Какво представлява курсът по финансова грамотност за тийнейджъри "Потоци пари"?

Имаш ли чувството, че каквото и да говориш на твоето дете-тийнейджър за харченето на парите, то все едно не те чува и продължава да харчи всичко, което има? А искаш ли час по-скоро да се научи да управлява получените пари, да не разчита на теб, за да си осигурява всичко необходимо, защото скоро ще започне своя самостоятелен живот?
Курсът по финансова грамотност за тийнейджъри е специално създаден, за да реши тези проблеми. Благодарение на него те се пренасят в бъдещето и разбират какво ги очаква след завършване на училище и какво трябва да направят, за да изградят своето богатство и да постигнат финансова независимост.
Както в останалите курсове на SmartMoney Kids, така и тук сме водени от идеята, че децата учат най-добре, като упражнят наученото и го затвърждават още на момента. За тази цел в курса използваме играта „Потоци пари 101“ на Робърт Кийосаки, автор на бестселъра „Богат татко, беден татко“, както и други наши авторски инвестиционни игри.
Всяко занятие е разделено на две части. В първата се запознаваме с темата, която е предвидена за деня. През втората част упражняваме наученото, играейки играта „Потоци пари“.

ЗА КОГО е предназначен курсът?

За деца от 13 до 18 години (включително)

КЪДЕ се провежда?

Присъствено в град София, ж.к. Гео Милев, ул. „Манастирска“ 41

КОГА се провежда?

От 1 до 5 юли (включително) от 11:00 часа

КАКВА е продължителността на занятията?

Всяко занятие е с продължителност от 4 астрономически часа

 

Защо курсът включва играта „Потоци пари 101“?

Когато Робърт Кийосаки написва книгата „Богат татко, беден татко“, разбира, че от книгите и курсовете хората наистина научават как да управляват финансовото си бъдеще, но и че само чрез четене и учене не става. Така той създава играта „Потоци пари 101“ като средство за обучение в инвеститорски умения, която дава възможност за много повече действия, от която и да е книга или курс.
Използваме тази тренировъчна игра за основа в нашия курс, защото тя има за цел не само да научи децата как да инвестират, но и как да управляват парите, получени от заплата, така че да имат възможност да инвестират.
Тя им помага да изпробват различни подходи при изграждането на своето богатство, което им разширява кръга от познания. А всичко това се случва в една напълно безопасна среда, в която се усвояват ценни инвестиционни знания и умения, без да се губят реални, изкарани с пот на челото, пари.
Освен че играта „Потоци пари 101“ позволява, играейки и забавлявайки се, децата да научат сложните теми като лични финанси и инвестиране, тя е уникална и с това, че отразява реалния живот.

Какво ще научат децата благодарение на курса и играта “Потоци пари”?

Играта е разделена на два кръга. В Кръг 1 „Омагьосаната въртележка“ се пресъздава живота „от заплата до заплата“ и „дано не ме съкратят“. Играта е в ежедневния ритъм на повечето хора. Всички започват като служители с доход, за който се работи всеки ден. На всяко поле ги очаква нещо, което се среща в живота – харчове, възможности за сделки и нови източници на доходи, инвестиции в недвижимо имущество, акции, и т.н. Както в живота, така и в играта, е възможно да се попадане в неприятни ситуации като съкращения или фалит.
Затова в тази част от курса децата първо научават как да разпределят своите приходи, да харчат разумно, да разберат как да действат при възникване на непредвидени разходи или неприятни финансови затруднения, как да спестяват и най-важното – ще научат как да създават активи – източници на доходи, за които не трябва да работят (пасивни доходи) и да създадат пасивни доходи, надвишаващи месечните им разходи (постигане на финансова свобода).
Също така децата учат как да попълват отчет на своите приходи и разходи, който е изключително полезен за постигане на тяхната финансова цел и постигане на финансова независимост.
Втората част от играта е Кръг 2 „Бързата писта“, където децата след като са излезли от омагьосаната въртележка на живот от заплата до заплата, тръгват по пътя към богатството.
Целта на тази част от курса е децата да научат как да постигат своите финансови мечти чрез правилно инвестиране и трупане на активи.
През цялото време на курса и играта децата са стимулирани да мислят като богати хора и да търсят различни начини за постигане на финансовата им независимост. Целта е да разберат, че те могат да бъдат „господари“ на парите, а не техни роби.
 

Какво е различното в този курс?

