Започва нов курс „СтартБизнес.bg” или как да създадем и развием бизнеса на мечтите ни

Двудневен практически курс по лични финанси и инвестиране във Варна
15.10.2014
Стартира третото издание на Академията по лични финанси и инвестиране
31.08.2015

Започва нов курс „СтартБизнес.bg” или как да създадем и развием бизнеса на мечтите ни

В България има доста събития насочени към млади хора, които искат да си направят т.нар. „стартъп”. Това е проект, който има потенциал за бърз растеж, наливат се много пари и скоро се продава, за да търсят създателите му следващата уникална идея, която ще превземе света. Това е едната страна на нещата. От другата са хора като мен, който искат да са свободни и да вложат цялата си страст и желание в това да изградят страхотен бизнес в България, за да докажат на себе си и на хората около тях, че и у нас нещата ИМА КАК да станат.

За тях създадохме наистина цялостен курс за стартиране на реален бизнес в България – СтартБизнес.bg, който започва на 23 март 2015 година и за два месеца и половина в 10 модула по 2 теми ще ви помогне да реализирате своята идея, при това на цена десетки пъти по-ниска от магистърска или друга подобна програма.

Запишете се до 1 март и ще получите отстъпка от 15% за ранна регистрация с промокод RANO!

Button

Сигурно и вие отдавна си мечтаете да стартирате собствен бизнес или да имате още един източник на доходи, освен заплатата. Виждате много успели хора около вас и нещо ви подсказва, че те с нищо не са по-добри от вас. Чувствате, че може да постигнете много повече от това, което правите в момента. Искате нещата да зависят само от вас, а не от другите. Искате да сте по-свободни и независими, но…

…досега все не е идвал момента за това – „само да се установя на тази работа”, „само да изплатим кредита и тогава”, „точно сега ме повишиха – не мога да го направя”. Годините минават и времето все не идва. Какво стана с вашата мечта за малко магазинче, консултантска фирма или производство на продукт, който ще промени света? Забравете за сигурността – тя е само илюзия в 21 век. Как може да си сигурен в нещо, когато собствената ти съдба е в чужди ръце и зависи от настроението на един човек? Ами, ако този човек има семейни проблеми и не е спал добре? Ами, ако реши, че вече не му трябваш и те уволни, а ти нищо не може да направиш?

Сигурно си задавате въпроси като “Ами, ако не успея?”, “С какво точно да се занимавам?”, “Трябва ли ми уникална идея?” и “Ще изкарвам ли добри пари, ако работя за себе си?”. Това са важни неща, но забравете засега за тях и се пренесете в бъдещето. Вашето възможно бъдеще.

Ставате сутринта, отпочинали и пълни с енергия. След сутрешната тренировка, си правите здравословната закуска, за която досега не ви оставаше време да си приготвите. Или просто решавате, че днес ще си поспите до по-късно. Следва графика за деня, които зависи единствено от вас. Вие си определяте приоритетите и задачите, по ваш вкус и разбирания, а не според настроението на вашия шеф. Сами избирате дали да работите вкъщи или да отидете до офиса. Хората, с които се срещате през деня са успешни и сами градят собственото си бъдеще. Точно като вас. По телефона се обаждат доволни клиенти, които ви благодарят за страхотните продукти и услуги, които са им донесли много ползи или са променили живота им към по-добро. Срещате и трудности, но преодоляването им, ви прави още по-уверени, че нещата се получават тук, в България…

Откъде знам това ли? Това е моето настояще и на всички лектори в курса „СтартБизнес.bg”, който започва на 23 март 2015 година, а какво по-подходящо време за едно ново начало от сезона на съживяването – пролетта.

Запишете се сега за цялостния курс с голяма отстъпка за ранна регистрация до 1 март с промокод RANO, който ви дава 15% отстъпка от редовната цена. 

Button

Какво ви дели от това възможно ваше бъдеще?

Самия факт, че четете този текст трябва да ви говори, че сте напълно готови да направите първата крачка към реализирането на вашите мечти. Преди да вземете това важно решение е добре да планирате всички стъпки, които ще ви направят успешни предприемачи със страхотен бизнес. Ние ви предлагаме един тестдрайв, в който ще усетите тръпката да имате собствен бизнес.

Какво представлява курсът по предприемачество „СтартБизнес.bg? 

Курсът е разделен на 10 модула (всеки понеделник от 18.30 часа) с по две теми (с продължителност от час и половина), които обхващат всички важни стъпки в стартирането и развитието на бизнес. Освен това сме предвидили 3 практически работилници, в които всеки от вас ще развива своята идея и ще получава обратна връзка от експерти в съответната област.

