Застраховка Живот за 25-годишен

5 бизнес идеи за под 5,000 лева
01.05.2013
Преди да вземем Решението да станем фрийлансъри
15.05.2013

Застраховка Живот за 25-годишен

Здравейте, аз съм на 25-години, нямам семейство или сериозна приятелка. Трябва ли ми застраховка Живот, както се опитва да ме убеди застрахователния ми агент? Л.Г. от Бургас

Освен ако не подпомагаш финансово член на семейството като болен родител или зависещ от теб брат или сестра, не е наложително да сключваш такава застраховка, защото никой друг не разчита на твоите доходи. Освен това, застраховка Живот е сериозен финансов ангажимент и обикновено се сключва за сравнително дълъг срок (над 20 години). Тя ще ти е необходима, когато си семеен и твоя доход е основен за домакинството.

Вместо застраховка Живот, ако работиш аз ти препоръчвам да си направиш застраховка срещу временна и трайна нетрудоспособност. Тя ще ти осигури средства за живот в случай на злополука или хронична болест. Статистиката показва, че това изобщо не е изключено, дори за хора на твоята възраст. Може да сключиш и застраховка срещу безработица, ако имаш някакви финансови задължения, които се покриват от заплатата ти.

Може да се обърнеш към Личен финансов консултант, за са разбереш кои са най-подходящите застрахователни полици за теб.

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.