Спечелете 2 безплатни пропуска за „Стартиране на бизнес с нулев бюджет”

Курс по лично финансово планиране и СПА уикенд във Велинград
11.03.2013
Кой печели безплатните пропуски за „Стартиране на бизнес с нулев бюджет“
15.04.2013

Спечелете 2 безплатни пропуска за „Стартиране на бизнес с нулев бюджет”

В една от предишните ми статии – Как да стартираме бизнес с минимална инвестиция, ви представих моите виждания по въпроса, както и семинара, който ще се проведе на 20 април в Интер Експо Център. Организаторите на това събитие предоставиха на Финансовите съвети на Бат’ Тони като медиен партньор два безплатни пропуска.

Преди да ви кажа как може да спечелите един от тях напълно безплатно, ще ви дам малко допълнителна информация за семинара. Той се организира за първи път и е продължение на успешния формат „Маркетинг с нулев бюджет”. И така, събитието е насочено към желаещи да стартират собствен бизнес, стартиращи фирми и вече стартирали фирми, които все още не разполагат с големи суми за инвестиции. Ако се съди по лекторите, има какво да се научи. Аз ще очаквам най-много лекцията на Христо Попов. Последната негова презентация, на която присъствах беше съвсем скоро на StartUP@Blagoevgrad.

Как може да спечелите един от двата безплатни пропуска за семинара „Стартиране на бизнес с нулев бюджет”?

Условието е съвсем просто – трябва да оставите коментар под тази статия, в който да отговорите на въпроса „Колко пари минимум ще ви трябват, за да стартирате бизнес и какъв би бил той?”.

Лесно е, нали? Не е необходимо да подценявате или преувеличавате разходите, просто помислете реално колко пари ще ви трябват, за да стартирате бизнес (подчертавам да стартирате, а не за 5 години напред) и напишете за какъв точно бизнес става въпрос.

Крайния срок за участие е 14 април 2013 година, а на 15 април ще обявя имената на двамата спечелили. Те трябва бързо да ми потвърдят, за да мога да изпратя техните имена на организаторите.

Пожелавам ви успех!

За да си гарантирате място на семинара „Стартиране на бизнес с нулев бюджет”, регистрирайте се на следната форма, като цената е само 60 лева – http://zero-business.com/registratsiya.

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

24 Comments

 1. Георги Георгиев каза:

  Здрасти Тони,

  Не е заради пропуска, защото вече имам, а защото ми е интересна темата.

  На мен биха ми трябвали около 900 лева. Какъв би бил? Уебсайт продаващ чужди продукти, от които получавам комисионна (т. нар. affiliate marketing).

  За какво са разходите?
  – Домейн ($15)
  – Хостинг ($12 за два месеца)
  – 2 месеца SEO от професионалист ($500 за два месеца)
  – Софтуер за намиране на ключовите думи, за които се боря ($57)

  От собствения си опит съдя, че при правилна подготовка приходите започват да надвишават разходите дори преди третия месец.

  Поздрави,
  Георги

 2. Георги, ако спечелиш може да го подариш на някой. А иначе за бизнеса и свързаните с него разходи, мисля че са напълно реални и определено не са непосилни. Просто трябва малко акъл и свободно време.

 3. Здрасти Бат Тони,

  бизнесът, който имам е фитнес и спа център, но отварям и нови места, така че стартиране с нулев бюджет си е нон стоп практика:) Ако наемам оборудвна зала,основните и най-належащи разходи са за:
  -уеб сайт + домейн+хостинг (1000 euro)
  -печатна реклама (200 euro)
  -допълнително оборудване и интериор (300 euro)
  -спа козметика (min.300 euro)
  -касов апарат, pc и други административни, в това число и всички институционални разрещителни (1200 euro)
  Така горе-долу са на практика нещата при мен. Благодаря и успех!

