понеделник , 14 октомври 2019

Стажантска програма на SmartMoney.bg

Сайта SmartMoney.bg е специализирано издание за финансово образование и актуални новини за управление на вашите лични финанси. Ние сме ценен източник на информация за всеки, който иска да управлява по-умно своите инвестиции и да се ориентира по-добре в океана от финансови продукти. Нашата мисия е чрез по-доброто управление на своите пари, хората сами да определят финансовото си бъдеще.

Сайтът стартира на 24 май 2013 година в деня на българската просвета и култура и сега си търси екип от ентусиазирани млади хора с добра финансова култура, които искат да помагат на другите да управляват по-добре парите си и да ги въведат в света на финансите.

Ако вие се интересувате от икономика и финанси, ако следите какво става на световните борси, ако знаете поне три вида застраховки, ако обичате да пишете, ако винаги имате мнение и защитавате вашата кауза, ако искате да изградите кариера в областта на финансите, ако мислите, че мъдростта идва с опита, а опитът идва от грешките, ако не се страхувате да сгрешите, ако имате идеи и ако искате да бъдете част от новите медии в областта на финансите и управлението на парите, вие сте нашия човек.

Какъв е идеалния стажант?

Търсим най-вече хора с огромно желание да постигнат нещо и да са част от елита в тяхната област. От вас очакваме да имате обща компютърна и финансова грамотност (т.е. да знаете какво е ОЛП, БВП, ГО и други подобни съкращения). Способността да се обясняват сложните неща по прост и разбираем начин за останалите е ключово умение, на което държим. Това включва в себе си и умелото и правилно използване на думите в българския език. Тъй като в България този тип медии са още в зародиш, ще се налага да се ползват и чужди източници на достоверна информация и полезни съвети. По тази причина владеенето на английски на работно ниво е една от характеристиките на добрия стажант. Останалото е да имате компютър и няколко свободни часа на седмица.

idealniq stajant

Какво ще правите по време на стажа?

Ще подготвяте и публикувате материали, ще отговаряте на читателски въпроси, ще участване в срещи с клиенти, ще поддържате и развивате страниците на сайта в социалните мрежи и ще участвате в организацията на важни събития.

Всичко това ще се случва в реална бизнес среда, а ние ще ви подпомагаме и насочваме във вашата подготовка.

Какво ще знаете в края на стажа?

Ще научите как се ражда един Start-up, през какви етапи минава, как се вземат решения за развитието му и ще станете част от всичко това. Ще задълбочите вашите знания за финансите и как действа икономическата система, ще знаете как да управлявате умно вашите пари и как да помагате на останалите да правят същото, ще разберете как се работи с най-голямата платформа за управление на сайтове – WordPress.

Колко време е стажа и какво ще получите от него?

Стажът е с продължителност от четири месеца, като по всяко време можете да прекратите участието си, ако не откривате нищо полезно за вас. Същото важи и за нас – ще прекратим взаимоотношенията си, ако не полагате достатъчно усилия. В края на стажа, ако сме си допаднали взаимно, ще продължим да работим заедно.

По време на стажа ще ви помагаме, съветваме или ще ви обучаваме в областта на личните финанси и стартирането и управлението на една компания – на теория и на практика. Ще получите и много безплатни материали (електронни книги и видео уроци) в тази области.

Тъй като SmartMoney.bg е една от избраните идеи в StartUp Academy, вие ще имате достъп до всички събития и материали от нейната програма. Тя e тренировъчен лагер за всеки, който иска да стартира собствен бизнес, но не знае как. StartUp Bootcamp е цялостен курс, който се провежда в 12 отделни модула и покрива всички необходими, основни знания по темата. Всяка лекция се води от предприемачи и е изцяло практически фокусирана. Крайната цел на тази програма е бизнес идеята да се „изчисти” и да се презентира пред инвеститори, ако има нужда от финансиране.

Всеки месец ще имаме автор на месеца – този, който е отговорил на най-много въпроси и чиито статии са били най-четени от посетителите на SmartMoney.bg. Той ще има възможността да посети безплатно едно от събитията, организирано от нашите партньори. Ако има повече от едно събитие, на него ще отиде следващия по ред и така.

В края на стажантската програма всеки от участниците ще получи лична препоръка, която ще му бъде изключително полезна в търсенето на работа.

Стажа не е платен. Знанията, които ще получите и опита в реална бизнес среда плюс посещението на събития, струват много повече от заплащането на другите стажове, където ще подреждате папки и ще правите кафе. Репутацията на професионалист, която ще изградите сред професионалистите във вашата област и контактите, които ще натрупате ще ви позволят след това да се котирате по-добре пред бъдещите ви работодатели.

Къде се провежда стажа?

По време на стажа ще си общуваме предимно онлайн по имейл и скайп. Задачите се определят ежедневно. Не е необходимо присъствието в офис и конкретно работно време и ще може да подготвяте вашите материали на най-удобното за вас място и време. Не забравяйте, че личната отговорност при изпълнението на поставените задачи ще бъде поощрявана.

Как да кандидатствате?

1. Изберете си една от областите, посочени по-долу.

2. Напишете материал от минимум 500 думи по избраната от вас тема и го изпратете на info@SmartMoney.bg, заедно с кратка информация за вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.