понеделник , 27 януари 2020

Започни оттук!

Какво представлява SmartMoney.bg?

SmartMoney.bg е умният университет на живота, където ще намериш практически и приложими знания и умения, с които да изградиш живота на мечтите си.

Думата “SMART” означава умен, интелигентен, съобразителен, находчив, хитър и други, но ние свързваме тази дума с модерното споделяне на знания и умения, което предлагаме под различни форми – присъствени курсове и семинари, онлайн обучения, дискусии, работилници, полезни материали в сайта. Те ще ви направят по-успешни, по-уверени в себе си и по-богати в нашия динамичен свят.

С какво може да сме ти полезни?

Всички материали на сайта са 100% безплатни, като част от тях изискват регистрация. Основните ни категории са Моите пари, Моят бизнес, Ревюта на бизнес книги, както и категория Моите ресурси, където сме събрали на едно място всички електронни книги, ръководства и наръчници.

Освен материалите в сайта, предлагаме и много обучения, работилници и семинари. Основните са:

Академия по лични финанси и инвестиране, която представлява цялостен курс на обучение като ви дава нужните инструменти, с които да преминеш към реални действия. В нея няма да чуете поредния трик за бързо забогатяване или модерно течение, което да ви разкрие „тайните на богатите”. Вместо това, ние ви споделяме знания, практически опит и подкрепа, за да приложите вечни, доказани принципи за забогатяване. Академията  ще да ви спести доста време и пари, като ви помага да избегнете грешките, подводните камъни и задънените улици по пътя към финансовата свобода.

Академия за стартиране на бизнес СтартБизнес.bg – стартирането на собствен бизнес е важно и отговорно решение. За да не оставяте нищо на случайността и късмета, ние ви предлагаме да се запишете на обучение от нов тип. Няма да присъствате на „академична” конференция, на която не може да си зададете въпросите или на сбит еднодневен тренинг от наемни служители. В продължение на два месеца и половина вие ще придобиете знания и умения да стартирате бизнес реална среда в България (а не преведени лекции от друга държава) от успешни предприемачи, които са минали по вашия път.

Безплатен имейл бюлетин

Едно от най-полезните неща, които правим, е редовният ни двуседмичен имейл бюлетин с полезна информация за твоите пари и бизнес. Редовно подаряваме на абонатите електронни книги, видеа и подкастове за лични финанси и предприемачество.

Присъедини се към над 8,000 интелигентни хора и ще получиш като подарък най-новата електронна книга на Стойне Василев „Как да стартирам бизнес в България с под 5,000 лева“ (54 страници), както и предишната му „Финансовата грамотност – умението на XXI век“ (48 страници).

Включвам се към безплатния бюлетин на SmartMoney.bg!

Мисия

Нашата мисия е да помагаме на хората да постигат целите си и сами да определят бъдещето си чрез непрекъсното професионално и лично усъвършенстване.

Цел

Чрез споделяне на нашите знания и умения да подобряваме благосъстоянието на хората в България и да се превърнем в най-големия доставчик на модерни образователни услуги у нас в сферата на личните финанси и предприемачеството.

Как ще постигнем целта ни?

Основните насоки, по които работим са умното управление на личните финанси и създаването на успешен собствен бизнес. Според нас, развитието на тези две сфери ще помогнат на хората у нас да живеят по-добре и България да се превърне в просперираща държава и достоен член на ЕС.

Подобряване на финансовата грамотност на българите

Ние живеем в един различен свят, много по-сложен и динамичен от света на нашите родители. Всяка една житейска ситуация, в която попадаме, като нова работа, раждане на дете, покупка на автомобил или жилище, изисква от нас да вземаме финансови решения. В същото време, океана от финансови продукти е огромен и те стават все по-сложни, по-рискови и променящи се.

За разлика от миналото, отговорността за нашето бъдеще, здравето ни и достойните ни старини става наша грижа, а не на държавата-майка. Така, управлението на личните финанси се е превърнало в едно от основополагащите умения за 21 век, защото качеството ни на живот и това, какво ще постигнем в него зависят до голяма степен от него.

Подобряването на финансовата грамотност в България е една от основните ни цели, която ще доведе до икономически просперитет. Финансово грамотните хора създават условия за повишаване на конкуренцията, за развитие на новосъздадените иновативни фирми и за повишаване качеството на обслужването и предлаганите стоки и услуги.

