Третият сезон на Академията СтартБизнес.bg започва на 18 март

Семинар „Как да стартирам успешен бизнес“ в Пловдив
26.10.2016
Семинар „Машина за пари“ в София на 20 и 21 май
13.03.2017

Третият сезон на Академията СтартБизнес.bg започва на 18 март

Аз вярвам, че всеки заслужава да е щастлив. Още по-силно вярвам, че отговорността за нашето щастие е на всеки един от нас и трябва да нарамим всичко по силите си, за да се чувстваме добре от това, което правим. Знам, че не е лесно и мозъкът ни измисля хиляди оправдания, за да продължаваме да правим с години нещо, което не харесваме и ни натоварва.

Аз го направих и ще ти помогна и ти да го постигнеш. За теб създадохме Академията за стартиране на бизнес СтартБизнес.bg, която стартира на 18 март 2017 година, като това е трети пореден сезон. В нея сме събрали всичко необходимо, за да добиеш куража и необходимите ти знания и умения, и да извървиш пътя от идеята до реален бизнес само за 4 седмици.

Ако се регистрираш до 10 февруари 2017 година ще ползваш сериозна отстъпка от 15% за ранно записване, като използваш промокод RANO.

Button

Сигурно ти е познато?

Алармата звъни. Събуждаш се, извършваш обичайните си сутрешни ритуали, отиваш в офиса и цял ден вършиш неща, които изобщо не ти харесват. Вечер се прибираш без капка енергия след тежкия ден и поредното задръстване, виждаш се с приятели (все по-често само онлайн) и заспиваш.

Осъзнаваш, че нещо не е както трябва и все по-често си казваш, че ти трябва някаква промяна. И то веднага.

Но каква точно? Да си намериш по-добра работа? Да заминеш да живееш на по-добро място?

Тъкмо когато си мислиш, че знаеш отговорите, животът променя въпросите. И всичко пак започва отначало. Времето минава, а мечтите ти за по-добър и щастлив живот остават някъде в далечното бъдеще.

Защо трябва да е така?

Ако ти си от тези другите, които не се страхуват да си задават честно въпросите и да търсят отговорите, ще ти кажа, че всичко зависи от теб – животът няма други ръце, освен твоите.

Какво трябва да направиш, за да заживееш живота на мечтите ти?

Само с позитивно мислене и мотивация не става. Пробвал съм го и не работи.

Трябва ДЕЙСТВИЕ. Искаш ли да се будиш сутрин с енергия и да нямаш търпение денят да започне? Искаш ли понеделник да е любимият ти ден, защото тогава получаваш един безценен дар – една седмица време, което може да използваш както решиш без някой да ти стои над главата и да ти дава заповеди. Ти да решаваш с кого, кога и къде да се виждаш, или да правиш това, което ти носи най-голямо удовлетворение – твоята СТРАСТ.

Някой беше казал, че ако работим здраво за нещо, което не харесваме, се нарича стрес, а да работим усилено за нещо, което обичаме, се нарича страст. Май е прав, нали?

Може ли да имаш всичко това?

Разбира се, че може! Най-бързият начин да го направиш е като стартираш свой собствен бизнес или допълнителен източник на доходи в свободното ти време. Няма да те лъжа – няма да е лесно, нито ще стане бързо, а още по-малко ще е вкусно. Трябва да вложиш много усилия и най-вече страст в твоя бизнес. Но ти гарантирам, че ще си струва! Най-трудна е първата крачка.

Сигурно се питаш дали сега е времето за промяна или може да изчакаш докато изплатиш кредита, децата станат по-големи или се установиш на тази работа. Щом четеш този текст, значи идеята се е зародила и тя зрее в твоята глава. Дай й шанс.

Ако времето за промяна при теб е настъпило и искаш да провериш дали може да станеш успешен предприемач в относително сигурна среда, аз ти предлагам една възможност, която се случва веднъж в годината.

Започването на бизнес е важно решение, затова не оставяй нищо на случайността и късмета, а се включи в третото издание на Академията за стартиране на бизнес СтартБизнес.bg, която започва на 18 март 2017 година.

Защо да избереш тази Академия пред останалите предприемачески събития?