 4. Мартина Маринова каза:

  Здрасти, Тони.
  Чета с интерес блога ти и не пропускам статия.
  Това, което аз мога да развия, е един работещ вече бизнес, с който баща ми се занимава вече от 16 години – мотоциклетна екипировка.
  Половин България ходи с неговите якета, но като маркетинг е пълна нула.
  За да осъществя идеята си грубо ще ми трябват 2000лв.
  Това включва сайт, CEO, фотосесия, малък каталог, който да може да се допълва, и време да се посещават всички мотоциклетни изложения, мото събори и състезания.
  Това е, надявам се на есен да започна работа по този проект, но най-вече да накарам баща ми да ми вярва и да ме слуша, хаха

 5. Борис Бачев каза:

  Здравей, Тони!
  На мен ми трябват 0лв!!!
  Намирам няколко доставчика на различни стоки , които имат партньорски програми на принципа на “дропшипинг”(търговия без складова наличност). В момента доста фирми на пазара започнаха да прилагат този метод за намиране на партньори. Регистрирам сайт в някой от безплатните платформи ( има платформи, в които домейна и хостинга са безплатни ) и започвам да продавам.
  За да популяризация на сайта:
  Регистрирам го във всички възможни каталози и търсачки. Пускам обяви във всички сайтове за безплатни обяви. Ще направя страници в социалните мрежи, които ще поддържам, като поствам по нещо няколко пъти на ден.
  Единствената инвестиция ще бъде времето и търпението.

 6. Георги Петрушев каза:

  Здравей,

  Първо, благодаря за възможността! Бизнесът, който бих започнал е сайт и популяризиране на споделеното пътуване в България. Първоначалната инвестиция, която ще ми бъде нужна е 1500-2000 лева за направа на стабилен сайт с добра функционалност. След това ще започне процесът на популяризиране на сайта, което е в моята експертиза(а и все пак посетих семинара маркетинг с нулев бюджет :P).

  Благодаря 🙂

 7. Кремена каза:

  На мен ми трябват не повече от 700 лв за стартиране на бизнес с предмет човешката болка. Да, не звучи добре, но е истина, че точно от това се правят много пари. Да подчертая, че идеята не е моя, но е работеща. Първо, ще регистрирам фирма и ще се представям като асоциация. До тук, трябват ми около 200-250 лв за регистрация на фирма, ще си взема касов апарат – още 150-200 лв; ще си наема малък офис в покрайнините на София за около 100-150 лв месечен наем /+ още толкова за депозит/или в Търговския дом срещу Съдебната палата, където се помещават адвокатите. Ще си направя визитки и плакати с рекламна цел. До тук инвестицията ми е в диапазона 450- 700 лв. после сключвам граждански договори с няколко граждански и няколко наказателни адвоката и започвам набирането на клиенти, т.е. пострадали от престъпления от общ характер. Пострадалите не плащат нищо предварително, а договорите с тях са за 30 % от стойността на изплатеното им обезщетение. Така хем пострадалите няма да дават никакви пари, а ще има кой да следи за техните права и законни интереси, хем адвокатите ще имат стимул възможно най-качествено да работят за клиентите, хем за мен ще идват около 20 % чисто пари, след като приключи делото. И тъй като аз съм с необходимата правоспособност и се занимавам точно с такива престъпления от общ характер и имам нужното помещение, а близък човек има фирма, ще ми се наложи да вложа единствено в рекламата – визитки и плакати, поставени на правилните места. Следва и аз да си самонаправя сайт, а като дойдат първите пари, ще платя за по-хубав и такъв, който ще ми излиза на първо място при въвеждане на ключови думи. Не мисля, че е възможен бизнес без вложения, но с минимални такива става да се реализира не само тази идея. Въпросът е, че е необходимо най-важното вложение – време, старание и капацитет.

 8. „Колко пари минимум ще ви трябват, за да стартирате бизнес и какъв би бил той?”

  В момента икономиката се нуждае от производства. А Ресурсно Базираната Икономика (РБИ, на лат. RBE), чието настъпване се усеща все по-силно, ще накара все повече хора, компании и държави, да се насочат в тази посока. За да живеем по-добре се нуждаем от качествена храна, чист въздух и полезни навици. Нито парите, нито собствеността ще ни решат тези проблеми. В тази връзка съм се насочил в създаването на комплекти за автоматизирано хидропонно отглеждане на органик зеленчуци, от които ежедневно се нуждаем, ако се грижим добре за здравето си. Оказва се, че с малко повече четене, за повишаване на техническата и ботаническата грамотност, (почти) всеки може да създаде малка хидропонична градина в дома си, в която целогодишно да отглежда видовете растения, които предпочита. Та ето и модел за бизнес – който прояви интерес и желание, може да започне с реализацията на органик мини фермата и след няколко месеца, да предостави първите резултати за дегустация. По предварителни изчиления, първоначалната инвестиция може да се ограничи до 1000 лв. (без много автоматизация) и да нараства във времето, при разширяване на използваните площи. За съвсем начинаещи и не разполагащи със свободна площ, може да се комплектова и “прозоречна” версия за по-малки растения. Както е добре известно – желание и мисъл да има. Останалото ще се намери.

