За нас

За нас

SmartMoney.bg е умният университет на живота, където ще намериш практически и приложими знания и умения, с които да изградиш живота на мечтите си.

Думата “SMART” означава умен, интелигентен, съобразителен, находчив, хитър и други, но ние свързваме тази дума с модерното споделяне на знания и умения, което предлагаме под различни форми – присъствени курсове и семинари, онлайн обучения, дискусии, работилници, полезни материали в сайта. Те ще ви направят по-успешни, по-уверени в себе си и по-богати в нашия динамичен свят.

Стойне Василев е човекът, който стои зад това място. Той е сертифициран коуч, професионален лектор и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК). Има повече от 12 години опит на ръководни позиции във финансовата сфера в големи международни и български компании като ЕY, KBC, BDO, Райфайзен Банк, Прокредит Банк и ВМФГ.

През 2014 година напуска корпоративния свят и се отдава на неговата страст – да помага на хората да повишават финансова си грамотност и така да живеят по-добре. Има зад гърба си, като организатор и основен лектор, две издания на първия в България цялостен курс по лични финанси и инвестиране „Какво не ни казва Кийосаки?”, както и десетки презентации и участия в телевизионни предавания по теми, свързани с личните финанси и предприемачеството.

Нашата мисия е да помагаме на хората да постигат целите си и сами да определят бъдещето си чрез непрекъснато професионално и лично усъвършенстване.

Целта ни е чрез споделяне на нашите знания и умения да подобряваме благосъстоянието на хората в България и да се превърнем в най-големия доставчик на модерни образователни услуги у нас в сферата на личните финанси и предприемачеството.

Особено се гордеем с нашия екип от автори – те наброяват над 50 професионалисти от различни сфери, които са споделили своя опит и знания в SmartMoney.bg, Ако искате и вие да станете част от екипа на сайта, пишете ни на info @ smartmoney.bg.

 • Александър Дяков

  Здравей, казвам се Александър Дяков и имам над 11 годишен опит в света на финансите и инвестициите. Аз съм онлайн предприемач, инвеститор в стойност, професионален трейдър и финансов ментор. Моята мисия е да дам максимална стойност на всеки, който иска да се развива и е готов да постигне целите си. В личния си блог споделям моите знания и опит, защото искам да съм заобиколен с високо мотивирани хора, които няма да се спрат пред нищо, за да постигнат най-върховите си цели.
 • Александър Николов

  Александър Николов е бизнес консултант и коуч, автор на книгата „Бизнес растеж“ , основател на сайта www.DoubleYourBusiness.bg и Формулата от 7 стъпки за бизнес растеж. Той помага на собствениците на малък бизнес да привличат повече клиенти, да печелят повече пари и да работят по-малко. За 4 години Александър създаде успешен 6-цифрен коучинг бизнес, който продължава да расте с бързи темпове и сега.
 • Андрей Андреев

  Казвам се Андрей Андреев и съм консултант в най-големият животозастрахователен брокер в България. На 66 години съм, но съм човек със съвременно мислене. Това е факт, както благодарение на екипа от хора, с които съм заобиколен - млади, енергични и свободомислещи, така и благодарение на ежедневния ми стремеж да се срещам с повече хора. Смятам, че бъдещето на всеки човек и на семейството, което създава е негова лична отговорност. Точно тази идеология започнах да споделям, първоначално с най-близките си познати, а впоследствие и на всеки, с когото се срещна. Вярвам, че промяната започва в съзнанието!
 • Ани Сиракова

  Здравейте, казвам се Ани Сиракова и се намирам в най-творческия етап от живота си, в който споделям натрупаните знания, опит, научени уроци и вдъхновение в полза на хората. Определям себе си като съзидател, защото обичам да създавам неща, които добавят стойност и смисъл в живота на хората. Смятам, че да допринaсям с нещо, което ще направи живота по-добър е кауза, зад която си заслужава да застанa. Аз съм страстен ценител на книгите и обичам много да чета и пиша. Всяка книга отваря нов прозорец и носи различна мъдрост Пиша ревютата с много желание и вдъхновение и ще се радвам да са ви полезни при избора на книга. Забавлявайте се и придобивайте нови познания с книгите от „Специалната Колекция“ на SmartMoney.bg.
 • Богдан Димитров

  Здравей, казвам се Богдан Димитров и съм основател на сайта NeviaCommerce.com. В него ще намериш статии, продукти и услуги относно как да стартираш и управляваш печеливш онлайн магазин. Целта ми е повече хора в България да имат успешен онлайн бизнес и да започнат да продават в чужбина.
 • Боян Божилов

  Казвам се Боян Божилов на 26 години от София. Завършил съм Софийска професионална гимназия по електроника "Джон Атанасов". Работил съм като консултант в магазинната мрежа на Глобул - около 6 месеца, 6 месеца като заместник управител и около 2 години и половина като управител. За 2 години работих в Мултирама. В момента се занимавам с хардуер като техник във фирма Дейзи Технолоджи. Уча специалност „Комуникационна и Осигурителна Техника” във ВТУ "Тодор Каблешков". Интересите са ми свързани с онлайн търговията , социалните мрежи и хобита ми.
 • Борис Христов

