Честит 3-ти март, Българи!

Колко важен e маркетингът за една организация?
27.02.2014
Какво не ни казва Робърт Кийосаки за личните финанси?
04.03.2014

Честит 3-ти март, Българи!

Сигурен съм, че всички знаете за този празник, но ето малко подробности в случай, че сте ги забравили от училище: На 3-ти март е подписан Санстефанският мирен договор. Той е предварителен мирен договор между Руската империя и Османската империя, който слага край на Руско-турската война и урежда, макар и неокончателно, обособяване на Трета българска държава след близо пет века османско робство в България.

Договорът е подписан около 17 часа на 3 март (19 февруари стар стил) 1878 година в Сан Стефано (днес квартал Йешилкьой, разположено на 10 километра от историческия център на Истанбул), от граф Николай Игнатиев и Александър Нелидов от руска страна и от външния министър Савфет Мехмед паша и посланика в Германия Садулах бей от страна на Османската империя.

Най-важният член, който засяга България е 6. В него се казва, че България се издига в автономно, поданно княжество, с християнско правителство и народна милиция, което означава, че държавността е възстановена след близо 5 века османско робство.

Великият идалго Дон Кихот казва: Свободата Санчо, е едно от най-ценните блага, с които Бог дарява хората. С нея не могат да се сравнят нито съкровищата, които крие земята, нито тези, които таи морето. За свободата, както и за честта, може и трябва да се жертва животът и обратно, лишаването от свобода е най-голямото зло, което може да сполети човека.

Честит 3-ти март, Българи! Нека ценим свободата, защото народ, които не я цени, я губи!

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.