Започват едномесечни онлайн курсове за деца от 1 до 8 клас „Моята първа финансова цел“

Една различна Коледа за твоето дете
08.12.2021
Как да научим децата на благотворителност
18.03.2022

Започват едномесечни онлайн курсове за деца от 1 до 8 клас „Моята първа финансова цел“

Писнало ли ти е да задоволяваш всички желания на твоето дете? Мислиш ли, че то е достатъчно голямо и не трябва да разчита за всичко на теб? Искаш ли да може самó да си купува, всичко което пожелае?

Имаме добра новина за теб! Ние от SmartMoney Kids създадохме два курса за деца от различни възрастови групи, в които те ще получат всички необходими знания, благодарение на които ще станат по-самостоятелни в поставянето и постигането на своите финансови цели.

Едномесечен онлайн курс за деца от 1 до 4 клас „Моята първа финансова цел“, който ще започне на 7 май 2022 година 

Едномесечен онлайн курс за деца от 5 до 8 клас „Моята финансова цел“, който ще започне на 2 април 2022 година

В рамките на един месец всички деца ще бъдат предизвикани да постигнат своя финансова цел. Заедно ще извървим пътя от определянето до постигането ѝ. Ще получат всички необходими инструменти и знания, които ще може да прилагат не само в рамките на този един месец, а за цял живот.

Защо е важно децата да умеят да поставят и постигат своите финансови цели?

Живеейки в потребителско общество, в което сме заобиколени от хиляди възможности и където забавеното удовлетворение изглежда като остаряла концепция, е по-важно от всякога децата ни да се научат да отлагат моментното удоволствие и да си поставят дългосрочни цели.

За много родители е проблем, че децата им не го умеят и разчитат на тяхната финансова подкрепа до зряла възраст. Затова ние искаме да дадем на децата всички необходими знания, благодарение на които те от най-ранна възраст да могат да извървяват сами пътя от началото до края към финансовата си цел.

По този начин им осигуряваме най-добрата основа за постигане на значителни успехи в живота, защото именно наличието на нещо, върху което да се съсредоточат и да работят, им помага да бъдат продуктивни и успешни хора.

Ако запишеш твоето дете до 20 март 2022 година (включително), ще получиш 5% отстъпка за ранно записване с промокод RANO5.

Побързай, защото местата са ограничени и за предните издания групите се запълниха за няколко седмици!

Да, моето дете е от 1 до 4 клас и искам да го запиша на курса!

Да, моето дете е от 5 до 8 клас и искам да го запиша на курса!

Какво предлагаме?

В създаването на курса „Моята първа финансова цел“ използвахме, както нашите знания и опит за финансово образоване на възрастни и на деца, така и помощта на психолог и педагог. В резултат на съвместната ни работа учебното съдържание и метода на преподаване са изцяло съобразени с децата, техните интереси, възприятия и начин на мислене.

Нашата програма излиза извън четирите стени на класната стая и кориците на учебника, защото знаем, че децата учат най-добре от реални примери и чрез трупане на опит.

Затова всяко дете ще бъде мотивирано да разгърне потенциала на своето креативно и предприемаческо мислене, да опита нови идеи, да експериментира, да се провали, да получи обратна връзка и да опита отново.

Ние не поставяме оценки и не правим тестове, защото знаем, че децата се мотивират най-добре от собствените си успехи.

Затова осигуряваме среда, в която всяко дете ще бъде насърчено да генерира идеи, с които да постигне своята първа финансова цел още в рамките на курса.

Ние не преподаваме сложни финансови теории, защото знаем, че децата лесно губят интерес и мотивация за учене, когато изпитват затруднения.

Затова в процеса на обучение децата преминават през теорията, изигравайки разнообразни отборни и стратегически игри, които им помагат да придобият, както знания за света на парите, така и умения за работа в екип, творческо мислене и презентационни умения.

Ние знаем, че уменията за боравене с пари не могат да съществуват самостоятелно без наличието и на други универсални умения.

Затова нашата програма помага на децата да станат отговорни, предприемчиви, умеещи да постигат своите цели, както и да изградят своите презентационни и комуникационни умения, отговорност и целеустременост.