  Борис Христов е основател на презентационна агенция 356labs. Говорил е и продължава да презентира в над 25 държави по целия свят и не веднъж е избиран за най – добър лектор на съответното събитие. Той и компанията му са също и единствената презентационна агенция в света, която две години подред е канена да презентира на най-голямото международно събитие на Microsoft с над 25 000 посетители - Microsoft Ignite. 356labs, Борис и екипът му стоят зад презентации, печелели мултимилионни сделки, инвестиции на стартиращи компании, а самият той преподава и обучава компании от калибъра на KPMG, Publicis, Roche, Unicredit Bulbank, Renault и много други на умения вариращи от презентационни умения и сторителинг, до психологията зад дизайна на слайдовете ни. Най – бързият начин да се свържете с него е Facebook, а личният му блог е http://borishristov.com.
 • Борис Бачев

  Здравейте, казвам се Борис Бачев. По образование съм инженер и магистър по икономика. Винаги съм се стремил да трупам опит в различни области. След множество незабравими моменти и провали вярвам, че успях да намеря нещото, което ме прави щастлив и ме поддържа жив и концентриран. Към настоящия момент управлявам Студио Грейс & Боо - studiograceandboo.com - компания, която предоставя иновативни ONline и OFFline решения за стартиращи и действащи бизнеси. Управляваме и два собствени онлайн магазина. Единият е в областта на текстилната и рекламна индустрия - shtampi.bg, вторият - в областта на изкуството и уникални подаръци по поръчка - graceandboo.com. От 23-годишна възраст се опитвам да тествам почти всяка идея, която ми се изпречи на пътя. Имах честта да организирам най-успешното Национално участие на България в областта на леката авиация в Германия - АЕРО 2014. Моята най-голяма страст са бизнес планирането и иновацията във всичките й форми! Най-голямата ми мечта е да летя в космоса. Вярвам, че младите хора, и не само те, можем и трябва непрестанно да променяме себе си и страната ни към по-добро. Единственото, което е нужно да направим, е да действаме заедно и да сме все по-активни. Защото наистина "Съединението прави Силата!" А и нека бъдем честни. На никой не му пука за нас и ние трябва да воюваме за свободата си. Лична и национална... Благодаря Ви! С уважение, Борис Бачев.
 • Десислава Тодорова

  Десислава Тодорова е бакалавър по масови комуникации с над 10 годишен опит в организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Създател и съдружник в портала за печатни технологии printguide.info -управлява общо 6 сайта, насочени към печата и рекламното производство. Тъй като производството на печатни и рекламни продукти изисква не само творчество, но и солидна база от познания на технологиите, в последните 8 години се е посветила на популяризирането на рекламното производство по начин, достъпен за клиентите. Член на борда на Българска асоциация за съвременна графика и печат (БАСГП), активен блогър, предприемач по душа.
 • Деян Ванков

  Kазвам се Деян Ванков. Завършил съм бакалавърската си степен във „Висше училище по застраховане и финанси“ - гр. София, специалност „Застраховане и осигуряване“. Опитът ми до момента е натрупан в различни банкови и небанкови финансови институции. B момента се занимавам с посредничество при кредитирането на клиенти от банкови и небанкови финансови институции, съвместно с „Уеб Брокер ЕООД“. Целта ми е намирането на най – изгодния продукт за клиента с оглед на неговите специфични нужди. Както обичам да казвам „работя със различни финансови институции, а не за тях – работя за клиента“.
 • Стефан Велев

  Дядо Стефан е на 93 години и се е занимавал с търговска дейност към ЦКС, а в последствие дълги години е бил счетоводител. Има завършена Първа мъжка гимназия и средно специално образование в бившия техникум "Сталин" (на Стамболийски и Опълченска), но през целия си живот се е образовал допълнително и е чел много специализирана странична литература. Предприемаческия дух и любознателност е наследил от своите предци завършили висшето си образование в Европа и Америка.
 • Диана Маринова

  Диана е фрийланс маркетинг консултант и е един от първите блогъри в България, които започва да разпространява безплатно ифнормация за фрийланса не само като работа, но и като начин на живот.
 • Диана Николова

  Здравейте, казвам се Диана Николова. Намирам полето на маркетинга за изключително интересно, динамично и изпълнено с възможности да нови открития и възможности да нови приложения. Полето на маркетинга е толкова обширно – нещата винаги могат да се подобрят , дори и да работят добре и винаги могат да бъдат направени нови открития. С нетърпение очаквам да видя какво ще открие, предложи на света и приложи на практика сегашното поколение маркетолози.
 • Диляна Панайотова

  Йога инструктор с международен сертификат за практика. Завършила колеж по журналистика със специалност репортер - водещ. Има статии в блогове, като "Цветно" и "Списанието.бг". Интереси в областта на: предприемачеството, здраве и личностно развитие.
 • Димитър Димитров