Академията СтартБизнес.bg не е академично събитие с лектори-теоретици, а серия от презентации и работилници, в които български предприемачи споделят своя реален опит от създаването и изграждането на бизнес в България. В курса няма нищо излишно, не практично и набързо преведено от книги на американски автори. В продължение на един месец ти ще придобиеш реални знания и умения за стартиране на бизнес у нас от успешни предприемачи, които са минали по твоя път, при това на цена десетки пъти по-ниска от същата магистърска програма, която ще ти даде доста по-малко практически знания.

Аз не обичам празните приказки, а реалните факти. Затова ето малко цифри от предишните две издания: 118 участници в серията от събития, 27 лектори топ-предприемачи и 43 стартирани бизнеса, като с последното се гордеем най много. Това означава, че над 36% от всички участници са стартирали реален бизнес. Останалите, може би, ще започнат нещо свое скоро. Но, дори да си разбрал, че това не е за теб или сега не е момента, това за мен също е успех.

Какво ново има в СтартБизнес.bg версия 3?

Пълно потапяне и отдаване – за разлика от предишните издания, през 2017 година Академията ще се проведе в 4 поредни съботи, а не през седмицата след работа. Причините са две. Първата е, за да намалим периода от два месеца и половина на един, защото знаем, че предприемачите са нетърпеливи да започнат своя бизнес. Втората е да се откъснем от ежедневните задачи през седмицата, за да се фокусираме върху стартирането и развитието на нашата дейност.

Повече и по-продължителни работилници – както казах, много се гордея с факта, че след първите две издания на Академията са стартирани 43 бизнеса. Това събитие е подействало като катализатор за преминаването към реални действия, а не само мислене за собствен бизнес. Най-лесно се преодолява тази фаза със симулации и обсъждане на реални казуси. По тази причина работилниците ни са вече 4 и са с продължителност по 3 часа.

Повече полезна информация и бонуси – знам колко е важно да имаш колкото се може повече информация, когато стартираш бизнес, за да вземаш максимално информирани и правилни решения. По тази причина, ако се запишеш за Академията, ще ти дам пълен достъп до електронната ми колекция от книги за стартиране и развитие на бизнес. Като участник ще получиш и бонус 6 срещи в Клуба на успешните предприемачи, където се обсъждат реални бизнес казуси.

Кои са лекторите на Академията?

Човек може да се учи от книги, уебинари, онлайн курсове и други източници, но срещите с топ български предприемачи не може да се замени с нищо, повярвайте ми.

Една от най-големите ценности на тази Академия са лекторите. Всички те са предприемачи и топ специалисти в техните области. Ти ще имаш възможност да се срещнеш с хора като Жюстин Томс, Даниил Дукат, Борис Христов, Мая Атанасова и Христо Петров.

Те ще отделят от личното си време, за да ти споделят тяхното виждане за бизнеса, как са стартирали, какво за научили от опита си в България и чужбина, както и успешните им практики.

Какви бонуси ще получиш?

Както и в предишното издания на Академията СтартБизнес.bg сме ти подготвили много бонуси и полезна информация. Ако избереш VIP или Премиум пакети, ще получиш като бонус 4 практически работилници (на стойност 320 лева), уебинара „Ритейл бизнес като система“ на Даниил Дукат + консултация от него на обща стойност 110 лева, бонус ваучер от ПланЧек на стойност 60.00 лева, бонус включване и членски внос за 6 месеца в “Клуб на успешните предприемачи” на стойност 200.00 лева, както и тонове полезна информация в затворената фейсбук група на Академията.

Ако си от най-отдадените и винаги искаш най-доброто, сме ти приготвили Премиум пакет. От него могат да се възползват само трима участници. Той включва, освен всички бонуси и три сесии персонален бизнес коучинг от Стойне Василев на стойност 550 лева.

Къде и кога ще се провежда Академията?

Избрали сме култово място за третия сезон на академията – завод Електроника в кв. Гео Милев. Преди години там са се проектирали и произвеждали електронни компоненти и продукти на световно ниво. Ние ще ползваме залата на Web Seller Guru, които са сред лидерите в софтуера за дропшипинг.

Button

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

2 Comments

 1. Кристина Минчева каза:

  Здравейте. Моля Ви да ми пратите Ваш имейл, имам въпрос относно финансовото планираnе, бих искала да се свържа с Вас по някакъв начин. Благодаря!

 2. Стойне Василев каза:

  Здравейте г-жо Минчева,

  Имейлът ми е info@smartmoney.bg

  Поздрави,
  Стойне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.