Честит 3-ти март, Българи!

Колко важен e маркетингът за една организация?
27.02.2014
Какво не ни казва Робърт Кийосаки за личните финанси?
04.03.2014

Честит 3-ти март, Българи!

Сигурен съм, че всички знаете за този празник, но ето малко подробности в случай, че сте ги забравили от училище: На 3-ти март е подписан Санстефанският мирен договор. Той е предварителен мирен договор между Руската империя и Османската империя, който слага край на Руско-турската война и урежда, макар и неокончателно, обособяване на Трета българска държава след близо пет века османско робство в България.

Договорът е подписан около 17 часа на 3 март (19 февруари стар стил) 1878 година в Сан Стефано (днес квартал Йешилкьой, разположено на 10 километра от историческия център на Истанбул), от граф Николай Игнатиев и Александър Нелидов от руска страна и от външния министър Савфет Мехмед паша и посланика в Германия Садулах бей от страна на Османската империя.

Най-важният член, който засяга България е 6. В него се казва, че България се издига в автономно, поданно княжество, с християнско правителство и народна милиция, което означава, че държавността е възстановена след близо 5 века османско робство.

Великият идалго Дон Кихот казва: Свободата Санчо, е едно от най-ценните блага, с които Бог дарява хората. С нея не могат да се сравнят нито съкровищата, които крие земята, нито тези, които таи морето. За свободата, както и за честта, може и трябва да се жертва животът и обратно, лишаването от свобода е най-голямото зло, което може да сполети човека.

Честит 3-ти март, Българи! Нека ценим свободата, защото народ, които не я цени, я губи!

Стойне Василев
Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.