StartUP@Blagoevgrad конференция на 30 ноември 2022

Месечна среща на Клуб на инвеститора: ReStart и пасивни доходи
25.09.2015
Безплатен уебинар: Как да направим скока от наемен служител към свободен предприемач?
13.01.2016

StartUP@Blagoevgrad конференция на 30 ноември 2022

StartUP конференцията е годишно събитие, което се провежда всяка есен от студентската организация StartUP@Blagoevgrad, имаща за цел промотирането и развитието на предприемаческия дух в Благоевград и страната. Събитието събира на едно място предприемачи, студенти и ентусиасти, които споделят общото желание за развитие в предприемаческата сфера.

Тази година то ще се проведе на територията на Американския университет в Благоевград на 30-ти ноември в 19:30 часа и има за цел да запознае всички гости с някои от най-влиятелните и опитни предприемачи на Балканите. Тази година събитието ще бъде на английски език.Лекторите, тази година ще са Христо Попов, Светозар Георгиев, Христо Бояджиев и Борис Колев. Ето и малко повече информация за всеки един от тях:

Христо Попов е сериен предприемач с 12 стартирани бизнеса зад гърба си. Неговото последно начинание е компанията занимаваща се с бизнес консултиране, FastTrack. Други бизнеси, които предприемачът е стартирал са 100% Think Fresh, Familia Retail Stores, Mix Express Distribution, Brand Lab, eazyNET, Regent Street Enterprise, The Starts, Wishio, и Etha. Христо също има и богат опит в корпоративния свят като мениджър в компаниите Shell, McKinsey, BI Group, Intersnack Bulgaria, и SABMiller. Христо прекарва известен период от корпоративната си кариера в държавите Тайван и Китай. Той също така е и член на Young Presidents Organization. Част от неговото образование включа университетите Cambridge, Harvard, и Chicago University. Христо ще говори за важността на екзекуцията при стартирането на бизнес и трите основни причини стартиращите бизнеси да се провалят.

Светозар Георгиев е съосновател на Telerik, Telerik Academy, и CampusX. Той също така е и част от бордовете на организациите Заедно в час и The Bulgarian Startup Association (BESCO). Светозар е бивш възпитаник на Американския университет в България. Зарко ще говори за това колко е важно изграждането на правилната култура в един стартиращ бизнес за неговия успех.

Христо Бояджиев е основател на неправителствените организации Tuk-Tam и Parent Academy, като преди да се отдаде на социално предприемачество, Христо развива доста успешна кариера в корпоративния свят, бидейки на управителни позиции в компаниите Despark, Deloitte, и Bulgarian Energy Holding. Христо завършва своето висше образование по Международен мениджмънт в Барселона, Испания, в елитния университет ESADE. Той ще говори за социалните предприятия в България и три основни урока, които хората, решили да се занимават с това, трябва да знаят.

Борис Колев също е социален и сериен предприемач, откроявайки се като основател на компаниите nPloy, NutriGen, Airate, JT International, XTREEMO и първата българска специализирана мрежа за корпоративна социална отговорност (КСО). През 2020 Борис Колев става част от Бизнес залата на славата, където също са хора като Стив Джобс, Хенри Форд и други. За въпросната година Борис е единствения класирал се европеец. Борис прекарва част от живота си в САЩ, развивайки един от своите стартъпи в Силициевата долина, в Сан Франциско, САЩ. Той ще говори за социалното предприемачество и как дадена кауза може да даде сила на всеки предприемач да премине и през най-големите трудности.

Конференцията ще започне с церемония по откриване, след което започвайки от Христо Попов, всеки един от лекторите ще държи кратка реч, последвана от интервю, което ще се поеме от водещите на събитието. След Христо Попов, ще последват Светозар Георгиев, Христо Бояджиев и последен ще бъде Борис Колев. Конференцията ще завърши с панелна дискусия между четиримата предприемачи на тема Бъдещето на предприемачеството в България: перспективи за развитие.

По време на събитието също ще има и доста интересни игри. Ще бъде обявен победител измежду посетителите в залата, който ще спечели giveaway наградата – чисто нов iPad Air 5. StartUP клубът също така са подготвили интересна игра с цел въвличането на публиката активно по време на конференцията. Ще бъдат избрани четирима човека от публиката, като всеки от тях ще има възможността да зададе въпрос на един от лекторите по време на събитието и да спечели любимата негова книга, подписана от него самия.

За целта участникът трябва да напише като коментар под поста за обявяване на лектора в социалните мрежи на StartUP въпрос, който би искал да зададе на въпросния лектор и авторът на коментара с най-много харесвания ще бъде избран за печеливш. Клубът е подготвил още изненади за публиката, част от които са коктейли за участниците след края на конференцията, предоставени от Hangout, както и много други.

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.