Съветите на Робърт Кийосаки от RichDad Summit в Лондон

Сигурни ли са банките в България?
06.10.2014
Как може да печелим от договори за разлика (CFD)?
10.11.2014

Съветите на Робърт Кийосаки от RichDad Summit в Лондон

Днес ще ви представим съветите на Робърт Кийосаки от последното му събитие в Лондон, любезно предоставени ни от ToTheTop. Ето го и материала:

Представител на компанията посети топ събитието за 2014 година Rich Dad Summit, което се проведе на 27 и 28 септември в английската столица. Уникално за събитието беше, че Робърт Кийосаки пристигна за двудневния си семинар с всичките си 8 съветника.

За да предадем част от емоцията и натрупания опит, синтезирахме топ 3 съвета, около които се въртеше двудневното събитие. По много и различни начин,стана ясно, че най-важното в поведението и отношението ви към бизнеса и парите са следното:

Съвет №1 Всяка грешка е стъпка към успеха

Никога не се притеснявайте/страхувайте да сте глупав, да изглеждате глупав или да се сгрешите! – Кийосаки повтори многократно, че всяка една грешка е нова крачка към успеха и „милионите”. Всяка грешка ще ви научи на нещо и не трябва да се притеснявате да ги правите. Не и да се целите в тях, но всеки провал или грешка, без значение колко е голяма, е урок, който ще запомните и съзнателно или не ще избягвате занапред. Няма безгрешни хора и самият Кийосаки е претърпял много, преди да стигне до успеха си с книгата „Богат татко, беден татко”.

Съвет №2 Практика

Говорейки за грешки, наблегнахме и на тренировките. Ако искате да се занимавате с нещо, трябва да сте наистина добри в него, за да успеете в днешната икономика. Затова, практикувайте! Практикувайте на лист, пред огледалото, мислено или под друга форма, но ежедневно и систематично. Искате да сте милионер? Практикувайте го в главата си, изградете поведение на милионер (без да харчите като богаташ преди да сте такъв!).

Ежедневно мислете за целите си и се стремете да практикувате това, което желаете да правите. Постепенно, съзнанието ви ще възприема тренировките, като единствената реалност, която го заобикаля и ще усетите, как сами не се задоволявате с нищо друго. Това е сила, която ще ви тласне към реалното осъществяване на целите ви.  От тук, може да се върнете и на предната точка, но както уточнихме, това не е повод за спирачки!

Съвет № 3 Изградете екип, за да си позволите да сте глупав и мързелив

Самият Кийосаки си признава, че не е от най-работливите и умни хора. Преписвал е в училище и в академията, „скатавал” е в армията и в бизнеса си разчита на екип, който да върши нещата вместо него. Човек не може да прави всичко. Ето защо, трябва да се научите да разпределяте задачи и отговорности на околните. Заформете екип от хора, дори да не са ви подчинени, с които да имате общи цели, начин на мислене и най-важното – са по-умни от вас!

Споделяйки тези принципи на Робърт Кийосаки в разговор с ToTheTop, естествено стигнахме и до предстоящото събитие в София на тема „Лична и екипна мотивация и управление на екипи”.

В рамките на 2 събития, британският автор и лектор Гавин Ингам ще представи техники за реализиране на личния потенциал и възможности, лична мотивация и управление на екипи, посредством мотивация. Темите, които ще се обсъждат можете да видите на сайта на събитието www.motivation.tothetop.bg, a още от събитието на Кийосаки в Лондон очаквайте скоро.

Стойне Василев
Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.