Това не е курс, по време на който детето да учи скучни неща от учебник. Това е курс, по време на който детето ще бъде мотивирано да действа и да прилага наученото на момента.

Конфуций казва:

“Чух и забравих, видях и запомних, преживях и разбрах”.

Тази мисъл отразява един принцип, който е доказан от науката – човек се учи най-добре, когато прилага наученото в игри и реални казуси.

Затова този курс се провежда на основата на играта „Потоци пари 101“ на Робърт Кийосаки, която ще помогне на детето по-лесно да онагледи, разбере и усвои различни знания за управлението на личните финанси и инвестиции и по-важното – ще ги приложи наученото още на момента в игра-симулация на реалния живот.

 

Какви са ползите за теб като родител?

СПОКОЙСТВИЕ: Знаеш, че правиш най-доброто, което можеш, за да осигуриш на детето си финансовото образование, което заслужава.

БЕЗ ПОДГОТОВКА: Не е необходимо да прекараш, и без това ограниченото си време, в търсене на добри методи и подходи на преподаване, на книги и статии за финансово образование за деца, както и да изгубиш време в отсяване на приложимото от неприложимото.

НЕ СЕ НАЛАГА ДА ПОМАГАШ НА ДЕТЕТО ПО ВРЕМЕ НА КУРСА: Този курс е проектиран така, че детето да може да възприеме информацията самостоятелно – отделяме време за дефиниране на нови думи, използваме реални примери за по-добро обяснение на определени процеси.

ВИЖДАШ ИЗРАСТВАНЕТО НА ТВОЕТО ДЕТЕ: Няма нищо по-хубаво от това да видиш удоволствието, което изпитва детето, когато научава нова информация, която има стойност и значение за него, и особено когато знаеш, че тази нова информация е нещо, което всъщност ще използва, за да му помогне в реални житейски ситуации.
 

Какви са допълнителните ползи за твоето дете-тийнейджър от този курс?

ПО-ДОБРА ПОДГОТВОВКА: ще бъде готово да управлява по-добре всички пари, до които има достъп в момента и ще учи уроци, които могат да се прилагат на всеки етап от живота му.

ПОВИШЕНА САМОУВЕРЕНОСТ: ще придобие самоувереност, защото ще знае как да преодолява различни финансови предизвикателства. Чрез прилагането на тези уроци в живота, ще може уверено да преодолява различни финансови ситуации.

УСПЕХИ НЕ САМО С ПАРИТЕ: финансовата грамотност не се свежда само до това да харчим разумно, да спестяваме и инвестираме, а до развиване на качества и умения, които са свързани и с други сфери на живота.

УЧЕНЕ ЧРЕЗ ЗАБАВЛЕНИЕ: Ученето за пари може да бъде забавно! В рамките на курса ще бъдат дадени интересни примери от реалния живот, които ще помогнат на детето по-лесно да възприеме информацията. Форматът е игра, което ще му помогне да бъде напълно ангажирано от началото до края.

ДОПУСКАНЕ НА ГРЕШКИ В БЕЗОПАСНА СРЕДА: Чрез играта „Потоци пари“ и останалите финансово-образователни игри то ще научи и ще приложи различни финансови стратегии. В напълно безопасна среда на принципа „проба-грешка“, ще разбере коя работи най-добре за него и коя не. По този начин ще придобие опит, който може да прилага и в бъдеще.

ЩЕ БЪДЕ МОТИВИРАНО ДА ДЕЙСТВА: Това не е скучен курс, по време на който детето ще трябва да наизустява сложни и неразбираеми термини. Този курс ще изведе детето извън четирите стени на класната стая и кориците на учебника. То ще бъде мотивирано да учи чрез правене, чрез действие.

 

Искаш ли твоето дете да може да прави и да знае всичко това?

 

Запиши го за курса още СЕГА!

Курс за деца

278лева

  • 5 урока по 240 минути всеки
  • Постоянна подкрепа по време на курса
  • Доказан метод на преподаване
  • Уроци на достъпен и разбираем език
  • Всичко необходимо за играта „Потоци пари“

Регистрация

Начин на плащане и 100% гаранция за удовлетвореност

Плащане и отстъпки

Запиши твоето дете до 1 юни 2024 година (включително) и ще получиш 5% отстъпка от редовната цена на курса с промокод RANO5.
Ако запишеш две или повече деца от едно семейство, второто и всяко следващо ползват 10% отстъпка от редовната цена.
Плащането се извършва еднократно в срок до 5 работни дни след записване на детето.
Детето се счита за записано след направено плащане и потвърждение от наша страна.

