Финансовите съвети на Бат’ Тони на 1 година

GameCraft спечели 3Challenge
16.05.2012
Стойне Василев – интервю в Бизнес уроци за начинаещи
30.07.2012

Финансовите съвети на Бат’ Тони на 1 година

Преди една година (на 30 юни 2011 година) стартира един сайт за собствен бизнес и лични финанси. В началото той се наричаше просто Блогът на Бат’ Тони. Първата статия в него беше опит за индиректен съвет към мои близки, които стартираха нов бизнес по това време и бяха допуснали някои основни грешки. Най-важната от тях беше, че очакваха просто да отворят магазина и да чакат клиенти без да правят нищо. Бизнеса не просъществува дълго, но сайта остана и продължи да се развива.

Следващите статии също бяха в тази насока. Постепенно включих материали за мениджмънт и за управлението на човешките ресурси. Започнах да се интересувам все повече от web-дизайн и няколко месеца по-късно прехвърлих сайта от Blogger на собствен домейн – www.BatTony.com.

Покрай писането на статии присъствах на много събития свързани със стартирането на бизнес, продажби, маркетинг и други. На едно от тях, ми дойде идеята да направя сайта като електронно списание с много различни категории, свързани със собствен бизнес и лични финанси. Така преди няколко месеца промених изцяло дизайна на сайта и започнах да пиша по-често на различни финансови теми. Новото име дойде от само себе си – Финансовите съвети на Бат’ Тони. След това пуснах Форумът, където всеки може да сподели нещата, които го вълнуват или да зададе въпрос на останалите участници в него.

Една година е и малко и много, но през нея се случиха няколко важни неща за мен и за сайта. Още първата ми статия беше публикувана в сайта за мениджмънт, бизнес и развитие NovaVizia.com (най-четената за месец юли 2011 год.), за което съм благодарен на г-н Тодор Христов. Това ми даде увереност, че това което пиша има някакъв смисъл и е интересно на читателите.

Малко след това две мои статии за HR бяха публикувани в webcafe.bg, които бяха едни от най-четените и най-коментираните. Една от тях даже провокира един „HR специалист” да напише собствена статия, в която да изрази несъгласието си с моите виждания. Като друг успех отчитам  факта, че статията ми за лоялността на работното място беше публикувана във вестник Класа.бг.

Финансовите съвети на Бат’ Тони се включи доста успешно в проекта Информ@ЛИЧНО, където се публикуват само качествени и полезни статии в различни области. Също така, последните ми 10 публикации станаха „Популярни” в българския портал за споделяне svejo.net.

През тази една година в сайта бяха публикувани 105 статии. Тук е мястото да благодаря на гост-авторите Владимир Узунов (който, ако продължава в същия дух трябва да получи титлата „Съавтор”) за страхотните му статии и истории, и на Адриана Манолова за материала й за туризма в България и чужбина. Тя ми обеща скоро да напише и други статии в същата област.

Към днешна дата одобрените коментари са 948. Те ми помогнаха много за развитието и насоката на сайта. Като най-активни в обсъжданията се проявиха Рая, Теди, Владо, Свилен и други, за което им благодаря. Искам да благодаря и на всички фенове на facebook страницата на сайта, които към днешна дата са 125.

И за финал ще кажа, че основната идеята за създаването и развитието на сайта (която не се е променила и досега) е той да се превърне в една платформа, на която хора от различни области да споделят своите знания и опит. Благодаря на всички читатели, които помагат това да се случва всеки ден.

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

0 Comments

 1. Владимир Узунов каза:

  Честито! Радвам се успехите и ти пожелавам още много пъти по толкова успехи!

 2. Пожелавам да се умножават читателите на блога, до го обичат и харесват.

 3. Честито, Тони! Еееех, кога мина една година?

  Браво за всичко, което си постигнал! А представи си след още една година 🙂

  Успехите са хубаво нещо, но не идват даром, нали, Тони? Как беше – сутрин докато си пиеш кафето в Onda 🙂 Надявам се читателите да оценяват труда ти (аз като колега – със сигурност :). Още повече, че пишеш авторски материали.

  Остана да почерпиш! :))

 4. Иванов каза:

  Честито! 105 статии за 1 година е сериозно постижение, като се има предвид, че качеството на публикуваните материали е доста високо. Успех и занапред!

 5. Майк Рам каза:

  Честито! Поздравявам те за постоянството и упоритостта. Продължавай все така!

 6. ViaRa каза:

  Честито! Пожелавам вдъхновение и много положителни поводи за размисъл.

 7. Благодаря ви за хубавите пожелания!

 8. iva_lina каза:

  Честит празник!:)

 9. Теодора каза:

  Честито! Наистина добри достижения само за 1 година! Надявам се дълго да се наслаждаваме на все повече хубави материали в сайта. Изумително е, че човек с твоята професия е творчески настроен и намира време за всичко това. Желая ти успех! 🙂

 10. Благодаря ти, Теди. Честно казано, писането ме разтоварва и винаги, когато имам малко свободно време работя по някой материал или чета нещо по темата.

 11. Диана Цанкова каза:

  Честито!С пожелания за още много успехи!

 12. bella каза:

  Да илядиш!
  …Както казваше моята баба!

  Малко е да кажа браво, но оценявам огромния жест към читателите ти да споделиш знания!
  ДерзаЙ!

  п.п Иляда= хиляда!:)

 13. iva_lina, Диана и bella,

  Благодаря ви за пожеланията. Аз също искам да ви благодаря за вашите коментари и участието ви в сайта.

 14. Tanya Gospodinova каза:

  Честито, Тони! Пожелавам много стойностни статии и по 10 стойностни читатели!

  Много хубава история, личи се, че нещата са правени от сърце, с много желание 🙂

 15. Благодаря ти, Таня.

 16. betty46 каза:

  Честито Тони, желая ви много здраве и бъдещи успехи. Информацията е като водата, винаги намира от къде да мине и не може да бъде спряна. А когато се дава с пълни шепи и отворено сърце това е Божие благословение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.