Второ издание на онлайн курса за деца „Моята първа финансова цел – мисията възможна“

Онлайн курс за деца от 1 до 4 клас „Моята първа финансова цел – мисията възможна“
23.04.2021
Ново: на 2 октомври 2021 г. стартира първата у нас Детска финансова академия
07.08.2021

Второ издание на онлайн курса за деца „Моята първа финансова цел – мисията възможна“

Писнало ли ти е да задоволяваш всички желания на твоето дете? Искаш ли то да може само да си купува, всичко което пожелае?

Имам добра новина за теб! Ние от SmartMoney Kids стартираме второто издание на онлайн курса „Моята първа финансова цел – мисията възможна“ за деца от първи до четвърти клас. Той ще започне на 4 септември и ще се проведе 4 поредни съботи. В него твоето дете ще се научи как само да постига своите финансови цели.

В рамките на един месец то ще бъде предизвикано да постигне своята първа финансова цел. Заедно ще извървим пътя от определянето до постигането ѝ. Ще му дадем всички необходими инструменти и знания, които ще може да прилага не само в рамките на този един месец, а за цял живот.

Искаш ли да дадеш на детето ти финансовото образование, което заслужава?

Какво предлагаме?

Ние ти предлагаме пространство и свобода твоето дете да се провали или да успее в една напълно безопасна среда. То ще бъде мотивирано да разгърне потенциала на своето креативно и предприемаческо мислене, да опита нови идеи, да експериментира, да се провали, да получи обратна връзка и да опита отново.

Всичко това ще се случи четири поредни съботи през месец юни. Ще започнем на 4 септември 2021 година и ще приключим на 25 септември.

Продължителността на всяка среща е 90 минути с начален час 10:00 часа. След запълване на първата група ще започне записване за втора, която ще бъде с начален час 13:00 часа. Срещите ще се провеждат чрез платформата ZOOM.

+ БОНУС – след последната среща ще проведем едночасова Q&A сесия с всички родители, на която ще обсъдим постиженията на децата и как да продължат да насърчават децата сами да постигат своите финансови цели.

Побързай, защото за първото издание на онлайн курса, местата се запълниха само за две седмици.

Какво е различното в този курс?

Това не е курс, по време на който детето да учи скучни неща от учебник. Това е курс, по време на който детето ще бъде мотивирано да действа и да прилага наученото на момента. Всяко дете ще трябва да изпълни предизвикателството да постигне своя първа  финансова цел, не в бъдеще, а в рамките на този курс.

Конфуций казва:

“Чух и забравих, видях и запомних, преживях и разбрах”.

Тази мисъл отразява един принцип, който е доказан от науката – човек се учи най-добре, когато прилага наученото в игри и реални казуси.

Затова сме предвидили много игри, дискусии и разглеждане на реални финансови ситуации, които ще помогнат на детето по-лесно да усвои новите знания за света на парите и личните финанси.

Защо е важно да умеем да си поставяме финансови цели?

Всички знаем, че поставянето и постигането на цели е житейско умение, необходимо за изграждане на добър и успешен живот. Наличието на нещо, върху което да се съсредоточим и да работим, ни помага да бъдем продуктивни хора.

Независимо дали се прилага към малки или големи аспекти от живота, един от най-мощните и ефективни начини да постигнем това, което искаме, е именно поставянето на цели.

А ако научим нашите деца от най-ранна възраст как да извървяват пътя от начало до край, ние им осигуряваме най-добрата основа за постигане на значителни успехи в живота.

За много родители е проблем, че децата им не умеят да отлагат моментното удоволствие и да си поставят дългосрочни цели. Затова ние искаме да дадем на децата инструментите, с които те да се да го направят. А живеейки в потребителско общество, в което сме заобиколени от хиляди възможности и където забавеното удовлетворение изглежда като остаряла концепция, е по-важно от всякога децата ни да се научат да отлагат моментното удоволствие и да си поставят дългосрочни цели.

Какви са ползите за теб като родител?

СПОКОЙСТВИЕ. Знаеш, че правиш най-доброто, което можеш, за да осигуриш на детето си финансовото образование, което заслужава.

БЕЗ ПОДГОТОВКА. Не е необходимо да прекараш, и без това ограниченото си време, в търсене на добри методи и подходи на преподаване, на книги и статии за финансово образование за деца, както и да изгубиш време в отсяване на приложимото от неприложимото.

