Спечелете 2 пропуска за конференцията StartUP 2012

Стойне Василев – интервю в Бизнес уроци за начинаещи
30.07.2012
Вижте кой ще ходи безплатно на StartUP Conference 2012
15.11.2012

Спечелете 2 пропуска за конференцията StartUP 2012

Както ви обещах вчера във Facebook страницата на сайта, днес ще стартира играта за два пълни безплатни пропуска за най-голямата конференция за предприемачество – StartUP Conference 2012, организирана от фондация StartUP като част от Световната седмица по предприемачество. Тази година седмицата ще бъде отбелязана в България със 135 инициативи в близо 70 населени места в страната. От 12 до 22 ноември ще бъдат организирани иновационни лагери и открити уроци по предприемачество в над 100 учебни заведения в страната.

Фондация StartUP е насочена към подпомагане на младите предприемчиви хора в България, които искат да превърнат идеите си в успешен бизнес. Чрез поредица от събития, фондацията развива екосистема от стартиращи фирми в България, където предприемачите да могат да срещнат партньори, потенциални клиенти, бизнес ангели и инвестиционни фондове. Досега, аз съм присъствал на повечето събития, организирани от екипа на StartUP, включително и SrartUP@Blagoevgrad 2012.

Да си дойдем на думата – предприемаческата конференция тази година е под наслов “България – Силициевата долина на Балканите” и ще се проведе на 17 и 18 ноември 2012 година в Интер Експо Център (ден първи) и VIVACOM Art Hall (ден втори) и ще бъде ще бъде открита от министъра на икономиката, енергетиката и туризма на Република България – Делян Добрев от 9.30 часа (малко рано, като за събота, но предприемачите са будни хора 🙂 ).

Конференцията ще се фокусира върху трите основни стълба на предприемачеството, а именно държавна подкрепа, предприемаческа екосистема и образование за предприемачи. В три дискусионни панела ще се търсят отговори на въпроси като: Как държавата подкрепя бизнеса? Какво е предприемаческа екосистема и как се изгражда тя? Как и къде се образоват младите предприемачи? Какво е състоянието на инвестиционната среда в България? и Какви са предизвикателствата пред малкия бизнес у нас?

Най-интересната, според мен, част от първия ден ще са трите паралелни кръгли маси, в които ще участват всички гости на конференцията (един от тях може да си точно ти – не спирай да четеш). На тези (празни, предполагам :)) кръгли маси ще се обсъждат проблемите в следните области:

1. Политика за насърчаване на малките и средни предприятия в България.

2. Екосистемата – инвеститори и предприемачи.

3. Практично образование за предприемачи – от какво имаме нужда?

Всеки участник трябва да избере една от тези маси. Аз, като човек, който дава съвети, избрах маса №3, но и другите маси изглеждат интересни. Целта на тези маси е да дублират темите от панелните дискусии и да дадат възможност на участниците да споделят идеи и да изкажат мнението си по темата, която най-много ги вълнува в момента.

След като първоначално бъдат определени основните проблеми в дискутираната сфера, хората в работните групи ще бъдат разпределени в мини-екипи, чиято цел е да достигнат до реалистично решение на някои от предложените по-рано проблеми. Работните групи ще имат на разположение един час, за да достигнат до предложение за подобряване на условията за бизнес в сферата на дискутираната от тях тема, а след това по един представител ще обобщи постигнатите резултати. Това ще ви даде възможност да се запознаете с предприемачески настроени хора като вас и да създадете контакти, които ще са ви полезни за в бъдеще.

През втория ден (вече във VIVACOM Art Hall) ще се състоят паралелно две събития:

Първото е поредица от 4 работилници (Workshops, както се казва напоследък :)). Идеята им е да представят конкретен бизнес казус, върху който участниците да работят.

Второто събитие е HACKATON за мобилни приложения. Този термин го научих съвсем наскоро. Термина означава нещо като хакерски маратон (от hack и marathon), с много кафе, захар и енергийни напитки :). Мисля, че програмистите във Facebook са го измислили (може някой да ме поправи, ако греша). Хакатонът, част от StartUp конференцията ще е фокусиран върху мобилните приложения и е отворен за всеки с достатъчно познания в програмирането на iOS и за Android. Предполагам, че вече се досетихте кое събитие съм избрал аз за втория ден :).

