Какво е бъдещето на финансовите консултации?

10 урока за личните финанси, които научих преди да навърша 34
26.05.2014
Здравето е богатство, но дали богатството е здраве?
02.06.2014

Какво е бъдещето на финансовите консултации?

Институтът на дипломираните финансови консултанти (ИДФК) и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организират Дискусионен форум на тема“Финансовите консултации: състояние и перспективи – 10 години ИДФК”, за да запознаят както професионалната общност, така и широката общественост с новостите в регулирането и развитието на финансовото консултиране в Европейския съюз и в света.

Дискусионният форум ще се проведе на 6 юни 2014 година (петък) от 13:30 часа до  17:30 часа в зала 501 на ВУЗФ (гр. София, кв. “Овча купел”, ул.”Гусла” №1).

Замeстник-председателят на Комисията за финансов надзор, Ангел Джалъзов, ще обяви предлаганите промени в Кодекса за социално осигуряване за разширяване на възможностите за избор и по-голяма защита на осигурените лица. Г-н Пол Ресник, съосновател на Finametrica (компания, специализирана в оценката на поносимостта към риск), ще говори за глобалното сближаване в регулирането на финансовото консултиране. Д-р Иван Мангачев от Нов български университет ще обобщи философията на новите европейски директиви, с които се предвижда засилване на регулацията и издигане на професионалното ниво на финансовите консултации.

Любомир Христов, ChFC, съосновател и председател на ИДФК, ще представи възможностите за професионално израстване на финансовите консултанти у нас, за компетентното и етично обслужване на  клиентите и за професионалното развитие на заетите в инвестиционните посредници,  застрахователните компании, застрахователните брокери и пенсионните дружества.

Дискусионният форум дава възможност за съдържателно обсъждане на темата от представители на инвестиционната, застрахователната и пенсионната общност.

В днешно време всеки човек е лично отговорен за своето финансово благополучие.  А различните финансови продукти (взаимни и пенсионни фондове, застраховки и други) са средствата, с които той може да си осигури това благополучие.  За голяма част от хората обаче финансовите продукти са непозната и сложна материя – и поради тази причина те разчитат на добросъвестни финансови консултации.

Но как да разпознаят кои консултанти биха се погрижили най-добре за техния интерес? Дискусионният форум ще се опита да даде отговори на тези въпроси.

Участието във форума е безплатно. Тъй като местата са ограничени, ако желаете да участвате, заявете със съобщение на адрес idfkbg@gmail.com. Посочете своето име, длъжност и името на организацията, в която работите, за да получите потвърждение.

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.