  Пожелавам успехи на всички предприемачи и отстояване на мечтите, въпреки трудностите при реализацията им !

 9. Здравей Тони,

  преди малко повече от 9 месеца стартирах мой онлайн проект в тясно специализирана ниша.Инвестицията бе предимно във време и ентусиазъм, а финансирането стана част от семейният ми бюджет. За това съм напълно съгласен с теб, че може и без “готови” пари на практика 🙂

  Относно въпроса ти, бих разсъждавал за финансиране относно развитие на нещо започнато.Когато направим първите стъпки, появят се и първите успехи, нещата започват да се получават, идва момента в който стигаме личният си лимит от знания и възможности, за да продължим във възходяща линия. Точно за това аз съм преценил,че сумата от 3000 лева, ще даде тласък и ще бутне стената.Цялата инвестиция ще се вложи в наемането на външни специалисти и консултанти с различни знания от моите, чрез които може да се постигне качествен скок в развитието.

  Поздрави!

 10. Страхотни идеи с минимален бюджет. Явно срещам грешните хора на разни предприемачески събития. Те за под 250,000 евро външно финансиране от някой фонд, не биха си мръднали пръста да стартират. Резултата е, че едни и същи хора ходим на тези събития и от 2 години почти никой не е стартирал, като не знам каква е причината. Дали това е грешното усещане, че ако някой не налее много пари в твоята идея, няма смисъл да започваш или някаква друга причина. Според мен с много пари, човек става мързелив и безразсъден. А тези две неща могат да потопят всеки предприемач, независимо с колко пари е стартирал.

 11. Dude каза:

  Ами аз предполагам защо никой не е почнал. Имат прилични доходи и не им се почва бизнес с някакви дребни приходи от 1000-2000 лв на месец. Просто те искат да играят на едро. Всеки има някаква сума под която не би си мръднал пръста. За един е 100 лв , за други е 1000 , за трети и под 4-5к няма да пипнат, защото не им променя нищо в стандарта.

 12. @Dude – Аз си мисля, че предприемачеството на първо място е страст и идея, а след това идват парите. Тези, които казват “С това ще изкарам 50,000 лева”, не са предприемачи, а спекуланти. Какво означава, че имаш страхотна идея, която би променила живота на много хора и би ти донесла много пари, но ти не стартираш, защото няма кой да ти даде едни 250,000 евро. Тези младежи знаят ли колко пари са това и какво може да се направи с тях. Между другото, по-голяма част от парите на разни фондове отиват за реклама и маркетинг на продукта, а не за разработка.

 13. Владимир Йонков каза:

  “Какво означава, че имаш страхотна идея, която би променила живота на много хора …”

  Ето това е важният въпрос … Но колко предпиемачи си го задават ?!?
  Докато мисленето е в посока “Колко пари мога да спечеля от тази идея?”, а не “Колко ползи мога да създам на хората при реализирането на тази идея?”, трудно ще се стига до развитие … Грешните модели, че трябва да се интересуваме основно от печалбата, а след това от всичко останало, са създали изкривеното мислене. Следват неадекватните действия и разбира се – незадоволителните резултати …

 14. Алекс Попов каза:

  Здравейте! На мен са ми нужни 60лв до 12.4.2013г. Това е най-добрата инвестиция която можете да направите. Там надявам се, че ще ни кажат как се започва бизнес с по-малко пари. Инвестирайте в знание, а след това то се отблагодарява. После ако щете и с 1$ можете да направите милиарди – такъв пример е Рокфелер. Има ли желание и знание има и начини.

 15. @Алекс – това ми хареса.

 16. Dude каза:

  @Владимир Йонков – говоря за нещо съвсем друго. Представи си ги тея пичове, с по 5-6 к месечен доход. Дали ще си мръдне пръста за нещо дето прави по 1.5 к ? Това ти казвам, за тях идеите винаги се пречупват като потенциални доходи.
  Тея утопии, че ще правиш нещо заради страстта не вървят, на никой не му дреме дали имаш страст, а дали предлагаш нещо полезно за него

 17. Георги каза:

  @Dude – не е точно така. Все едно да кажеш, че ако правиш 100к няма да си мръднеш пръста за 25к. Ако със собствени сили си стигнал до такъв доход много добре ще знаеш колко струват и 100лв.