  Казвам се Димитър Димитров и съм на 30 години. Управител съм на софтуерна компания New Era Ideas и имам 10 години опит в разработката и интеграцията на софтуерни решения за бизнеса.
 • Добромир Панов

  Добромир Панов е ентусиаст и съсобственик на дигитална агенция за маркетинг PromoPointbg.com. Вярва, че успехът е възможен и смята, че винаги има какво да се подобри. Благодарение на това може да предложи индивидуални и работещи стратегии, които да помогнат на всеки бизнес.
 • Емил Кирилов

  Казвам се Емил Кирилов. В момента съм партньор в zekeng (http://www.zekeng.com) и се занимавам със своята страст да създавам собствени продукти както и да помагам на други хора да го правят като инженер и предприемач. Аз съм човек на действието и безсънните нощи, благодарение на което през последните 6 години успях да стартирам над 10 бизнес начинания в различни области. Основния опит в бизнеса идва от многото ми грешки и най-вече от желанието ми да продължавам напред и да търся забавното във всеки един момент. Вярвам в това, че всеки може да постигне пълен контрол на живота си и да стане финансово независим човек, правейки това, което му харесва. Вярвам, че всеки може да постигне това паралелно с работата, която работи независимо дали я обича или не. Ще се радвам да споделя знанията и опита, който имам както и да науча нещо ново от вашите коментари. Това, което съм постигнал до момента дължа на моята прекрасна съпруга, която е била плътно до мен и ми е помагала за всички проекти и начинания.
 • Елизабета Шуманова

  Детски психолог, психотерапевт, семеен терапевт. Образование и обучения в сферата на: психотерапията, педагогиката, логопедията, детската психология, фамилната терапия, артерапията, и за първи път в България – Американската системата на Лечебните кодове. Работи с деца вече 11г. Професионален опит: в Институт по позитивна психология; по Програма „Не на агресията в училище“ в екип с Мадлен Алгафари; в Америка в дневен център за деца с интеграция; за Институт по позитивна психотерапия превежда психологическа литература; организира и провежда първото за Перник Училище за родители; в Медицински център „Евита“; лични консултации в офис в гр.Перник.
 • Георги Георгиев

  Жоро е онлайн предприемач от 2008г. Първоначално се насочва към SEO, affiliate & CPA marketing като постепенно се развива и в други насоки като оптимизация на уеб страници, онлайн репутация и email marketing. Към момента основната му дейност е свързана с разработка и промотиране на специфичен SEO софтуер.
 • Георги Държанлиев

  Георги Държанлиев е един от ръководителите на 120000.BG, която инициатива той определя като своя най-голям принос за предприемаческата екосистема в страната и прогресивна възможност за проекта на всеки предприемач, собственик на малък бизнес и НПО. Познат е и като един от двамата основатели на pravatami.bg. Експертизата на Георги е в областта на неправителствените организации, търговските дружества, уеб проектите и тяхното финансиране. Завършил е право, финанси и маркетинг. През 2015 г. получи първа награда в състезанието “Rinker’s Challenge” на ФПББ, грамота “Джон Атанасов - за проекти с голям обществен принос” от Президента на Република България и бе награден като TOYP (Десетте най-изявени млади личности на България) от JCI Bulgaria в категория “Бизнес, икономика и предприемачество”. Георги е съдействал на стотици предприемачи да структурират ефективно от юридическа страна проектите си, за да могат да достигат до различни възможности за развитие. Именно това е и мисията на 120000.BG - да подпомогне прогреса на полезни за обществото ни проекти. Георги вярва, че няма невъзможни неща, стига да има правилна нагласа, фокус и постоянно учене.
 • Георги Тодоров

  Георги Тодоров е SEO специалист, специализира в Линк Билдинг. Създател на блога DigitalNovas. Автор в редица издания като SEMrush, Business2community, PickaWeb, SiteProNews, TorqueMag, DataBox, JeffBullas и други. През свободното си време Георги обича да пътува, да опознава различни култури, да води активен начин на живот и да излиза сред природата.
 • Христо Георгиев

  Аз съм Христо Георгиев – финансов анализатор и инвеститор на капиталовите пазари. Споделям опита си относно инвестирането в акции в своя блог - Fulcrum.bg. Моят фокус са по-малките дружества (пазарна капитализация до 5 млрд. евро), които имат стабилен фундамент и цената им е изгодна. Определям се като инвеститор в стойност. Отделям значително внимание на психологическата страна при управлението на активи.
 • Иван Диков

  Иван Диков е сертифициран трейнър по неформално образование и LinkedIn консултант. Неговата мисия е да бъде част от еволюцията на българската образователна система. Прави своите първи крачки в тази насока с множество некомерсиални обучения, а вече и с безплатното развлекателно-образователно предаване EnterTraining.
 • Иван Петков

  Иван Петков е дипломирам експерт счетоводител (ДЕС), регистриран одитор и бизнес консултант и още много неща НЕзабранени от закона. Опитва се да търси и изследва скрити и важни икономически зависимости. Застава зад нещата, които пише и говори, въпреки че са на шопски диалект. Работи за пари в : www.petkovandpartners.com Работи за по-възвишени цели в: www.blog.wealthoz.com
 • Красимира Костадинова