Ако се колебаеш дали този курс е за твоето дете, помисли за следните неща:

  • искаш ли твоето дете да е добре подготвено за реалния свят, светът след завършване на училище;
  • искаш ли да го предпазиш от евентуален бъдещ финансов провал;
  • искаш детето ти да може да се въздържа от хилядите изкушения на заобикалящата го среда;
  • искаш ли да знае как да печели, управлява и цени парите си;
  • искаш ли да осигуриш финансово образование на детето ти без да е необходимо да отделяш от своето време в търсене на информация и добри практики за преподаване.

Ако отговорът е „ДА“, това означава, че този курс е за твоето дете!

Няма да те лъжа! Този едномесечен курс е само началото и постигането на реални резултати ще отнеме време. За разлика от много други знания и умения, изграждането на добри финансови навици изисква време, защото е съчетание от много съпътстващи качества, които детето ти трябва да придобие и усъвършенства.

Но те уверявам, че колкото и време да е необходимо, резултатът ще си струва!

Малко числа от предишните издания

За да те уверя, че тази малка инвестиция в знанията на твоето дете, на стойност едно отиване в МОЛ-а, си заслужава ще ти разкажа какво се случи в предните издания на този курс.

В предишните издания през месец юни и септември 2021 година  участваха над 60 деца. От тях 95% процента успяха да постигнат своята първа финансова цел още в рамките на едномесечния курс. А голяма част от тях продължават да са силно мотивирани и до днес постигат сами всички свои малки и големи финансови цели.

Да, искам да запиша детето ми още сега! (за деца от 1 до 4 клас)

Да, искам да запиша детето ми още сега! (за деца от 5 до 8 клас)

И на забравяй, че ако запишеш твоето дете до 20 март, ще получиш 5% отстъпка за ранно записване с промокод RANO5. Побързай, защото групата е с ограничен капацитет, а следващото издание ще бъде чак през есента.

А ето и какво е мнението на  родителите, които записаха децата си на предишните издания:

„Благодаря много, че сте се заели със задачата да ни помагате да ограмотяваме финансово децата си. На мен много ми хареса как С. се впусна да изпълнява целта си и че я реализира в срок. Стана така, че събра по-голяма сума от предвиденото и сега ще може да изпълни и други свои цели. Начинът, по който решихме да изкара парите за целта си, й даде възможност да доразвие идеята и дори да получи заявки за свои бъдещи произведения, т.е. предстои да получи още възнаграждения за тях занапред. Благодаря още веднъж“

Д. Йосифова

„Курсът Ви помага много на децата дори и те самите понякога да не го осъзнават. И. има вече няколко касички за различните си проекти. Преди курса събираше всички пари в една касичка и си пишеше на листчета каква сума за какво е. Огромни благодарности за това което правите. След 15 години България ще има едно ново поколение българи – финансово грамотно и успешни благодарение на Вас и родителите.“

М. Господинова

„Смятам, че курсът беше много добре структуриран и последователен. Хареса ми предизвикателството и отделните етапи от постигането му.“

Н.Илиева

„Много добър курс, който бих препоръчала. За съжаление много малко хора осъзнават нуждата от подобни обучения за деца.“

Е.Георгиева

„Един изключително полезен проект, от който всички се нуждаем, за да постигнем по-добър живот!“

Н.Стамболиев

Адриана Манолова
Казвам се Адриана. Част от екипа на SmartMoney.bg от самото му създаване. По професия съм юрист. С времето открих, че моята сила не е да помагам на хората, като спазвам буквата на закона. Моята сила е да помагам на другите да изясняват ценностите и приоритетите си, да формулират целите си, които ще допринесат за материалното и душевното им благополучие и да ги насърчавам в процеса на постигането им. Затова завърших програмата на Noble Manhattan и в момента съм сертифициран коуч. Също така организирам и провеждам играта „Потоци пари“ на Робърт Кийосаки. Последните два проекта, по които активно работя са лични финанси за жени и лични финанси за деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.