  Друг е въпросът, че би имал свободата да избираш дали да правиш нещо или не.
  Естествено, че ще мислиш и за потенциална печалба.

  Нека не забравяме, че основната цел на всеки един бизнес е да прави пари т.е. да продава. Реалността е, че е по-важно как продаваме, а не колко велик е продукта ни. Ако имаш и добър продукт това само ще направи промотирането по-лесно.

  Ако целта ти не е да правиш пари защо просто не го наречеш “хоби”?

  Поздрави,
  Георги

 18. Dude каза:

  Да бъдем реалисти – ако правиш 100к – това са пари, които взимаш с някакви ясни усилия, предсказуеми са и са реалистични.
  За да правиш бизнес , докато стигнеш тея 25 к имаш минимум около година, в която само да излезнеш на 0, т. нар break even point. След което почваш да избиваш инвестицията и чак след 2-3 години може и да достигнеш тея 25к.
  Помисли реално колко време си загубил минимум 3 години, в които не правиш 25, а средно сигурно по 10 максимум. При това не лежиш, а си скъсваш гъза от работа, защото имаш две неща минимум, за които да се грижиш. А реално стс 100к и със 125к не се живее различно. Не е като 100к и 200к, разбираш ли ме? Тея пари не са life changer за него.

 19. Красимир каза:

  Привет и от мен.
  Аз бих искал да направя строителна компания с цел изграждане на инфрастуктура и тъй като това е капиталоемко няма как да стане с няколко стотин лева. Първо естествено административни разходи по регистрация да речем 500-700 лева. Наем на офис – 300 лева, наем на техника – около 10 000 лева на месец при пълно натоварване, реклама – 1500 лева, оборудване 3000, склад 200 лева на месец. Персонал – 5000 лева първоначално. Не е много евтино но строителествоно не е евтин бизнес.

 20. 200€ , критична точка- 3та седмица , няма на4ин да в споделя идеята си :Д

 21. Arodoet каза:

  Здравейте, моята идея е да направя сайт за любители градинари с полезни съвети за дизайн на градината, информация за различни декоративни растения и онлайн магазин, за който имам иновативна идея. Може да се стартира с 2000-3000 лв.

 22. Ivailo Dimitrov каза:

  Здравей,
  Бизнес-Достигане на родна култура по света-40 000$

 23. Здравейте,

  първо искам да кажа, че в днешно време е най-евтино да започнете вашия бизнес онлайн. Най-просто ще избегнете разходи по наем на офис, персонал и дори регистрация на фирма за първо време. Говоря за старт до момента, в който си кажете “хм.. става”, и тогава разходите разбира се се увеличават.

  Идеален старт може да се окаже продажбата на стоки “на зелено”, т.е такива които физически не притежаваме.

  Трите прости стъпки са:
  1. Избирам подходящи артикули от други онлайн магазини, може и чуждестранни.
  2. Предлагам ги в безплатни сайтове за малки обяви, като упоменавам малко по-дълъг срок на доставка и малка надценка.
  3. След покупка от страна на клиент купувам от другия магазин и препродавам.

  Е супер, бизнес с нулев бюджет, е не точно бизнес, но старт. Плах старт, но старт. Този старт ще ме запознае с продуктите, които смятам да продавам, техните проблеми, ще разбера дали някой би си ги купил. След това ще си направя онлайн магазинче с продуктите, които смятам да продавам. Тук вече идват разходите, надявам се да съм изкарал някакви пари от продажбите на зелено, за да ги покрия. След това ще се опитам да заредя някои от тях и ще ги предлагам със скоростна доставка до 24 часа. След това ще си направя и физически магазин.

  Това е от мен, надявам се да се хареса на някого. :))

 24. Kiril каза:

  Колкото и да не го осъзнават повечето , хора най-важният ресурс са контактите и взаимоотношенията които изграждаме с хората. И в най-трудните моменти парите не могат да свършат толкова добра работа , колкото помощ или съдействие от правилния човек. Затова бих казал , че пари не ми трябват трябва ми повече време за да мога да осъществя повече контакти и да изградя повече отношения с правилните хора. Това за мен е най-добрия начин да започнеш какъвто и да било бизнес. Контактите са стоманената основа в конструкцията ,която държи всичко здраво през цялото време , докато парите са налетият бетон, който може да падне при всяко едно земетресение …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.