  Красимира Костадинова е завършила Мениджмънт в ИУ Варна и е магистър по Маркетинг мениджмънт. Интересува се от предприемачество, онлайн бизнес и дигитален маркетинг.
 • Кристина Георгиева

  Кристина Георгиева е Social Media Marketing Specialist в една от най-големите български агенции за фейсбук маркетинг. Обожава да пише, чете, твори и готви. През времето, в което не пише рекламни послания за фейсбук страниците на своите клиенти или статии, посветени на фейсбук маркетинга, пише за пътешествия и храна.
 • Лъчезар Стефанов

  Здравейте, казвам се Лъчезар Стефанов. Имам разностранни интереси, като общата пресечна точка между тях са възможностите България да стане по-добро място за живеене чрез имплементиране на практики на световно ниво в колкото се може повече области от живота ни.
 • Лазар Шишманов

  Студент, специалност връзки с обществеността в СУ "Св. Климент Охридски". Завършил първото издание на бизнес академията 9Academy. Преминал множество други курсове и специализации в областта на маркетинга.
 • Магделия Шугова

  Изучавам „Връзки с обществеността“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Това, което ми доставя най-голямо удоволствие е да чета и пиша, а рубриката на Smartmoney.bg ми позволява да съчетая и двете неща. Въпреки наложилото се напоследък схващане, че новото поколение не обича да чете книги, моите наблюдения показват точно обратното и вярвам, че сред читателите на Smartmoney.bg има както по-възрастни, така и много млади и целеустремени четящи хора, за които рубриката за книги с бизнес тематика ще е от голяма полза!
 • Марк Казаков

  Марк Казаков в момента е магистър в специалност Финанси със специализация „Банково дело и международни финанси”. Има публикувано есе в сайта WebCafe.bg относно участие в конкурса „Колелото на късмета” със заглавие „Бъдете успешни, а не късметлии”, както и е спечелил грамота като финалист в стипендиантския конкурс за учебната 2013-2014 година по проекта на „Белла България” за икономическо есе на тема „Как виждам развитието на Белла България в хранителната индустрия”.
 • Мая Атанасова

  Мая Бобева-Атанасова е съсобственик на издателство „Клевър Бук“ и един от създателите на онлайн софтуера за предприемачи „ПланЧек“. През 11 от 16-те си години трудов стаж е била наемен служител и по-точно: мениджър човешки ресурси на „ВМ Финанс Груп“, оперативен мениджър на „НЕТ ИС САТ“, изпълнителен директор на сп. „Мениджър“. Последните 5 години създава, издава, забавлява се и печели в собствената си компания „Клевър Бук“.
 • Милчо Милчев

  Здравейте, казвам се Милчо Милчев, студент в УНСС, специалност Бизнес икономика. Вярвам, че човек сам определя съдбата си и за да живее живота, който иска му трябва преди всичко здраве и знания. Чета много книги, спортувам и съм привърженик на здравословното хранене.
 • Минко Георгиев

  Минко Георгиев е бизнес консултант по бизнес и ИТ право и основател на адвокатска кантора “Минко Георгиев и партьори“. Той има дългогодишен опит в областта на бизнес право, търговски договори, ИТ право, инвестиции, правен анализ на риска, корпоративно разследване, застрахователно и финансово право, събиране на вземания, данъчно право, недвижими имоти и съдебни спорове. Предоставя съвети и правна помощ по въпроси, свърази с чужди инвестиции, избор на подходяща правна и оперативна бизнес организация.
 • Момчил Марчев

  Момчил Марчев е експерт по интернет комуникации от 10 години. В Online Digital Services той се занимава освен с дейността на управител, пряко със SEO, SMM и ORM отделите. Истинската му страст обаче са разгръщането на иновативните идеи във фирмата и изграждането на партньорските взаимодействия.
 • Надя Ненкова

  Здравейте, казвам се Надя Ненкова и съм един от авторите в SmartMoney.bg. По професия съм филолог и журналист, а по душа - просто пишещ човек. Хубавите книги са ми страст и вярвам, че емоцията от срещата с тях трябва да се споделя. Обожавам да чета и да пиша, но едва ли бих могла да Ви кажа, кое обичам повече. Интересувам се от реклама, маркетинг, PR, бизнес комуникации, социални мрежи, блогове, писане за уеб, копирайтинг. Имам опит в редактирането и коригирането на документи и книги. Била съм част от екипа на няколко телевизионни предавания. Пиша статии за различни сайтове. Има много неща, които обичам, но сега ще ви споделя няколко, които наистина НЕ харесвам: неграмотността, писането на латиница, кафе (особено чисто), Мак Доналдс и всички подобни, цигари и цигарен дим (ама много, много мразя!), тежък метъл, снега (освен на Коледа), липсата на възпитание, вулгарното поведение, лъжата, лицемерието, наглостта, пияните по улиците (и не само там...), да ми губят времето... Списъкът е дълъг и непрекъснато се допълва. Ще се радвам да споделя с вас впечатленията си от прочетените книги и ще очаквам вашите въпроси и коментари.
 • Наталия Маламова

