Какво Smart се случва напоследък?

Кой е Баш Майстора?
23.02.2015
ТОГАВА И СЕГА: 10 неща, които научих от първия ми бизнес
10.03.2015

Какво Smart се случва напоследък?

Има толкова много нови неща и събития около мен и екипа на SmartMoney.bg, които искам да ви споделя и затова реших да напиша тази статия, за да ги събера на едно място. Част от тях са предстоящи и влагаме цялата си енергия и страст, за да се получи качествен продукт, а други вече се случиха и искаме да ви разкажа за тях от първо лице.

На първо място, голяма част от времето и енергията ни отива за организирането на нещо, което поне аз не съм срещал досега в България, а именно цялостният ни курс по стартиране на бизнес СтартБизнес.bg, който стартира на 23 март и ще продължи до Гранд финала на 29 май.

Остават само още 3 дни до ранната регистрация с 15% отстъпка от редовната цена (не забравяйте да използвате промокода RANO). Бонусите към нашите VIP и Премиум пакети непрекъснато се увеличават. Сега към най-предпочитаният ни VIP пакет бонусите са на стойност над 865 лева, който включва 4 практически работилници, един тиймбилдинг на планина с половинките, домейн и хостинг за една година, уебинар за ритейл бизнеса, както и награди за над 1,400 лева.

Искате ли да печелите пари онлайн?

Първо с вас ще споделя една новина около курса. Георги Христулев се съгласи да организира специална работилница за участниците в курса със заглавие „Стратегии за увеличаване на продажбите чрез интернет маркетинг” на 28 април. За да знаете дали действително печелите от парите, които харчите за реклама в интернет, а не сте на загуба, ви е необходима правила стратегия. На тази работилница ще разберете кое, как работи и как може да печелите пари онлайн. Ще обсъдим всички похвати и ще получите знания който може да приложите още на съшия ден. Тя ще ви даде увереност да имате спокойствието и да сте сигурни, че знаете кои канали за интернет маркетинг работят.

Самият Георги Христулев е предприемач и водещ експерт в сферата на е-mail маркетинга в България. Реализирал е над 3,000 успешни кампании за над 400 клиента. Сред компаниите, които са му се доверили, са GFK, Solvex, Andrews Fashion, Oriflame, Skoda Bulgaria, Ford, Изи кредит, Access MBA и много други.

Има ли Smart хора и неща около вас?

Другото нещо, което стартирахме тази седмица е facebook фотоконкурса „Smart хората и нещата около мен”. Smart се превежда от английски като интелигентен, оригинален, умен, остроумен, находчив, изобретателен и хитър. Сигурно ви се случва често да срещате Smart хора и да виждате Smart неща около вас. Това може да е най-добрата ви приятелка, която току-що си е взела труден изпит или детето ви, което е направило нещо за първи път. Smart нещата са навсякъде около нас – от студентските приспособления за трудни ситуации до страхотното магазинче за био продукти в квартала. За победителите има награди, а повече информация има на този линк.

Има надежда в младите българи

След статии като тази Не ви се работи! надеждата, че нашето бъдеще в лицето на сегашните ученици и студенти, отново ми се върна тази седмица. Последните 4 месеца аз съм доброволец в проекта AbleMentor като ментор на Таня, ученичка от Националната търговско-банкова гимназия. Проектът свързва професионалист в дадена сфера с ученици, които имат интерес в нея, като целта е да се реализира реален проект в рамките на този период. Ние с Таня създадохме FUN FIN Project (от забавни финанси) за открити уроци по финансова грамотност, насочени към ученици от горните класове. Досега имахме две такива презентации – в читалището на с. Труд (близо до Пловдив) и в 91 Немска езикова гимназия в София, като сме планирали още две, а другата година планираме да организираме едно голямо събитие за финансовата грамотност на младите хора в България.

На финалното събитие бяха представени всички проекти на ментори и ученици. Видях много вдъхновени млади хора, които се борят и вървят с големи крачки към живота. Никой от тях не се оплакваше и не беше загубил надежда, въпреки трудностите по реализирането на проектите, а те бяха от старт-ъп за ново мобилно приложение до фотоизложба. Знам, че учениците в този проект са непредставителна извадка, но тяхната енергия ми даде надежда за бъдещето. Ще ви разкажа за това приключение в отделен материал.

Искам да благодаря на…

Няколко дни преди раздаването на „Оскарите” още едно приключение завърши. След 5 месеца търсене на себе си и изучаване на техните и методи, за да помагаме на другите да израстват, вече съм сертифициран коуч в най-страхотната коучинг програма. Искам да благодаря на Пламен и Гери от Intunity Coaches за това пътуване и за това, че са създали нещо наистина стойностно. Искам да благодаря и на участниците в програмата за всички незабравими моменти, през които заедно преминахме. Последният ден беше наистина много емоционален, но за мен това е едно ново начало, а не край.

На този курс се убедих, че коучингът е моето нещо, което ще ми е верен помощник в обученията, които правим и инструментът, които ще прилагам, за да помогна на повече хора да израстват и да постигат своите цели. Планирам до края на тази година да предложа цялостна програма за постигане на лични и бизнес постижения.

Обучение за обучители

Каквото и да прави човек, трябва да го прави със страст и желание. Всичко друго е губене на време и не носи нищо градивно. Още щом разбрах за себе си, че искам да се занимавам с обучения започнах да работя в тази посока. На последните две места на които съм работил бях от основателите и първите лектори на вътрешните трейнинг центрове в компаниите. Не съм жалил сили и енергия, за да може тези нови инициативи да се осъществят и повече хора да споделя знанията или да научат нови неща от техните колеги. Силно вярвам, че във всяка компания има много събрано знание, просто трябва да се канализира и да влезе в употреба.

Преди около една година стартирах моето обучение за обучител (както се казва в някакъв класификатор на професиите). Всичко, което научих ми беше много полезно и го прилагах веднага в моите презентации. Научих, или по-скоро си припомних, че всеки човек е различен и възприема новата информация по различен начин. Установих, че не всички харесват интерактивните игри, например. Има хора, за които обучение тип структурирана лекция, пълна с много информация, е по-полезна от практически упражнения. И така, след една година вече съм сертифициран обучител. Самият документ нищо не означава, но придобитите знания вече ми служат, за да стана още по-добър презентатор.

Това бяха нещата, които се случват с нас и около нас. Ако вие искате да станете част от нашия екип и да ни помагате за организирането на събития, пишете ни на info@smartmoney.bg.

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.