понеделник , 14 октомври 2019

Застраховка Живот за 25-годишен

Здравейте, аз съм на 25-години, нямам семейство или сериозна приятелка. Трябва ли ми застраховка Живот, както се опитва да ме убеди застрахователния ми агент? Л.Г. от Бургас

Освен ако не подпомагаш финансово член на семейството като болен родител или зависещ от теб брат или сестра, не е наложително да сключваш такава застраховка, защото никой друг не разчита на твоите доходи. Освен това, застраховка Живот е сериозен финансов ангажимент и обикновено се сключва за сравнително дълъг срок (над 20 години). Тя ще ти е необходима, когато си семеен и твоя доход е основен за домакинството.

Вместо застраховка Живот, ако работиш аз ти препоръчвам да си направиш застраховка срещу временна и трайна нетрудоспособност. Тя ще ти осигури средства за живот в случай на злополука или хронична болест. Статистиката показва, че това изобщо не е изключено, дори за хора на твоята възраст. Може да сключиш и застраховка срещу безработица, ако имаш някакви финансови задължения, които се покриват от заплатата ти.

Може да се обърнеш към Личен финансов консултант, за са разбереш кои са най-подходящите застрахователни полици за теб.

За Стойне Василев

Казвам се Стойне Василев и съм ентусиаст и мечтател. Основател съм на най-популярния сайт за собствен бизнес и лични финанси в България - SmartMoney.bg. Вярвам, че знанието е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от него. Имам повече от 15 години опит на ръководни позиции във финансовата сфера в големи международни компании. Моята мисия в живота е да помагам на хората да постигат целите си и сами да определят бъдещето си като подобряват финансовата си грамотност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.