Как можете да се сдобиете с билети за това събитие? Има поне два начина. Първия е като си купите пропуск от сайта на конференцията (все още има). Може да ползвате 15% отстъпка с промо код B2BLESSONS, предоставен от сайта Бизнес уроци за начинаещи.

Вторият начин (който ви препоръчвам) е да участвате в играта на Финансовите съвети на Бат’ Тони и да спечелите един от 2-та пълни пропуска (за всички събития през двата дни) на обща стойност около 120 лева. Как можете да го направите? Ето как:

Спечелете 2 безплатни билета за всички събития от StartUP конференцията в една лесна стъпка:

1. Оставете коментар под тази статия или във Facebook страницата на сайта, в който да оставите две имена и да посочите коя е любимата ви бизнес книга и защо. Няма ограничения за жанра на книгата.

Краен срок: 22.00 часа на 14 ноември (сряда). На 15 ноември ще обявя късметлиите и как ще си получат билетите!

Успех на всички участници в играта.

И накрая, искам да благодаря на фондация StartUP, която избра Финансовите съвети на Бат’ Тони за един от медийните си партньори и предостави безплатните пропуски за двама от читателите на сайта.

Споделете за играта с приятели, които се интересуват от предприемачество или имат вече собствен бизнес!

Не забравяйте да харесате страницата на сайта във Facebook, за да следите интересните статии, рубрики, игри и уроци!

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

0 Comments

 1. Здравейте и благодаря за шанса 🙂
  Напоследък прочетох няколко много добри бизнес книги, насочени главно към маркетинга и психологията, тъй като за мен те вървят ръка за ръка. Мога обаче с две ръце да препоръчам “Проверка на реалността: Новите оръжия на маркетинга” от Гай Кавазаки. Това е много добра книга, която очертава всичко необходимо на съвременника, за да постигне желаното.
  Желая приятно изкарване на конференцията StartUP 2012. Вярвам, че ще бъде много ползотворна.

 2. @Добромир – И на мен тази книга ми е една от любимите. Въпреки, че е предимно за IT бизнес, има много полезни неща.

  Пожелавам ти успех в играта!

 3. Галина Дичева каза:

  Здравейте! Поздрави за сайта и инициативата. За мое съжаление все още съм в квадранта на наемните работници, но както казва Кийосаки необходимо е да повиша финасовата си грамотност и така повече от година чета книги и сайтове като този. Дори си мисля, че ако спечеля този пропуск не бих била полезна в степента на човек, който вече има опит като Вашия, но за мен ще е полезно. А за книга, която да ме е впечатлила, както казах прочетох доста и на Кийосаки, на Р.Гейдж; на Сет Годин, но много близка и по човешки откровена ми беше книжката на Рая Христова “Мини книжка за личните финанси”, която горещо препоръчвам на всеки, който е прогледнал като мен, защото аз за съжаление скоро открих, че има и друга действителност от тази на наемника.

 4. Snejanka Kazandjieva каза:

  Здравей, бат`Тони, Любимата ми книга, а и да не забравям играта “Cash Flow” e “Богат татко, беден татко” на Робърт Кийосаки. Благодаря за шанса за участие, ще се опитам, но дори и да не стане, явно не ми е писано да участвам като предприемач. Пък и нали е добре да има дори и иновативни оперативни служители. С нежни поздрави и Успех за другите кандидати: Снежанка

 5. Ясен каза:

  The E-myth Revisited by Michael Gerber. Също така нейната противоположност >> Маверик от Рикардо Землер. И нещо по средата >> Майната му! Да го направим от Ричард Брансън 🙂

 6. Христо Петков каза:

  Здравей, Бат’ Тони и благодаря за шанса.
  Книгата е “Черният лебед” на Насим Талеб и ме грабна още от първите страници, защото автора представя по изключително достъпен начин визията си за несигурността в живота и бизнеса и предлага много рационални подходи към овладяване на така наречените “black swan events”.
  Поздрави,
  Христо.

