Вижте един нов и различен начин да споделите пътешествието си

Не аз искам много, а вие искате малко
17.02.2014
Какво трябва да знаем за упълномощаването?
20.02.2014

Вижте един нов и различен начин да споделите пътешествието си

В тази статия ще ви представя новия проект на Диана, която е автор на рубриката Фрийланс в SmartMoney.bg, както и на страхотния блог Freelance Tips. Ако сте пътешественици, знаете колко е вълнуващо човек да посети нова страна и колко е трудно после да сподели преживяното с приятели и роднини. Да, имате стотици снимки, но те са просто картинки, не предават емоции и спомени.

И така, представям ви Диана и Данчо, които стартираха собствен бизнес с цел да предоставят на всички пътешественици по света един нов (и различен!) начин за споделяне на пътешествия.

Продуктът се казва Meliway Travel Movie Maker.

Името на продукта издава за какво служи, но нека кажа все пак с 2 думи, за какво става въпрос.

Това е онлайн платформа, с която всеки може да направи кратки филмчета със снимките си.

Не става въпрос за популярните слайд шоута, които всеки може да направи по различни начини с популярни и не толкова популярни програми. Този продукт позволява на всеки пътешественик да направи високо качествено истинско филмче и не изисква никакви познания по видео обработка.

Пътуваш, правиш снимки, и после чрез сайта си сглобяваш филмче с интро, движение по карта, финал на филмчето, с музика, чертаеш си маршрута по картата, показваш си снимките – интересно и различно е! И е идеалният начин да споделиш спомени и преживявания с любимите хора.

Ето например едно филмче, което Диана и Данчо, основателите на компанията, са направили с платформата – за двуседмичното си пътешествие в Испания:

Интересен факт е, че идеята за продукта се е родила в резултат точно на тази почивка в Испания.

Диана и Данчо разказват:

„Две седмици по испанските пътища генерираха изключително много впечателния и още повече снимки. Беше си направо невъзможно да споделим всичко, което сме видели и преживяли. 

Започнахме да търсим начини да си направим филмче, за да споделим поне малка част от вълнението си и спомените си от Испанското приключение. Намерихме обаче само програми за слайд шоута, които не бяха на достатъчно високо ниво. 

Добре, че Данчо разбира от програми за видео обработка – иначе не знам как щяхме да си направим сами видеото, което искахме. Изискванията ни бяха големи, тъй като почивката ни беше невероятна! 

След няколко месеца усилена работа и корекции, направихме първото си филмче. Приятелите ни го харесаха толкова много, че решихме да разширим идеята и да помогнем на стотици и хиляди пътешественици по света, които не разбират от програми за видео обработка, но пък искат да си направят кратки филмчета от снимките си. 

И така, след още една година усилена работа по разработването на продукта, днес сме на финалната права.“

В момента тече crowdfunding кампания в Indiegogo за събиране на средства за финализиране на продукта!

Всъщност, продуктът е готов – както и сайтът и платформата за видео обработка. Тече усилена подготовка за бета тест. Но трябват пари за инфраструктура и допълнителни лицензи за музика и софтуер.

Вижте кампанията в Indiegogo – igg.me/at/Meliway – има примерни филмчета, трейлъри, снимки на някои от картите, които Диана и Данчо са направили…

Вижте и основното видео – там те дават повече детайли за продукта, процеса, и за всичко като цяло. В него дори можете да видите и извадки от самата платформа за производство на филмчетата!

Аз вече подкрепих проекта, така че призовавам и вас – пътешественици, читатели на SmartMoney.bg да подкрепите Диана и Данчо. 

Подкрепата може да е финансова, морална или просто със споделяне в мрежата.

За финансова подкрепа са подготвили различни „награди“ (perks – така се нарича това, което човек получава в замяна на дарение) – безплатно видео, участие в затворения бета тест, и други.

А за всеки, който няма възможност да ни подкрепи финансово, но иска да помогне, нека сподели кампанията с приятели, семейство и колеги в социалните мрежи и по мейла.

Директният линк за споделяне е igg.me/at/Meliway.

Нищо не струва и не са подготвили награди за споделяне, но пък много ще им помогнете, защото достигането до повече хора е важно за успеха на кампанията.

Нека помогнем на един български start-up проект да се осъществи.

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

1 Comment

  1. Диана каза:

    Благодаря за подкрепата, Тони! Надявам се читателите също да харесат идеята и да се възползват от платформата, когато е достъпна онлайн 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.