Банкова сметка

Данните за банковия превод са следните:
СМАРТ УНИ БЪЛГАРИЯ ЕООД
IBAN: BG75FINV91501016984412
BIC: FINVBGSF
Банка: ПИБ
Основание: Курс Потоци пари + Твоето име
100% guarantee
Ние от SmartMoney Kids сме убедени в качеството на нашите обучения и предоставяме 100% гаранция за удовлетвореност!
Запишете детето си, доведете го на първата среща и ако по някаква причина останете разочаровани, ние ще ви възстановим цялата заплатена сума.

До началото на курса остават:

00

дни


00

часа


00

минути


00

секунди


КОЙ Е ЛЕКТОРЪТ?

Казвам се Адриана Манолова и съм основател на SmartMoney Kids. По професия съм юрист, но с времето открих, че моята сила е да помагам на хората да постигат своята финансова независимост.
В работата ми като финансов консултант установих, че най-честата причина за финансовите проблеми, е липсата на достатъчни знания не само за това как да управляват своите лични финанси, но и как могат да изградят богатство и финансова независимост.
Като майка на две деца, приех за моя мисия да създам начин да помогна на всички подрастващи да бъдат напълно подготвени за живота след завършване на училище и да знаят как да изградят своето богатство, като им дам нужните знанията и умения.
Така се роди идеята за създаването на SmartMoney Kids и Детска финансова академия, където осигурявам всички необходими ресурси, благодарение на които децата да израснат като мислещи, отговорни, предприемчиви, финансово стабилни и щастливи възрастни.

Какво казват родителите, които записаха децата си на предишните курсове

„Благодаря много, че сте се заели със задачата да ни помагате да ограмотяваме финансово децата си. На мен много ми хареса как С. се впусна да изпълнява целта си и че я реализира в срок. Стана така, че събра по-голяма сума от предвиденото и сега ще може да изпълни и други свои цели. Начинът, по който решихме да изкара парите за целта си, й даде възможност да доразвие идеята и дори да получи заявки за свои бъдещи произведения, т.е. предстои да получи още възнаграждения за тях занапред. Благодаря още веднъж“

Д. Йосифова

„Курсът Ви помага много на децата дори и те самите понякога да не го осъзнават. И. има вече няколко касички за различните си проекти. Преди курса събираше всички пари в една касичка и си пишеше на листчета каква сума за какво е. Огромни благодарности за това което правите. След 15 години България ще има едно ново поколение българи – финансово грамотно и успешни благодарение на Вас и родителите.“

М. Господинова

„Смятам, че курсът беше много добре структуриран и последователен. Хареса ми предизвикателството и отделните етапи от постигането му.“

Н.Илиева

„Много добър курс, който бих препоръчала. За съжаление много малко хора осъзнават нуждата от подобни обучения за деца.“

Е.Георгиева

„Един изключително полезен проект, от който всички се нуждаем, за да постигнем по-добър живот!“

Н.Стамболиев

Често задавани въпроси

 
1Необходимо ли е детето да има предишен опит или някаква теоретична подготовка?
Абсолютно НЕ. Наша е задачата да кажем и покажем на детето всичко, което му е необходимо, за да успее да се справи с предизвикателството и да постигне своята финансова цел.
2Мога ли да заплатя таксата на части?
Не предвиждаме такава възможност. За да гарантираш участието на твоето дете в този курс, е необходимо да заплатиш предварително сумата. Детето се счита за записано след направен банков превод и след получаване на имейл за потвърждение от организаторите.
3Къде мога да паркирам?
Курсът се провежда на ул. „Манастирска“ 41, ж.к. Гео Милев, град София. В този квартал няма синя или зелена зона, затова паркирането е безплатно. Образователният център е в жилищна кооперация с паркоместа пред нея.
4Къде мога да чакам детето ми, докато се провежда курсът?
Образователният център, предлага комфортно място, на което родителите могат да изчакат децата си. Също така в близост са сладкарница Торти Чочко, както и Скай Сити Мол, където бихте могли да уплътните времето на провеждане на курса с приятно занимание.
5Какъв градски транспорт може да бъде използван?
В близост до образователния център има спирки на автобуси с номера 9 и 72.

Имате други въпроси? Потърсете ме!

имейл: adriana.manolova@gmail.com

Телефон: +359 898885035