Какво е бъдещето на финансовите консултации?

10 урока за личните финанси, които научих преди да навърша 34
26.05.2014
Здравето е богатство, но дали богатството е здраве?
02.06.2014

Какво е бъдещето на финансовите консултации?

Институтът на дипломираните финансови консултанти (ИДФК) и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организират Дискусионен форум на тема“Финансовите консултации: състояние и перспективи – 10 години ИДФК”, за да запознаят както професионалната общност, така и широката общественост с новостите в регулирането и развитието на финансовото консултиране в Европейския съюз и в света.

Дискусионният форум ще се проведе на 6 юни 2014 година (петък) от 13:30 часа до  17:30 часа в зала 501 на ВУЗФ (гр. София, кв. “Овча купел”, ул.”Гусла” №1).

Замeстник-председателят на Комисията за финансов надзор, Ангел Джалъзов, ще обяви предлаганите промени в Кодекса за социално осигуряване за разширяване на възможностите за избор и по-голяма защита на осигурените лица. Г-н Пол Ресник, съосновател на Finametrica (компания, специализирана в оценката на поносимостта към риск), ще говори за глобалното сближаване в регулирането на финансовото консултиране. Д-р Иван Мангачев от Нов български университет ще обобщи философията на новите европейски директиви, с които се предвижда засилване на регулацията и издигане на професионалното ниво на финансовите консултации.

Любомир Христов, ChFC, съосновател и председател на ИДФК, ще представи възможностите за професионално израстване на финансовите консултанти у нас, за компетентното и етично обслужване на  клиентите и за професионалното развитие на заетите в инвестиционните посредници,  застрахователните компании, застрахователните брокери и пенсионните дружества.

Дискусионният форум дава възможност за съдържателно обсъждане на темата от представители на инвестиционната, застрахователната и пенсионната общност.

В днешно време всеки човек е лично отговорен за своето финансово благополучие.  А различните финансови продукти (взаимни и пенсионни фондове, застраховки и други) са средствата, с които той може да си осигури това благополучие.  За голяма част от хората обаче финансовите продукти са непозната и сложна материя – и поради тази причина те разчитат на добросъвестни финансови консултации.

Но как да разпознаят кои консултанти биха се погрижили най-добре за техния интерес? Дискусионният форум ще се опита да даде отговори на тези въпроси.

Участието във форума е безплатно. Тъй като местата са ограничени, ако желаете да участвате, заявете със съобщение на адрес idfkbg@gmail.com. Посочете своето име, длъжност и името на организацията, в която работите, за да получите потвърждение.

Стойне Василев
Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.