SmartMoney.bg търси хора, които обичат да четат и да пишат

Кой печели наградата от „Любимите ни бизнес книги”
24.03.2014
Нов старт на секция „Бизнес книги” на SmartMoney.bg
29.09.2014

SmartMoney.bg търси хора, които обичат да четат и да пишат

SmartMoney.bg търси сътрудници, които обичат да четат книги и да пишат, за рубриката си “Бизнес книги”. Ако сме привлекли интереса ви, четете нататък:

„Ако мислиш за една година напред, посей ориз. Ако мислиш за 10 години напред, засади дърво. А ако мислиш за 100 години напред, образовай хората” е казал Конфуций, а Робърт Кийосаки поставя като основа за създаване на богатство и успех в бизнеса финансовото образование още от най-ранна детска възраст. Това е и основната идея на този сайт от самото му създаване – да е полезен на всички с финансови съвети в различни области.

Винаги съм казвал, че не е нужно да откриваме колелото или топлата вода. Те вече са измислени и някой е написал книга за тях. Само че, българите сме индивидуалисти и не вярваме на разни там „драскачи”, а искаме сами да достигнем до решението. Тази тъжна истина се потвърждава и от изследването на ББСС „Галъп Интернешънъл“ от преди няколко месеца. В него се вижда, че 70% от българите не купуват нито една книга на година.

Малко по-обнадеждаващи са резултатите, за това колко книги годишно чете всеки българин – „само” 44% са отговорили „Нито една”. И за двата въпроса жанрът няма значение, уточняват авторите на изследването. От това изследване можем да направим извода, че има връзка между социалния статус и четенето. Дали богатите хора са станали такива с четене или са забогатели и след това са започнали да четат книги, това няма значение в случая.

Ако се направи такова изследване само сред бизнес общността в България, сигурен съм, че резултатите ще са много по-оптимистични. По мои наблюдения хората, които се занимават с някакъв бизнес или искат да се развиват в корпоративната среда, четат книги, независимо на какъв носител и език са. Именно това ме да стартираме рубрика за любимите бизнес книги на успешните предприемачи и мениджъри, както и ревюта на тези, които са ги вдъхновили или променили живота им.

Рестарт

След известен застой в тази рубрика искаме да ѝ дадем нов старт. Преди няколко седмици се срещнах с Георги Найденов, директор на издателство и книжарница Анхира във връзка с новия курс по лични финанси. Анхира издават книгите на Робърт Кийосаки и неговия екип от съветници, както и огромен брой заглавия за финансова грамотност, личностно развитие, МЛМ и много други.

От тази среща се роди идеята да правим ревюта на книгите на издателството в сайта. За тази цел SmartMoney.bg търси сътрудници за секция „Бизнес книги”. Те трябва да обичат да четат и да описват своите впечатления от прочетените книги в материали с обем от минимум 500 думи. Няма работно място, а пишете където се чувствате добре – у дома, в кафене с лятна градина (аз ги предпочитам) или сред природата.

Какво ще получа?

На първо място ще получите книгата, на която правите ревю, съвсем безплатно. Нея можете да си я изберете от сайта на издателството, като за предпочитане да е от секцията за финансовата грамотност. Като второ предимство ще получите отстъпка от книжарница Анхира за всяка книга, която си харесате. И не на последно място ще се присъедините към екипа от автори на SmartMoney.bg. Вижте какви са предимствата.

Ако привлякохме вашия интерес, моля пишете наимейл info@smartmoney.bg, че искате да станете част от екипа на най-успешнияй сайт за лични финанси и собствен бизнес.

Ще ви помоля, ако мислите, че имате приятели и познати, които са идеалните кандидати за това начинание, да споделите тази статия в социалните мрежи. Благодаря ви!

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

6 Comments

 1. Петрова каза:

  Поздравления! Прекрасна инициатива!
  Имам следния въпрос: За колко време ще е необходимо да бъде прочетена книгата и да бъде написано ревюто?
  Предполагам, че тук четем хора, които разполагаме с ограничено свободно време и един съкратен времеви период ще възпре ентусиастите.

 2. Стойне Василев каза:

  Здравейте г-жо Петрова,

  На Вас колко време ви отнема прочитането на една книга, ако искате да се включите в тази инициатива?

 3. Петрова каза:

  Около седмица, може би.
  Да, любопитна съм да опитам.

 4. Беатриче Григорова каза:

  Браво Тони, това е чудесна идея и аз смятам да се възползвам от нея.
  Ще се уточним как да го направим. Книгите са толкова интересни, че не се усеща дори колко бързо си ги прочел. Мисля, че това не предмет на състизание, а по скоро на качествена преценка обзор на информацията.

 5. Стойне Василев каза:

  Г-жо Петрова, изпратете кратка информация за вас на посочения имейл, както и ревю, което отговаря на изискванията на любима Ваша бизнес книга.

 6. dobrin baychev каза:

  Здравейте г-н Василев,прекрасна идея.Казвам се Добрин Байчев от с.Могилино обл.Русе и пиша стихове римувани от 2002год.и хората много харесват стиховете ми,книга досега не съм издавал поради липса на средства.Аз публикувам в Google i Facebook.Ако имате желание пишете ми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.