  Казвам се Наталия Маламова.Завършила съм Българска филология-магистратура и Психология -магистратура.Работя като психолог в областта на превенция на зависимости.Обичам да чета и пиша и така открих SmartMoney.bg.По-принцип съм творческа натура,обичам да се занимавам с всевъзможни и невероятни неща.Харесвам природата , тя ме зарежда и най-вече имам афинитет към морето(може би е от зодията ми - Рак, може и да е свързано с предишния ми живот мисля,че съм била русалка).Преди време открих йогата и тя стана част от моя живот.Всъщност тя ми помогна да опозная себе си и в комбинация с познанията ми по Психология да открия коя съм аз, моя път и какво е моето призвание , а именно да БЪДА И ДА РАБОТЯ в полза на хората.А това мога да го направя когато чета -пътешествайки из чужди места, опознавайки други истории и предавайки своите знания запечатани върху белия лист ,т.е пишейки.
 • Николай Асенов

  Казвам се Николай Асенов и съм Предприемач! Преди да стана такъв съм работил като Национален Бизнес-Координатор на фирма за строителни метали и системи, Мениджър“Вътрешни пазари“, “Бизнес развитие“, Търговски Директор „Клонова мрежа‘‘ в най-големите фирми за рециклиране в България. В момента имам собствена фирма, в която се занимавам с консултантски услуги – Управление на продажбите, Управление на отпадъците, Външно-търговски сделки, Информационно обслужване, Търговски анализи на пазари, стоки, фирми и имоти, Прогнозна информация за борсови стокови пазари. Имам няколко специализирани информационни браншови сайта. Kопирайтър на радио „Енерджи“ и радио „1 Рок“ – Маркетинг и Реклама, бизнес-консултант – вестник „Преса“ и ТВ7.
 • Николай Чакъров

  Здравейте, казвам се Николай Чакъров. Съосновател съм на сайт за подаръци за мъже MenGear.bg. Успешно завърших първи сезон на бизнес академията - 9Academy. По професия съм мрежов инженер. Вярвам, че в ерата на комуникациите споделянето на личен опит е жизнено важно, за регионалния и глобален прогрес. Силно се мотивирам от изречението „Това не можеш да го направиш!”. Следвам философията, че в живота ни трябва да има баланс 8 часа работа, 8 часа сън и 8 часа за семейството и приятелите ни. В бизнеса най-впечатляващите за мен методологии са Lean Startup и Bootstrapping.
 • Николай Делчев

  Николай Делчев e съосновател на ФорумФинанси.ком. Той е с над 10 годишна кариера в света на финансите и информационните технологии, където e имал късмета да работи за едни от най-големите световни компании в индустрии като финансови услуги, производство и търговия на бързо-оборотни стоки (Unicredit, Coca Cola Hellenic, Coca Cola Enteprises, и т.н.). Ръководейки екипи и проекти на два континента (Европа и Азия) успява да натрупа голям и профилиран опит, да развие силни лидерски и мениджърски умения, да премине множество курсове и изкара сериозни сертификати в сферата на информационните технологии и мениджмънта.
 • Пенко Стоев

  Здравейте, казвам се Пенко Стоев и съм на 22 години. Ако трябва да определя себе си в едно изречение – „Аз съм там, където са парите“. В момента развивам бизнес в сферата на запознанствата, както и скоро ще видите първият ми късометражен филм. Бил съм лектор и гост-лектор на много и разнообразни презентации и обучения – управление на личните финанси, лидерство, продажби, търговски умения и развитие на мрежите. Целта ми е да повлияя положително върху живота на колкото се може повече хора, като печеля, правейки го. Интересувам се от инвестиции на фондовата борса (опциите са ми любими), недвижими имоти и всякакъв вид бизнеси, въобще всичко, което е част от уменията и знанията на един инвеститор.
 • Петя Аладжова

  Аз съм родом от Правец, но живея в София вече повече от 15 години. Тук съм учила в спортното на ЦСКА с направление лека атлетика, но поради травми в кръста се отказах и дори последната година от средното ми образувание завърших в Правец в гимназията. Някои от съучениците ми са Кубрат Пулев, Станка Златева, Кирил Терзиев, Петър Дачев и др. Още от дете имам афинитет към числата и ме интересува математиката, дори като ученичка съм ходила на олимпиади по математика, но поради амбиции на родителите ми се занимавах със спорт. Не че не го обичам, научил ме е на дисциплина и изпълнение до край, но не е моето място за професионално развитие.
 • Петър Нефтелимов

  Уча Биотехнологии в СУ. Сферите ми на интерес са различни. Интересувам се от наука, образование, бизнес проекти, младежки инициативи и креативни начини да разширявам мирогледа си. Голямата ми страст са събитията, независимо на каква тематика са. В свободното си време пиша статии за блога си: neftelimov.com
 • Петьо Чолаков