 7. Teodora каза:

  Здрасти, Тони! Много хубава инициатива е това. Радвам се, че точно теб са избрали за медиен партньор.

  Аз си падам по малко по-психологическите неща и мисля, че общуването е един от основните подходи към успешния бизнес. Затова ще спомена една класическа книга “Как да печелим приятели и да влияем на другите” на Дейл Карнеги.

 8. Юрий Каменов каза:

  Здравейте, казвам се Юрий. за мен също една от добрите книги е “Майната му! Да го направим” от Ричард Брансън 🙂 поздрави и успех!

 9. Деница Димова каза:

  Здравейте,
  Моята любима книга е от Ким Кийосаки: “Богата жена” Книга по инвестиране за жени “Защото мразя да ми казват какво да правя!”
  Причината я има в подзаглавието – “защото мразя да ми казват какво да правя” – това винаги ми напомня защо времето и усилията за подобряване на финансовата ми грамотност си струват.
  Поздрави и успехи в начинанията 🙂

 10. Две имена “The art of start” на Гай Кавазаки и “The Science of Getting Rich” на Уолъс Уотлъс ми привлякоха вниманието през последните 6 месеца. Към тях ако прибавим серията на Куасоки за “Богатия татко”, “Маверик” на Семко, книгите на Малкълм Гладуей, ” 6о идеи за 60 минути”, Биографията на Ричард Брансън (пропускам със сигурност някого) става страхотна обучаваща супа за мозъка:)

 11. Здравейте,
  Поздравления за инициативата да популяризирате “StartUP 2012”, присъствал съм на всички досега от самото им начало, страхотна енергия на млади хора, които се стремят да реализират идеите си.
  Горещо препоръчвам “Еmbracing Change” by Tony Buzan, впечатли ме и “Да прецакаш дявола”.
  Поздрави и успех на всички 🙂

 12. Георги Георгиев каза:

  Здравей Тони,

  Със сигурност “Богат татко, беден татко”. Въпреки че я четох преди доста време, остави трайно впечатление.

  Поздрави,
  Георги

 13. bella каза:

  “Маверик”- Рикардо Семплер

  успех на всички!:)

 14. @bella – ако спечелиш, трябва да ми дадеш две имена, за да ги изпратя на организаторите. За Маверик, в началото си мислех, че е нещо като бразилски зрял социализъм :), но после разбрах, че това е организацията на бъдещето.

 15. Тодор Павлов каза:

  Любимата ми книга е на Ивон Шуинар – Пусни народа ми да кара сърф. Невероятна книга и невероятен човек. Започнал бизнеса си от своето хоби и успял да създаде една от най-добрите компании в света (Patagonia), а най-якото е, че във всичките му действия, опазването на природата винаги е била на първа линия. Пожелавам успех на всички тук и изобщо където и да е 🙂

 16. Христо Христов каза:

  4 – часовата работна седмица на Тимъти Ферис . Любима ми е защото се разправя за това как вместо да работи човек по 40 часа седмично (примерно) то той да работи по 4 часа и да изкарва същите доходи. Тази книга е за всеки , на когото му е писнало да отлага и иска да му се случват интересни неща сега , а не в някакво “светло бъдеще” ! Друга любима книга ми е и Богат татко беден татко на Р.Киосаки . 🙂

 17. Галина Дичева каза:

  Аз много се радвам на всички включили се с коментари, защото така научих за още много книги, за които не бях чувала на тази тема. Радвам ви се, че има толкова млади хора, които търсят и се самообучават, защото действително както казва Р.Кийосаки в училище не ни учат може би за най-важното-как да се справяме с финансовата страна на живота. Всички вие заслужавате успех в своите цели и аз ви го пожелавам.

 18. @Галина – и аз забелязвам някакво връщане към теориите и принципите на Кийосаки, което е добре. Едно от най-важните неща, които казва той е, че всеки трябва да подобри финансовото си образование, ако иска да постигне финансова свобода. Между другото, аз също научих за много книги, които не съм чел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.