НЕ СЕ НАЛАГА ДА ПОМАГАШ НА ДЕТЕТО ПО ВРЕМЕ НА КУРСА. Този курс е проектиран така, че детето да може да възприеме информацията самостоятелно – отделяме време за дефиниране на нови думи, използваме реални примери за по-добро обяснение на определени процеси.

ВИЖДАШ ИЗРАСТВАНЕТО НА ТВОЕТО ДЕТЕ. Няма нищо по-хубаво от това да видиш удоволствието, което изпитва детето, когато научава нова информация, която има стойност и значение за него, и особено когато знаеш, че тази нова информация е нещо, което всъщност ще използва, за да му помогне в реални житейски ситуации.

Какви са ползите за детето?

ПО-ДОБРА ПОДГОТВОВКА. То ще бъде готово да управлява по-добре всички пари, до които има достъп в момента и ще учи уроци, които могат да се прилагат на всеки етап от живота му.

ПОВИШЕНА САМОУВЕРЕНОСТ. То ще придобие самоувереност, защото ще знае как да преодолява различни предизвикателства и как да постига целите си. Чрез прилагането на тези уроци в живота, детето ще може уверено да преодолява различни финансови ситуации.

УСПЕХИ НЕ САМО С ПАРИТЕ. Финансовата грамотност не се свежда само до това да харчим разумно и да спестяваме. Този курс ще помогне на детето да усвои и много други умения, които ще му помогнат да преодолява не само финансови трудности, но и всякакви други, пред които ще се изправят в живота.

УЧЕНЕ ЧРЕЗ ЗАБАВЛЕНИЕ. Ученето за пари може да бъде забавно! В рамките на курса ще бъдат дадени интересни примери от реалния живот, които ще помогнат на детето по-лесно да възприеме информацията. Форматът ще бъде игра-предизвикателство, което ще му помогне да бъде напълно ангажирано от началото до края.

ДОПУСКАНЕ НА ГРЕШКИ В БЕЗОПАСНА СРЕДА. Чрез играта-предизвикателство то ще използва различни финансови стратегии. В напълно безопасна среда на принципа „проба-грешка“, ще разбере коя работи най-добре за него и коя не. По този начин ще придобие опит, който може да прилага и в бъдеще.

ЩЕ БЪДЕ МОТИВИРАНО ДА ДЕЙСТВА. Това не е скучен курс, по време на който детето ще трябва да наизустява сложни и неразбираеми термини. Този курс ще изведе детето извън четирите стени на класната стая и кориците на учебника. То ще бъде мотивирано да учи чрез правене, чрез действие.

След курса детето:

 • Ще бъде оборудвано с практически стратегии, които да му позволят да постига всяка своя цел
 • Ще знае как да си определя своите цели
 • Ще знае как да разграничава своите нужди от желанията си
 • Ще знае как да разграничава цена от стойност
 • Ще знае как да определя необходимия бюджет
 • Ще знае защо е важно да се спестява
 • Ще знае различни техники за по-лесно спестяване
 • Ще знае какви източници на доходи има и как да си осигури само средства за своята цел
 • Ще бъде мотивирано да продължи да постига всички свои цели, защото вече ще знае как да го направи

Искаш ли твоето дете да може да прави и да знае всичко това?


Запиши се за онлайн курса

Цената за едномесечния онлайн курс за деца е 68 лева

Запиши твоето дете до 31 юли 2021 година (включително) и ще получиш 5% отстъпка от цената с промокод RANO5.


Какво се включва в цената?

 • 4 срещи по 90 минути всяка
 • Постоянна подкрепа по време на курса
 • Постигане на конкретна цел в рамките на месец
 • Група от 10 деца
 • Доказан метод на преподаване
 • Интерактивни уроци
 • + БОНУС едночасова Q&A сесия с всички родители, на която ще обсъдим постиженията на децата и как да им помогнем да постигат своите финансови цели и в бъдеще.

Кой е лекторът?

Казвам се Адриана и съм част от екипа на SmartMoney.bg от самото му създаване. По професия съм юрист, но след завършване на университета разбрах, че моята сила е да помагам на другите по пътя към постигане на финансовите им цели. Осъзнах, че това ми носи по-голяма удовлетвореност. Затова завърших програмата на Noble Manhattan и в момента съм сертифициран коуч.