  Завършил съм Частна Профилирана Гимназия с Чуждоезиково Обучение 'Челопеч", в с. Челопеч, където учих усилено Английски и Немски като чужди езици. Завърших съм Бакалавърската си степен по "Международни Икономически Отношения" в Стопанска Академия "Д.А. Ценов" през 2012, а в момента съм пред завършването на Магистърската ми степен по "Financial Management" изцяло на Английски език в същото висше учебно заведение. Роден съм в район "Средногорие", където се намират едни от най-големите компании в минната индустрия, не само в България, както и едни от най-големите работодатели в България. През ученическите си и студентските си години съм участвал в различни стажанстки програми във всяко едно от тях, където натрупах различни знания и умения не само в икономическата сфера. В момента работя като Специалист "Доставки и Логистика" във фирма "Росс Ив Инженеринг" , намираща се в район "Средногорие". Фирмата работи пряко с най-големите индустриални предприятия в България.
 • Пламен Иванов

  Казвам се Пламен Иванов и съм завършил магистърска степен по бизнес администрация в УНСС. Още от детска възраст автомобилите са мое хоби и от тогава трупам практически и теоретични познания за тях. През 2007 година започнах професионалното развитие в автомобилната сфера. Сменил съм няколко длъжности в различни компании- сътрудник отдаване на автомобили под наем, мениджър автопарк и мениджър на транспортен отдел. Като търговец на резервни части за автомобили имам повече от 5 години опит - около 2 години като собственик на малък бизнес с търговия на резервни части и аксесоари. Останалият опит е натрупах в една от най-големите фирми на българския пазар за алтернативни резервни части, както и понястоящем в представителството на BMW за град Варна, където отговарям за продажбите на оригинални резервни части към независими сервизи. Мечтата ми е да имам отново собствен бизнес и да допринеса за силното редуциране на жертвите по пътищата.
 • Пламен Николов

  Пламен Николов е кинорежисьор и сценарист с няколко игрални и документални филми зад гърба си. Преди 10 години, заедно с оператора Георги Маринов, основават Match Frame Studio Ltd – компания за реализиране на рекламни аудио-визуални продукции. През 2013 година получават признание за работата си от шестия по големина инвеститор у нас - АBB. Техният корпоративен клип е обявен за най-добър в групата на консорциума за Източна Европа. Пламен споделя как видеото може да се превърне в мощен маркетингов инструмент за всеки бизнес.
 • Полина Дамянова

  Казвам се Полина Дамянова. Следвам Маркетинг в НБУ и следващата година се дипломирам. Владея английски и немски език на средно ниво и имам добра компютърна грамотност. Смятам, че имам обширни познания в областта на Маркетинга и Продажбите, но също мога да съм ви полезна и в други области - Образование, Кариера и Стартиране на бизнес.
 • Росен Бизеров

  Студент по право в ПУ "Паисий Хилендарски" с интерес в области като писане, бизнес и финанси, бойни изкуства и много други.
 • Савина Сълкова

  Казвам се Савина Сълкова и по професия съм информационен брокер , по душа съм блогър и предприемач. Целта, която съм си поставила е да сбъдна мечтите си за собствен бизнес, като заедно с това споделям опита си с хората. Решена съм да покажа, че няма нищо невъзможно дори на местна почва и всичко от което се нуждаем за да бъдем успешни и щастливи е вътре в нас.
 • Силвия Берова

  Казвам се Силвия Берова, и съм финансов анализатор. Опитът ми е предимно в международни финансови институции, частния сектор и в първата българска и третата пълноправна рейтингова агенция, регистрирана в Европейския Съюз. Интересите ми са в сферата на финансите, инвестициите и креативността, на иновациите и технологиите. Подкрепям усъвършенстването и личностното развитие.
 • Станимир Върбанов

  Казвам се Станимир Върбанов. В момента съм студент в Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия. Мечтая за 3 неща: да създам семейство, да пътувам по света и да “оставя следа” - полза от съществуването си. Занимавам се с проектантска дейност и продажби. Вярвам, че човек може да постигне всичко, което поиска достатъчно силно. Обичам да помагам и да бъда полезен, затова се радвам че има какво да споделя с читателите и ще оценя всеки коментар, съвет или отзив. За мен, чуждата гледна точка никога не е излишна. Когато пиша, се свързвам със себе си по изключителен начин. Интересувам се от личностно развитие, технологии и всичко, свързано с управлението на бизнес. Най-приятните неща за мен са: да чета, да тичам, да казвам “Ами ако…?” , и да шофирам.
 • Станислава Иванова

