Академия по финанси за нефинансови мениджъри с отстъпка от 75 процента за двама читатели на сайта

Безплатен обзор на бизнеса в България през 2012 година
01.02.2013
Създай онлайн магазин за ръчно плетени уникати: Името
06.02.2013

Академия по финанси за нефинансови мениджъри с отстъпка от 75 процента за двама читатели на сайта

Случвало ли ви се е да се мъчите няколко дни да направите годишния бюджет за вашия отдел и накрая пак да не се получава и просто да копирате цифрите от миналата година? Чуди ли сте се как се оценява един проект и как може да се изчисли неговата възвращаемост? Имате ли проблем при назначаването на финансисти във вашата фирма, защото не знаете с какво точно се занимават?

Аз няма да ви задавам такива въпроси, а ще ви дам едно решение – Академия по финанси за нефинансови мениджъри. Подзаглавието на тази работилница е „Практични съвети за мениджъри и специалисти”. Както знаете, моето кредо като Личен финансов консултант е “Да говорим за финансите открито и непринудено, защото те така или иначе са част от ежедневието ни”. По тази причина, когато Цвети от The Business Institute ми предложи Финансовите съвети на Бат’ Тони да стане партньор на тази работилница, веднага се съгласих.

Сега ще ви разкажа за нея и как може да се възползвате от специалното предложение на Института. За начало, Академията по финанси за нефинансови мениджъри ще започне на 4 март 2013 год. и е с продължителност от 3 седмици, 2 пъти седмично по 3 часа от 17:00 до 20:30 часа, като читателите на БатТони могат да участват за 2 модула от работилницата със 75% отстъпка от цената.

За кого е предназначена?

На първо място тази академия е предназначена за мениджъри и собственици на фирми, които искат да видят „цялата картина” на техния бизнес и ролята на финансите в нея. Другата категория, към която е насочена работилницата са ръководителите на самостоятелни отдели, които имат управляват собствен бюджет. Те ще се научат как да планират, изпълняват, анализират и правят оценка на постигнатите резултати.

Защо работилница?

Досега не съм ходил на работилници в Института, но идеята, че всичко се разиграва на практика много ми допада. За решаване на реалните казуси на участниците се отделя около 40% от времето в тази академия.

Програма на Академия по финанси за нефинансови мениджъри

Програмата е разделена в три тематични модула и продължава 3 седмици. Всяка сесия в модулите включва практическа работа по конкретен бизнес казус и дискусия за решението му.

Модул 1: Как да четем финансовата информация – Организация на финансовата функция и какво може да очакваме от нея, въведение във финансовите отчети и тяхното интерпретиране.

Модул 2: Как да анализираме резултатите – Анализ на резултатите (използвани показатели от мениджъри и инвеститори), Финансово моделиране за нефинансисти (изготвяне, анализ и представяне на финансов модел) и Планиране и бюджетиране (финансово планиране и съставяне на бюджет – илюстрация стъпка по стъпка, анализ и дискусия).

Модул 3: Как да вземаме решения – Основни правила в оценката на инвестиционни проекти, анализ и оценка на кампании за активиране на продажбите, упражнения и илюстрации върху модели (MS Excel формат) за анализ и оценка, които участниците прилагат и получават след работилницата.

Лектори на Академия по финанси за нефинансови мениджъри

Светлан Станоев – колега финансист, който е Старши фасилитатор в Бизнес Института. Започва като консултант по преструктуриране на бизнеси в KPMG, след това е финансов директор на Орбител, както и изпълнителен директор на инвестиционния фонд “Серес”. С него се познаваме от различни лекции и презентации, на които съм присъствал.

Георги Миленчев – Професионалния му опит включва позициите Финансов мениджър в bTV Media, Старши съветник в Ernst&Young и Одит експерт в KPMG. Създава  и развива Sofia Business Community. Новият му проект се казва Business and Networking Club Bulgaria. С него се познавам от Ernst&Young, където участвахме в екип по продажбата на голяма българска банка.

Владимир Михайловески – Управлява офиса на инвестиционна компания на Световната банка в България. Един от основните гост-говорителите на тема финансово управление в работилниците на The Business Institute.

Станислав Сираков – Портфолио мениджър в LAUNCHub – инвестиционен фонд за start-up проекти. Финансист по образование, с дълга кариера в групата Allianz. Бил е част от екипа на наградата Empower, както и управител на консултантска компания за кредитиране на малки и средни предприятия Бизмарт.

Всичките лектори, освен завиден опит като финансисти, имат и много добри умения да превръща сложните финанси в ясна за разбиране информация, която може да се приложи успешно в практиката.

Елена Колева-Иванова е един от участниците в предишната Академия

Записване и преференциални условия за участие

До 20 февруари 2013 година тече ранно записване на по-ниска цена. Стандартната цена за всички модули на “Академия по финанси за нефинансови мениджъри” е 750 лева, но ранното записване ще ви позволи да спестите 115 лева, тъй като при записване преди 20.02.2013 год. цената е само 635 лева или по 212 лева на модул от 2 сесии.

Работилницата е разделена на 3 модула и участниците могат да се включат за цялата програма или един или повече модули от нея. Цената само на един модул е 300 лева, а с ранно записване преди 20.02.2013 година цената на един модул е само 250 лева.

Преференциални условия за двама читатели на сайта

От Бизнес Института предоставиха специални преференциални условия за двама от читателите на Финансовите съвети на Бат’ Тони. Тези две места осигуряват 75% по-ниска цена за един от модулите по избор, което означава, че ще те получат един модул от работилницата Академия по финанси за нефинансови мениджъри, който включва 2 сесии по 3.5 часа всяка само за 75 лева.

Ако желаете да сте един от тези двама печеливши с преференциален достъп до работилницата “ Академия по финанси за нефинансови мениджъри”, оставете вашите контакти не по-късно от 13 февруари през тази форма за контакт.

От Бизнес института обещаха, че ще има изненади за всички записали се, независимо дали са спечелили или не едно от двете преференциални места. Така че – запишете се – нищо не губите, само може да спечелите!

Те казаха…

Ето и думите на част от участниците в предишните издания на Академията:

Дава ми нови насоки, в които бих желала да се развивам в бъдеще и, в които искам да се усъвършенствам. Отваря мирогледа” – Паулина Мицканова.

Умението на Светлан Станоев да обяснява сложни неща с думи прости е безумно” – Елен Колева.

Аз не за първи път съм на тези курсове – много ми допада и формата и преподавателите, които са чудесни!!! Постигат много, даже в повече от
предвидените посоки на обучение!”
– Ели Попова.

Заслужаваше си да пътувам за всяка сесия от Бургас и обратно. И бих го направил отново” – Веселин Стоилов, CEO, StivaSoft.

Следващата седмица се записах и аз за една от работилниците на Бизнес Института – „Мениджмънт инкубатор”. Когато събера впечатления, ще ги споделя с вас в някоя от следващите статии.

Ако ви привлякох вниманието и искате да разберете повече за останалите обучения на Бизнес Института – посетете техния сайт http://www.thebusinessinstitute.eu.

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.