Развитие на предприемачеството в България

Ние вярваме, че предприемачите създават бъдещето. Това са хора на различна възраст и с различно минало, но това, което ги обединява е, че правят нещо полезно за обществото и променят живота на всеки един от нас със своите продукти и услуги. Предприемачите си поставят цели и са решени на всичко, за да ги постигнат. Преминават през всякакви изпитания и трудности, вдъхновени от изгарящото ги желание за промяна.

Тези хора не се страхуват да мечтаят. Те знаят, че всички големи постижения са започнали от една идея, родена в ума на някой като тях. Предприемачите виждат как нещата да бъдат направени по-добре и как да намерят да намерят възможност във всяка ситуация или проблем.

Нашата скромна цел в тази посока е да помогнем на тези, които искат да променят неща, да го направят по най-добрия начин за тях и за обществото. Свободните предприемачи са гръбнакът на всяка икономика и развитието на нови и иновативни фирми у нас ще помогне на България да се превърне в една просперираща държава.

Какви хора са нашите читатели?

Това не е място за хора, които търсят бързи и лесни решения. Читателите на SmartMoney.bg  са хора реалисти, здраво стъпили на земята, които знаят, че успехът идва при тези, които са подготвени и са извървели пътя до него. Те не разчитат на съдбата, държавата или някой друг да им оправи живота, а непрекъснато се усъвършенстват и най-важното – действат!

Пълен профил на читателите

На този сайт няма да откриете кратки, новинарски статии за убиване на времето. Не, че те нямат място под слънцето, но нашата цел е друга. Тя е да предложим качествени и стойностни материали с практическа насоченост, които да ви помогнат всеки ден да ставате по-добра версия на себе си.

Историята на сайта

SmartMoney.bg започва като “Блогът на Бат’ Тони” (всички от малък ми казват Тони, а Бат’ дойде в университета), а първата статия е публикувана на 30 юни 2011 година и носи заглавието And now we wait …или грешките при започване на бизнес. Тя беше публикувана още на следващата седмица в бизнес сайта NovaVizia.com и се превърна в една от най-четените в досегашната му история. Темите бяха основно насочени към лични финанси и собствен бизнес.

През 2012 година блогът се премести на собствен домейн и смени името си на “Финансовите съвети на Бат’ Тони”, като фокуса станаха статиите за управлението на пари и инвестиции. Желанието да се премине към следващото стъпало в развитието на проекта доведе до изцяло нов сайт и нова концепция – от личен блог той се превърна в пълноценен сайт с много автори, професионален дизайн и нови услуги. Името се промени на SmartMoney.bg.

Кой е Стойне Василев – автор и собственик на SmartMoney.bg?

Стойне Василев е човекът, който стои зад това място. Той е сертифициран коуч, професионален лектор и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК). Има повече от 12 години опит на ръководни позиции във финансовата сфера в големи международни и български компании като ЕY, KBC, BDO, Райфайзен Банк, Прокредит Банк и ВМФГ.

През 2014 година напуска корпоративния свят и се отдава на неговата страст – да помага на хората да повишават финансова си грамотност и така да живеят по-добре. Има зад гърба си, като организатор и основен лектор, две издания на първия в България цялостен курс по лични финанси и инвестиране „Какво не ни казва Кийосаки?”, както и десетки презентации и участия в телевизионни предавания по теми, свързани с личните финанси и предприемачеството.

Повече за Стойне Василев

Екип и партньори на проекта

Особено се гордеем с нашия екип от автори – те наброяват над 50 професионалисти от различни сфери, които са споделили своя опит и знания в SmartMoney.bg, Ако искате и вие да станете част от екипа на сайта, пишете ни на info @ smartmoney.bg.

Екип и партньори

Правила в сайта

Ние в SmartMoney.bg вярваме, че коментарите могат да бъдат ценно съдържание, но за да са наистина добавена стойност и за читателите, и за нас, те трябва да бъдат смислени и по темата на статиите. Поради тази причина сме въвели общи правила за коментиране. Тяхното спазване ще се следи непрекъснато от нашия екип. Моля, прочетете политиката ни за коментиране, преди да оставите вашия коментар.

Какви коментари са добре дошли и какви – не

В медиите

От създаването си досега, Стойне Василев и членове на екипа имат статии, интервюта, телевизионни и радио участие в редица авторитетни български медии по теми, свързани с личните финанси и предприемачеството.

В медиите

Присъединете се към над 4,000 интелегентни хора, като се запишете за нашия Бюлетин, в който споделяме ценна и полезна информация за управлението на вашите пари и собствен бизнес:

Стани част от над 15,000 имейл абонати и получи подарък 2 електронни книги