Ние също знаем, че това е важно решение и половинките (и децата) ни трябва да са част от него. Специално за тях сме планирали еднодневен тиймбилдинг сред природата, на който ще обсъдим нещата, които ги притесняват, като са предвидени и много игри. На финалната ни среща, всеки ще може да представи идеята си и до къде е стигнал с реализирането ѝ, а нашето жури ще избере най-добрите проекти, които ще получат нашите награди. Вижте пълната програма на СтартБизнес.bg.

Няма да присъствате на „академична” конференция, на която не може да си зададете въпросите или на сбит еднодневен тренинг от наемни служители. В продължение на два месеца и половина вие ще придобиете знания и умения да стартирате бизнес реална среда в България (а не преведени лекции от друга държава) от успешни предприемачи, които са минали по вашия път, при това на цена десетки пъти по-ниска от същата магистърска програма, която ще ви даде по-малко практически знания.

Button

Клуб на успешните предприемачи

Ние знаем, че всяко начало е трудно, особено ако това ще промени живота ви. Преди вашият бизнес да се развие ще ви трябват много напътствия и подкрепа. Ние, екипа на SmartMoney.bg и лекторите на този курс ще сме до вас не само по време на курса, а и след него. Всички участници в курса ще имат достъп до затворена Facebook група, в която ще обсъждаме различни казуси от нашите бизнеси.

След курса ще създадем и Клуб на успешните предприемачи, където ще се събираме веднъж месечно, за да обсъждаме практически казуси и реални събития от ежедневието на вашия бизнес. С участието ви в този курс вие ставате член на този клуб.

За кого е този курс?

 • Настоящи служители, които имат идея за собствен бизнес и искат да я реализират.
 • Хора без идея, които се стремят към свобода и независимост.
 • Начинаещи предприемачи, които искат да изградят страхотен бизнес.
 • Собственици на малък собствен бизнес, които искат да увеличат продажбите и печалбите си.
 • Предприемачи, които търсят нов бизнес в различна сфера.
 • Хора със свободни професии, които искат да подобрят резултатите от дейността си.

Защо го правим?

Идеята за този цялостен курс по предприемачество беше на участниците във второто издание на „Какво не ни казва Кийосаки?” след лекцията на Христо Попов. Ние решихме да помогнем на всеки, който има идея и желание да реализира собствен проект, както и на хората без конкретна идея, които се стремят към независимост, да я намерят и да я реализират. Крайната ни цел е много по- мащабна: Да помогнем за развитието на предприемачеството в България и да съдействаме да се създадат повече страхотни бизнеси, от което ще спечелим всички ние.

И накрая ще завърша с една история: Група психолози се обърнала към неколкостотин души с молбата да си представят, че внезапно са спечелили голяма сума от лотарията. След това психолозите им задали въпроса “Бихте ли продължили да работите?”. Над 80% от тях отговорили положително. След това изследователите попитали същите хора дали ще останат на настоящата си работа. Почти всички отговорили “Не, разбира се. Ще си намеря нещо, което наистина да ми харесва и да го върша, без да мисля за пари”.

Можете ли да си представите сега, че всички тези хора в действителност се занимават с нещо, което биха напуснали на часа, стига да могат да си го позволят. Горчивата ирония e, че никой няма да даде на тези хора парите, от който се нуждаят, за да се сбъднат мечтите им. А те самите никога няма да станат богати. Не и с работата, която не им доставя удоволствие. И още по-малко с работата, която им е толкова противна, че те биха я сменили с всичко друго. Вие какво бихте направили в тази ситуация? 

Button      

Имаме една молба към вас – ако мислите, че този курс ще бъде полезен за вашите приятели и познати, споделете го в социалните мрежи. Ще спечелим всички, ако има повече свободни хора в България и повече страхотни бизнеси.

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

7 Comments

 1. Даниел каза:

  В случай, че съм на 17 години ще мога ли да взема участие в курса?

 2. Стойне Василев каза:

  Здравей Даниел, аз не виждам проблем да участваш.

 3. Анна каза:

  Привет ! Има ли срок за записване ?

 4. Стойне Василев каза:

  Здравей Анна,

  Срокът за ранното записване с отстъпка е до 1 март, а регистрацията за курса ще приключи при запълване на местата или една седмица преди първия модул, т.е. 16 март.

 5. Анна каза:

  Много благодаря !

 6. Сахаг Хулиян каза:

  Здравейте, първо искам да благодаря за интересния уебинар на 17.02.2015г.
  Освен това да попитам за цената, крайния срок за записване, както и промокода, който обявихте по време на уебинара за горе споменатия курс. Мисля че бяха различни от тук описаните.

  Благодаря.

 7. Стойне Василев каза:

  Здравей Сахаг, да промокодовете са различни и дават различни отстъпки. Изпратих ти имейл с информация за курса, записване и цени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.