В работата ми с възрастните установих, че най-честата причина за финансовите проблеми, с които се сблъскват, е липсата на достатъчни знания, не само за това как да управляват своите лични финанси, а и как работят икономическата и финансовата система.

В настоящата образователна система има една празнота по отношение на финансовото образование, която създава предпоставка за бъдещи финансови проблеми сред подрастващите.

Като майка на две деца, приех за моя мисия да създам начин да запълня тази „дупка“ и да помогна не само на моите деца да имат по-добро финансово бъдеще.

Затова създадох този курс, където ще науча децата на всичко, което им е необходимо, за да могат да постигат финансовите си цели.

Какво казват родителите?

„Благодаря много, че сте се заели със задачата да ни помагате да ограмотяваме финансово децата си. На мен много ми хареса как С. се впусна да изпълнява целта си и че я реализира в срок. Стана така, че събра по-голяма сума от предвиденото и сега ще може да изпълни и други свои цели. Начинът, по който решихме да изкара парите за целта си, й даде възможност да доразвие идеята и дори да получи заявки за свои бъдещи произведения, т.е. предстои да получи още възнаграждения за тях занапред. Благодаря още веднъж“

Д. Йосифова

„Курсът Ви помага много на децата дори и те самите понякога да не го осъзнават. И. има вече няколко касички за различните си проекти. Преди курса събираше всички пари в една касичка и си пишеше на листчета каква сума за какво е. Огромни благодарности за това което правите. След 15 години България ще има едно ново поколение българи – финансово грамотно и успешни благодарение на Вас и родителите.“

М. Господинова

Често задавани въпроси

Необходимо ли е детето да има предишен опит или някаква теоретична подготовка?

Абсолютно НЕ. Наша е задачата да кажем и покажем на детето всичко, което му е необходимо, за да успее да се справи с предизвикателството и да постигне своята финансова цел.

Необходимо ли е да присъстваме по време на курса?

Не. Детето ще се справи и без ваша помощ. Единствено трябва да му осигурите настолен компютър, лаптоп, таблет или мобилен телефон с включен интернет и достъп до платформата ZOOM. Не е необходимо да инсталирате програмата. Ние ще ви изпратим линк и парола за достъп.

Защо онлайн?

Курсът е онлайн, защото това позволява по-голяма мобилност за децата. Те могат да се включат от всяко място – вилата, морето или у дома. А това улеснява и родителите, защото не се налага да чакат детето си пред сградата, където и докато се провежда курса.

Защо само деца от първи до четвърти клас?

Опитът ни показва, че колкото са по-малки децата, толкова по необременени са с грешен или лош опит и по-лесно усвояват наученото. Освен това колкото по-рано разберат как действат парите и как да ги накарат те да работят за тях, толкова повече шансове за успех ще имат в бъдеще.

Защо събота?

Избрахме срещите да се провеждат през почивен ден, защото искаме детето да е отпочинало и отдадено на предизвикателството, което трябва да изпълни.

Ще има ли запис?

Да. Срещите ще бъдат записвани и децата ще имат достъп до тях докато трае курсът. Но ние препоръчваме да присъстват на всички срещи. Това ще гарантира тяхната 100% ангажираност и изпълнение на предизвикателството.

Мога ли да заплатя таксата на части?

Не предвиждаме такава възможност. За да гарантираш участието на твоето дете в този курс, е необходимо да заплатиш предварително сумата. Детето се счита за записано след направен банков превод и след получаване на имейл за потвърждение от организаторите.

Адриана Манолова
Казвам се Адриана. Част от екипа на SmartMoney.bg от самото му създаване. По професия съм юрист. С времето открих, че моята сила не е да помагам на хората, като спазвам буквата на закона. Моята сила е да помагам на другите да изясняват ценностите и приоритетите си, да формулират целите си, които ще допринесат за материалното и душевното им благополучие и да ги насърчавам в процеса на постигането им. Затова завърших програмата на Noble Manhattan и в момента съм сертифициран коуч. Също така организирам и провеждам играта „Потоци пари“ на Робърт Кийосаки. Последните два проекта, по които активно работя са лични финанси за жени и лични финанси за деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.