е връзката между парите и предприемачеството?” на 20-ти май (вторник) в конферентната зала на хотел Сити Авеню.

Но кой е Христо Попов? Той е сериен предприемач с повече от 17 години опит в продажби, маркетинг и мениджмънт като: Член на Scenario Planning Team в Shell International; Оперативен директор в Shell Bulgaria; Генерален Мениджър в Shell Taiwan, Оперативен директор Бизнес развитие SAB Mille, Генерален мениджър Inter snack Bulgaria.

Христо Попов е основател на 31 компании в сферата на търговията, бързо оборотните стоки, недвижимите имоти, Интернет търговия и други. През последните 10 години е осъществил над 90 сделки с недвижими имоти, управлявал е 8 сливания и е извършил 3 успешни продажби на компании.

Той е Магистър по Международни икономически отношения, София; Магистър по Бизнес администрация, Кеймбридж, Великобритания. Притежава образователни степени от Harvard Business School, London Business School, Сингапур, Чикаго и др. Член е на YPO и председател на Great European Chapter.

В момента Христо Попов е изпълнителен директор на Fast Track Europe – организация, която помага на бизнеси от региона да растат по-бързо, развивайки уменията на лидерските им екипи, чрез комбинация от мениджмънт инструменти, обучения и коучинг.

Гостуващ лектор по предприемачество и стратегии в Cambridge и The Young Presidents’ Organization. Участвал е на много предприемачески конференции като лектор, както и в множество семинари, свързани със стартирането на бизнес.

И най-интересното в предприемачеството е, че всеки път, когато си мислиш, че знаеш отговорите… живота сменя въпросите” е мисълта на Христо Попов, която запомних от първата презентация, на която участвах.

В този Модул №5 от курса (след лекцията на Христо Попов) ще има още една интересна презентация за борсовите сделки с гост-лектор още един човек от бизнеса – Ангел Рабаджийски, изпълнителен директор на инвестиционен посредник Карол. Той ще ни разкаже какво е необходимо, за да търгува с акции и други инструменти.

[box type=”info” align=”aligncenter” ]Според мен, колкото повече млади предприемачи има, толкова по-бързо България ще стане богата държава с висок стандарт на живот. По тази причина, специално за този модул от курса, всички млади хора под 25 години ще ползват 50% отстъпка или за тях цената ще е само 25 лева на човек с промо-код UNDER25.

За останалите цената е 30 лева (отстъпка от 40%) с промо-код MODUL5.[/box]

Цената включва двете презентации (на Христо Попов и на Ангел Рабаджийски) и включване във Facebook групата на курса, където предоставяме безплатни материали и обсъждаме различните теми от обученията.

Побързайте, защото свободните места са само 15 и ще се прилага принципа „Първи по време, първи по право” 🙂.

Button

За записване на място (ако има свободни места, разбира се), цената е 50 лева.

Не пропускайте уникалната възможност да се срещнете с най-добрия български предприемач Христо Попов и с изпълнителния директор инвестиционен посредник Карол – Ангел Рабаджийски на 20 май от 18.30 часа.

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

1 Comment

  1. Ще бъде уникално!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.