  Коя съм аз? - Аз съм Станислава Иванова. Имам много идентичности, които се старая да балансирам всеки ден - от майка, жена, съпруга, дъщеря, приятел, колега, коуч и ментор. Моята мисия е да съм здрава. Да бъда богата - духовно и финансово. Да включа всички компоненти - щастие, страст, воля, вяра, любов, уважение.. в постигане на върхови резултати в моя живот. "АЗ съм скенер." т.е. в природата ми е да се интересувам от много и различни теми. Благословена съм с непрестанно любопитство за нови неща във всеки аспект на живота.. В резюмето ми фигурира опит в различни професии, бизнес сектори и проекти. Обожавам да чета и пиша, за това което ме вълнува. Едно от най-добрите ми постижения е дъщеря ми. Тя е моята муза. Един от последните ми проекти е Коучинг за родители. Вярвам, че за да са успешни децата ни, трябва да тръгнем от самите нас и само така ще успеем да ги подкрепим да постигнат своите стремежи.
 • Станислав Мишуров

  Здравейте, казвам се Станислав Мишуров имам професионален опит в банковата сфера над 7 години. В първите три години работих като експерт фирмено кредитиране, впоследствие се фокусирах върху предоговаряне и събиране на корпоративни проблемни кредити. В процеса на работа съм работил с частни съдебни изпълнители, нотариуси и адвокати от които съм придобил знания от правно естество. Сблъсках се с много голяма част от хора, които не си знаят правата и не се възползват от тях. Запознайте се с правата си и ги използвайте!
 • Стефан Трашлиев

  Стефан Трашлиев е индивидуален трейдър и издател на форекс списание trade4win.info. Написаното в неговите материали е лично научено, осмислено и приложено от самия автор, а уроците на трейдъра милионер са предадени по същия непринуден начин, по който са достигали и до него самия.
 • Стилиян Запорожанов

  Стилиян Запорожанов е създател на Facebook Бизнес Академия, съосновател на дигиталната маркетинг компания - Zapomedia, онлайн академията за бизнес обучения - Oba.bg и сайта за здравословно хранене - Zdravei.org. В последните 2 години Facebook стратегиите на Стилиян са продали физически и онлайн продукти на стойност над 1 млн. лева за негови лични проекти. Той има опит в менажирането на рекламни кампании в различни индустрии - информационни продукти и курсове, физически продукти и услуги, онлайн магазини, събития на живо, софтуери и други.
 • Стеляна Луизова

  Вярвам, че всеки е продукт на собствените си избори. За себе си избрах да гледам на света откъм слънчевата му страна, да уча по нещо ново всеки ден и да запазя частицата любопитство, която е така характерна за мен. В рамките на рубриката SmartПредприемачи ще Ви представям вдъхновяващите истории зад нелекия избор да станеш предприемач и да започнеш нещо ново сам.
 • Светла Вълчева

  Здравейте, казвам се Светла Вълчева, на 32г. и за мен е огромно удоволствие да чета книги на бизнес и финансова тематика. Изповядвам философията, че ако искаш да се развиваш е необходимо да си постоянно в час относно това, какво излиза на пазара, т.е. да четеш и то много. За мен образованието не свършва с вземането на дипломата от университета - то продължава цял живот. Професионалната ми квалификация е в сферата на икономиката. Завършила съм специалност Финанси и Финансов контрол към УНСС и имам професионален опит в лизинговата и банковата сфера, в обслужването на корпоративни и средни клиенти. В момента заемам длъжността Финансов Анализатор и консултирам чуждестранни клиенти, къде и в какви акции да инвестират парите си. Както аз обичам да казвам "помагам на хората да станат богати, а на богатите -да станат още по - богати". За мен работата е удоволствие и призвание. И за да съм добър професионалист, се обръщам към единствения източник, който ме държи в професионална кондиция - Книгата. За мен е огромно удоволствие да прочетете резюмето на една от книгите, която допълнително спомогна за това и Ви обещавам, че ще има още.
 • Светлан Станоев

  Светлан Станоев е основател и старши фасилитатор в The Business Institute, както и съавтор на Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси. Неговият професионален път започва като консултант по преструктуриране на бизнеси в KPMG, продължава като финансов директор на “Орбител” и впоследствие като изпълнителен директор на инвестиционния фонд “Серес”. Aвтор e на бизнес инструмента “Мандала на бизнес идеята” – модел за оценка на нови и иновативни бизнес идеи, инструмент, получил признание и приложение в редица стартъп и иновационни инкубатори, големи утвърдени компании в България и чужбина.
 • Свилен Николов

  Свилен Николов има над 10 години опит в различни интернет начинания. Можете да прочетете повече негови статии на SmeloNapred.com
 • Теодора Дончева

  Аз съм Теодора – автор на блог за здраве и лични финанси Здрав Дух. Наскоро завърших първата си електронна книга „Как успях да отслабна?”, която може да е от полза на всеки, който иска да свали излишните килограми здравословно и трайно. В нея споделям в подробности целия си личен опит с достигането на идеалното тегло.
 • Теодора Милешка

  Казвам се Теодора Милешка и съм Дипломиран Експерт Счетоводител. Работя във фирма “Евро Консулт СТ” ЕООД, която извършва счетоводно обслужване, данъчни консултации и независим финансов одит. Имам повече от десет години опит в сферата на счетоводството и одита. Искам да използвам сайта, за да споделя различни неща от моята практика.
 • Теодора Тодорова

