Съветите на Робърт Кийосаки от RichDad Summit в Лондон

Сигурни ли са банките в България?
06.10.2014
Как може да печелим от договори за разлика (CFD)?
10.11.2014

Съветите на Робърт Кийосаки от RichDad Summit в Лондон

Днес ще ви представим съветите на Робърт Кийосаки от последното му събитие в Лондон, любезно предоставени ни от ToTheTop. Ето го и материала:

Представител на компанията посети топ събитието за 2014 година Rich Dad Summit, което се проведе на 27 и 28 септември в английската столица. Уникално за събитието беше, че Робърт Кийосаки пристигна за двудневния си семинар с всичките си 8 съветника.

За да предадем част от емоцията и натрупания опит, синтезирахме топ 3 съвета, около които се въртеше двудневното събитие. По много и различни начин,стана ясно, че най-важното в поведението и отношението ви към бизнеса и парите са следното:

Съвет №1 Всяка грешка е стъпка към успеха

Никога не се притеснявайте/страхувайте да сте глупав, да изглеждате глупав или да се сгрешите! – Кийосаки повтори многократно, че всяка една грешка е нова крачка към успеха и „милионите”. Всяка грешка ще ви научи на нещо и не трябва да се притеснявате да ги правите. Не и да се целите в тях, но всеки провал или грешка, без значение колко е голяма, е урок, който ще запомните и съзнателно или не ще избягвате занапред. Няма безгрешни хора и самият Кийосаки е претърпял много, преди да стигне до успеха си с книгата „Богат татко, беден татко”.

Съвет №2 Практика

Говорейки за грешки, наблегнахме и на тренировките. Ако искате да се занимавате с нещо, трябва да сте наистина добри в него, за да успеете в днешната икономика. Затова, практикувайте! Практикувайте на лист, пред огледалото, мислено или под друга форма, но ежедневно и систематично. Искате да сте милионер? Практикувайте го в главата си, изградете поведение на милионер (без да харчите като богаташ преди да сте такъв!).

Ежедневно мислете за целите си и се стремете да практикувате това, което желаете да правите. Постепенно, съзнанието ви ще възприема тренировките, като единствената реалност, която го заобикаля и ще усетите, как сами не се задоволявате с нищо друго. Това е сила, която ще ви тласне към реалното осъществяване на целите ви.  От тук, може да се върнете и на предната точка, но както уточнихме, това не е повод за спирачки!

Съвет № 3 Изградете екип, за да си позволите да сте глупав и мързелив

Самият Кийосаки си признава, че не е от най-работливите и умни хора. Преписвал е в училище и в академията, „скатавал” е в армията и в бизнеса си разчита на екип, който да върши нещата вместо него. Човек не може да прави всичко. Ето защо, трябва да се научите да разпределяте задачи и отговорности на околните. Заформете екип от хора, дори да не са ви подчинени, с които да имате общи цели, начин на мислене и най-важното – са по-умни от вас!

Споделяйки тези принципи на Робърт Кийосаки в разговор с ToTheTop, естествено стигнахме и до предстоящото събитие в София на тема „Лична и екипна мотивация и управление на екипи”.

В рамките на 2 събития, британският автор и лектор Гавин Ингам ще представи техники за реализиране на личния потенциал и възможности, лична мотивация и управление на екипи, посредством мотивация. Темите, които ще се обсъждат можете да видите на сайта на събитието www.motivation.tothetop.bg, a още от събитието на Кийосаки в Лондон очаквайте скоро.

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.