Финансовите съвети на Бат’ Тони на 1 година

Преди една година (на 30 юни 2011 година) стартира един сайт за собствен бизнес и лични финанси. В началото той се наричаше просто Блогът на Бат’ Тони. Първата статия в него беше опит за индиректен съвет към мои близки, които стартираха нов бизнес по това време и бяха допуснали някои основни грешки. Най-важната от тях беше, че очакваха просто да отворят магазина и да чакат клиенти без да правят нищо. Бизнеса не просъществува дълго, но сайта остана и продължи да се развива.

Следващите статии също бяха в тази насока. Постепенно включих материали за мениджмънт и за управлението на човешките ресурси. Започнах да се интересувам все повече от web-дизайн и няколко месеца по-късно прехвърлих сайта от Blogger на собствен домейн – www.BatTony.com.

Покрай писането на статии присъствах на много събития свързани със стартирането на бизнес, продажби, маркетинг и други. На едно от тях, ми дойде идеята да направя сайта като електронно списание с много различни категории, свързани със собствен бизнес и лични финанси. Така преди няколко месеца промених изцяло дизайна на сайта и започнах да пиша по-често на различни финансови теми. Новото име дойде от само себе си – Финансовите съвети на Бат’ Тони. След това пуснах Форумът, където всеки може да сподели нещата, които го вълнуват или да зададе въпрос на останалите участници в него.

Една година е и малко и много, но през нея се случиха няколко важни неща за мен и за сайта. Още първата ми статия беше публикувана в сайта за мениджмънт, бизнес и развитие NovaVizia.com (най-четената за месец юли 2011 год.), за което съм благодарен на г-н Тодор Христов. Това ми даде увереност, че това което пиша има някакъв смисъл и е интересно на читателите.

Малко след това две мои статии за HR бяха публикувани в webcafe.bg, които бяха едни от най-четените и най-коментираните. Една от тях даже провокира един „HR специалист” да напише собствена статия, в която да изрази несъгласието си с моите виждания. Като друг успех отчитам  факта, че статията ми за лоялността на работното място беше публикувана във вестник Класа.бг.

Финансовите съвети на Бат’ Тони се включи доста успешно в проекта Информ@ЛИЧНО, където се публикуват само качествени и полезни статии в различни области. Също така, последните ми 10 публикации станаха „Популярни” в българския портал за споделяне svejo.net.

През тази една година в сайта бяха публикувани 105 статии. Тук е мястото да благодаря на гост-авторите Владимир Узунов (който, ако продължава в същия дух трябва да получи титлата „Съавтор”) за страхотните му статии и истории, и на Адриана Манолова за материала й за туризма в България и чужбина. Тя ми обеща скоро да напише и други статии в същата област.

Към днешна дата одобрените коментари са 948. Те ми помогнаха много за развитието и насоката на сайта. Като най-активни в обсъжданията се проявиха Рая, Теди, Владо, Свилен и други, за което им благодаря. Искам да благодаря и на всички фенове на facebook страницата на сайта, които към днешна дата са 125.

И за финал ще кажа, че основната идеята за създаването и развитието на сайта (която не се е променила и досега) е той да се превърне в една платформа, на която хора от различни области да споделят своите знания и опит. Благодаря на всички читатели, които помагат това да се случва всеки ден.

За Стойне Василев

Казвам се Стойне Василев и съм ентусиаст и мечтател. Основател съм на най-популярния сайт за собствен бизнес и лични финанси в България - SmartMoney.bg. Вярвам, че знанието е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от него. Имам повече от 15 години опит на ръководни позиции във финансовата сфера в големи международни компании. Моята мисия в живота е да помагам на хората да постигат целите си и сами да определят бъдещето си като подобряват финансовата си грамотност.

No comments

 1. Владимир Узунов

  Честито! Радвам се успехите и ти пожелавам още много пъти по толкова успехи!

 2. Пожелавам да се умножават читателите на блога, до го обичат и харесват.

 3. Честито, Тони! Еееех, кога мина една година?

  Браво за всичко, което си постигнал! А представи си след още една година 🙂

  Успехите са хубаво нещо, но не идват даром, нали, Тони? Как беше – сутрин докато си пиеш кафето в Onda 🙂 Надявам се читателите да оценяват труда ти (аз като колега – със сигурност :). Още повече, че пишеш авторски материали.

  Остана да почерпиш! :))

 4. Иванов

  Честито! 105 статии за 1 година е сериозно постижение, като се има предвид, че качеството на публикуваните материали е доста високо. Успех и занапред!

 5. Честито! Поздравявам те за постоянството и упоритостта. Продължавай все така!

 6. Честито! Пожелавам вдъхновение и много положителни поводи за размисъл.

 7. Благодаря ви за хубавите пожелания!

 8. Честит празник!:)

 9. Честито! Наистина добри достижения само за 1 година! Надявам се дълго да се наслаждаваме на все повече хубави материали в сайта. Изумително е, че човек с твоята професия е творчески настроен и намира време за всичко това. Желая ти успех! 🙂

 10. Благодаря ти, Теди. Честно казано, писането ме разтоварва и винаги, когато имам малко свободно време работя по някой материал или чета нещо по темата.

 11. Диана Цанкова

  Честито!С пожелания за още много успехи!

 12. Да илядиш!
  …Както казваше моята баба!

  Малко е да кажа браво, но оценявам огромния жест към читателите ти да споделиш знания!
  ДерзаЙ!

  п.п Иляда= хиляда!:)

 13. iva_lina, Диана и bella,

  Благодаря ви за пожеланията. Аз също искам да ви благодаря за вашите коментари и участието ви в сайта.

 14. Честито, Тони! Пожелавам много стойностни статии и по 10 стойностни читатели!

  Много хубава история, личи се, че нещата са правени от сърце, с много желание 🙂

 15. Благодаря ти, Таня.

 16. Честито Тони, желая ви много здраве и бъдещи успехи. Информацията е като водата, винаги намира от къде да мине и не може да бъде спряна. А когато се дава с пълни шепи и отворено сърце това е Божие благословение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.