Какво Smart се случва напоследък?

Кой е Баш Майстора?
23.02.2015
ТОГАВА И СЕГА: 10 неща, които научих от първия ми бизнес
10.03.2015

Какво Smart се случва напоследък?

Има толкова много нови неща и събития около мен и екипа на SmartMoney.bg, които искам да ви споделя и затова реших да напиша тази статия, за да ги събера на едно място. Част от тях са предстоящи и влагаме цялата си енергия и страст, за да се получи качествен продукт, а други вече се случиха и искаме да ви разкажа за тях от първо лице.

На първо място, голяма част от времето и енергията ни отива за организирането на нещо, което поне аз не съм срещал досега в България, а именно цялостният ни курс по стартиране на бизнес СтартБизнес.bg, който стартира на 23 март и ще продължи до Гранд финала на 29 май.

Остават само още 3 дни до ранната регистрация с 15% отстъпка от редовната цена (не забравяйте да използвате промокода RANO). Бонусите към нашите VIP и Премиум пакети непрекъснато се увеличават. Сега към най-предпочитаният ни VIP пакет бонусите са на стойност над 865 лева, който включва 4 практически работилници, един тиймбилдинг на планина с половинките, домейн и хостинг за една година, уебинар за ритейл бизнеса, както и награди за над 1,400 лева.

Искате ли да печелите пари онлайн?

Първо с вас ще споделя една новина около курса. Георги Христулев се съгласи да организира специална работилница за участниците в курса със заглавие „Стратегии за увеличаване на продажбите чрез интернет маркетинг” на 28 април. За да знаете дали действително печелите от парите, които харчите за реклама в интернет, а не сте на загуба, ви е необходима правила стратегия. На тази работилница ще разберете кое, как работи и как може да печелите пари онлайн. Ще обсъдим всички похвати и ще получите знания който може да приложите още на съшия ден. Тя ще ви даде увереност да имате спокойствието и да сте сигурни, че знаете кои канали за интернет маркетинг работят.

Самият Георги Христулев е предприемач и водещ експерт в сферата на е-mail маркетинга в България. Реализирал е над 3,000 успешни кампании за над 400 клиента. Сред компаниите, които са му се доверили, са GFK, Solvex, Andrews Fashion, Oriflame, Skoda Bulgaria, Ford, Изи кредит, Access MBA и много други.

Има ли Smart хора и неща около вас?

Другото нещо, което стартирахме тази седмица е facebook фотоконкурса „Smart хората и нещата около мен”. Smart се превежда от английски като интелигентен, оригинален, умен, остроумен, находчив, изобретателен и хитър. Сигурно ви се случва често да срещате Smart хора и да виждате Smart неща около вас. Това може да е най-добрата ви приятелка, която току-що си е взела труден изпит или детето ви, което е направило нещо за първи път. Smart нещата са навсякъде около нас – от студентските приспособления за трудни ситуации до страхотното магазинче за био продукти в квартала. За победителите има награди, а повече информация има на този линк.

Има надежда в младите българи

След статии като тази Не ви се работи! надеждата, че нашето бъдеще в лицето на сегашните ученици и студенти, отново ми се върна тази седмица. Последните 4 месеца аз съм доброволец в проекта AbleMentor като ментор на Таня, ученичка от Националната търговско-банкова гимназия. Проектът свързва професионалист в дадена сфера с ученици, които имат интерес в нея, като целта е да се реализира реален проект в рамките на този период. Ние с Таня създадохме FUN FIN Project (от забавни финанси) за открити уроци по финансова грамотност, насочени към ученици от горните класове. Досега имахме две такива презентации – в читалището на с. Труд (близо до Пловдив) и в 91 Немска езикова гимназия в София, като сме планирали още две, а другата година планираме да организираме едно голямо събитие за финансовата грамотност на младите хора в България.

На финалното събитие бяха представени всички проекти на ментори и ученици. Видях много вдъхновени млади хора, които се борят и вървят с големи крачки към живота. Никой от тях не се оплакваше и не беше загубил надежда, въпреки трудностите по реализирането на проектите, а те бяха от старт-ъп за ново мобилно приложение до фотоизложба. Знам, че учениците в този проект са непредставителна извадка, но тяхната енергия ми даде надежда за бъдещето. Ще ви разкажа за това приключение в отделен материал.

Искам да благодаря на…

Няколко дни преди раздаването на „Оскарите” още едно приключение завърши. След 5 месеца търсене на себе си и изучаване на техните и методи, за да помагаме на другите да израстват, вече съм сертифициран коуч в най-страхотната коучинг програма. Искам да благодаря на Пламен и Гери от Intunity Coaches за това пътуване и за това, че са създали нещо наистина стойностно. Искам да благодаря и на участниците в програмата за всички незабравими моменти, през които заедно преминахме. Последният ден беше наистина много емоционален, но за мен това е едно ново начало, а не край.

На този курс се убедих, че коучингът е моето нещо, което ще ми е верен помощник в обученията, които правим и инструментът, които ще прилагам, за да помогна на повече хора да израстват и да постигат своите цели. Планирам до края на тази година да предложа цялостна програма за постигане на лични и бизнес постижения.

Обучение за обучители

Каквото и да прави човек, трябва да го прави със страст и желание. Всичко друго е губене на време и не носи нищо градивно. Още щом разбрах за себе си, че искам да се занимавам с обучения започнах да работя в тази посока. На последните две места на които съм работил бях от основателите и първите лектори на вътрешните трейнинг центрове в компаниите. Не съм жалил сили и енергия, за да може тези нови инициативи да се осъществят и повече хора да споделя знанията или да научат нови неща от техните колеги. Силно вярвам, че във всяка компания има много събрано знание, просто трябва да се канализира и да влезе в употреба.

Преди около една година стартирах моето обучение за обучител (както се казва в някакъв класификатор на професиите). Всичко, което научих ми беше много полезно и го прилагах веднага в моите презентации. Научих, или по-скоро си припомних, че всеки човек е различен и възприема новата информация по различен начин. Установих, че не всички харесват интерактивните игри, например. Има хора, за които обучение тип структурирана лекция, пълна с много информация, е по-полезна от практически упражнения. И така, след една година вече съм сертифициран обучител. Самият документ нищо не означава, но придобитите знания вече ми служат, за да стана още по-добър презентатор.

Това бяха нещата, които се случват с нас и около нас. Ако вие искате да станете част от нашия екип и да ни помагате за организирането на събития, пишете ни на info@smartmoney.bg.

Стойне Василев
Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.