  Казвам се Теодора Тодорова. Завършила съм две магистратури – по ландшафтна архитектура и по финанси. В момента завършвам докторската си дисертация в сферата на биотехнологиите и молекулярната генетика. Като ландшафтен архитект на свободна практика разработвам инвестиционни проекти по част „Паркоустройство и благоустройство“. Член съм на Камарата на Архитектите и на Управителния съвет на Съюза на ландшафтните архитекти в България (СЛА). В свободното си време спортувам, готвя, поддръжам уебсайта на СЛА и посещавам семинари на различни теми – личностно развитие, НЛП, финанси, маркетинг.
 • Тома Петров

  Казвам се Тома Петров Ушев и живея в родния си град Пещера. Обичам да чета и имам интереси в множество области, сред които са и личните финанси и тяхното разумно управление. Бакалавър съм по "Медии и журналистика" от Университетът за Национално и Световно Стопанство и в момента следвам магистратура по "Счетоводство и контрол", отново там. Имам опит в търговията с книги и луксозни стоки и в банковия сектор. В момента работя в семейна счетоводна кантора. Автор съм на текстове с публицистична, историческа и икономическа насоченост.
 • Цветелина Тенева

  Цветелина Тенева е основател и старши фасилитатор в The Business Institute, както и съавтор на Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси. От близо 10 години се занимава с развитие на бизнес умения на професионалисти. В Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси има преки наблюдения върху аргументите и критериите на опитни експерти и мениджъри за това да изберат формално образование в университет като път за своето професионално развитие.
 • Василена Петкова

  Аз съм коуч по бизнес немски и мисията ми е да създавам мостове между немски и български бизнес партньори, като им помагам да намерят общ език. Убедена съм, че владеенето и успешното ползване на немски е ключова предпоставка за стабилни, дълготрайни и взаимоизгодни бизнес отношения. Основателка съм на страницата www.business-nemski.com, на която споделям собствения си опит и разкривам различни тънкости на икономическата терминология на немски език.
 • Венера Хитова

  Казвам се Венера, на 27г. съм. Говоря три езика, планирала съм маркетингови кампании, била съм отговорна за един голям склад за книги, а по ирония не успявам да се справя с разпределението на собствените си пари. В момента се занимавам с обслужване на клиенти на френски и английски. Да се научиш да бъдеш разумен с парите си и, да умееш да ги разпределяш и инвестираш, е нещо, което трябва да научиш сам, струва ми се, дали чрез книги, курсове или споделяне на опит. Ние сме привилегировани да живеем в ера на неспирен поток от безплатна информация и е безумие да не се възползваме от това.
 • Виктор Симеонов

  Аз съм Виктор Симеонов, създателя на видео курса Удвои своята продуктивност и автора на електронната книга Стратегията за успех. Автор съм в личния си блог http://viktorsimeonov.com и пиша статии за личностно развитие от повече от една година.
 • Владислава Генова

  Привет, аз съм Владислава и ми е трудно да се категоризирам. Ако все пак трябва да си сложа етикети те със сигурност биха включвали "мечтател" и "предприемач". Професионалното ми развитие включва 6-7 години на различни позиции в международни финансови институции като част от екипите за работа с клиенти, маркетинг и продуктово развитие. От скоро работя в агенция за медия и събития и управлявам взаимоотношения с портфолио от световнопризнати бизнес университети. Интересувам се от изкуство, маркетинг и предприемачество, като нямам търпение да се похваля и с успешен собствен проект, но за това, малко по-нататък :)
 • Росица Вартоник

  Росица Вартоник има дългогодишен опит при разработването и реализирането на образователни проекти за повишаване на финансовата грамотност и информираност на различни аудитории и широката публика както и в областта на публичните комуникации, стратегическото планиране. Отговаряла е за публичните комуникации, финансовите образователни програми, както и за потребителския информационен център на Комисията за финансов надзор (КФН). Тя е участвала в разработването и реализирането на редица образователни програми и инициативи, сред които и наложилият се като успешен формат за ученици „Небанков финансов сектор България“ и в проекти на КФН за международно развитие. Росица Вартоник е била съветник по връзки с обществеността и публичното финансово образование на Файненшъл маркетс интернешънъл, изпълняващи проект „Регулации на капиталовите пазари“, финансиран от USAID.
 • Ясен Деянов

  Казвам се Ясен Деянов и помагам на хора и организации да увеличат продажбите си и да бъдат по-добре познати сред целевата им аудитория като развивам и подобрявам дългосрочно тяхното интернет присъствие – уебсайт, социални медии, онлайн реклама и много други. Най-хубавото е, че резултатите и ползите от извършената работа са статистически измерими. Също така, имам над 4 годишен опит в сферата на Маркетинга, Интернет маркетинга, Бизнес развитието и Продажбите, както и два Start-up-а зад гърба си.
 • Ясар Маркос

  Ясар Маркос е обучител и коуч, фокусиран върху създаването на трансформации в своите клиенти. За трaнсформациите той казва, че това са положителните и трайни промени в хората. Целта му не е да създаде различен човек, а да премахне пречките, които го спират да се изявява в целия си блясък.