SmartMoney.bg на 1 година

Кариера с кауза
16.05.2014
Една страхотна година
28.05.2014

SmartMoney.bg на 1 година

Преди една година, на 24 май стартира проект, който се превърна в най-популярния сайт за лични финанси и собствен бизнес. Дълго се колебаех какво да е името, като накрая се спрях на SmartMoney.bg и слогъна „Управлявай умно парите си“. Сайтът беше представен официално за първи път на 16 май 2013 година в зала Тържествена на УНСС с публична лекция пред студенти.

Мястото не беше избрано случайно. От младите хора и особено от студентите, трябва да тръгне тази промяна, от която всички се нуждаем. Аз я наричам „Финансова революция“. С нея, всеки ще вземе отговорността за успеха или неуспеха си в своите ръце. Знам, че няма да е лесно, но все трябва да започне от някъде. Не е еволюция, а революция, защото нямаме време да следваме пътя на развитите страни, където знанията за управлението на парите са се предавали от поколение на поколение. Живота ни е толкова динамичен и финансови продукти се развиват толкова бързо, че дори малко забавяне може да ни донесе сериозни проблеми в бъдеще.

SmartMoney.bg е наследник на блога „Финансовите съвети на Бат’ Тони“, който просъществува повече от 2 години, за да се превърне в това, което е сега – ценен източник на информация за всички, които искат да управляват по-добре парите и бизнеса си. Всеки ден, повече от 1,000 уникални читатели, го посещават и намират по нещо полезно за себе си.

От направената анкета през декември 2013 година сред читателите на SmartMoney.bg се оказа, че 67% от читателите ни са до 35 годишна възраст, като цели 30% от тях са предприемачи. Други 13% са средно и висше ниво мениджъри. Научете повече за профила на читателите.

Към момента в сайта има 367 статии и 4,351 коментара, което е огромно постижение за такъв нишов проект за лични финанси и собствен бизнес. За тази една година успях да напиша първата си електронна книга и да направим първия цялостен курс по лични финанси „Какво не ни казва Робърт Кийосаки?“ с бизнес общност Републики за взаимопомощ.

Дойде време за благодарностите. На първо място благодаря на читателите, които всеки ден ни гласуват доверие като избират сайта, за да получат полезна информация за управлението на парите си. След това благодаря на Борис Бачев за неговата подкрепа и толкова много статии за предприемачеството, които сподели с читателите на SmartMoney.bg. Благодаря и на останалата част от авторския ни екип, които са доказани професионалисти в своите области и така щедро споделят знанията и опита си.

Всички те са обединени около мисията ни да помагаме на хората да постигат целите си и сами да определят бъдещето си чрез подобряване на тяхната финансова грамотност и вярата им, че знанието е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от него. Само така ще израснем като раса и като човешки същества.

Обикновено, на такива годишнини, освен да се обръщаме назад и да благодарим на хората, които са ни подкрепяли, си правим и планове за бъдещето. Нашата основна цел (както и досега) е да ставаме още по-добри и да представяме още по-полезни материали за читателите ни. След успеха на курса по лични финанси, обмисляме да направим второ издание през есента, като идеята е да има и онлайн вариант. Огромния успех на предприемаческото събитие с Христо Попов на 20 май ни показа, че има нужда от подобни срещи и ще мислим и в тази посока. Това са по-скоро краткосрочни цели.

Дългосрочната ни цел е личните финанси и предприемачеството да влязат в училищата или като извънкласни занимания. Децата са нашето бъдеще и ако те не знаят как да управляват парите си и сами да си създават възможности за доходи, нищо добро не ни чака.

Лично за мен, най-голямото ми предизвикателство и цел е да стана добър тренер и да променям живота на хората към по-добро.

Честит Рожден Ден, SmartMoney.bg!

https://www.youtube.com/watch?v=rEc8rGonrQw

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

5 Comments

 1. Елиян каза:

  ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН
  Не губете стремежа да сте по-добри
  УСПЕХ

 2. Хайде честито и от мен 🙂

 3. Ива каза:

  Честит Рожден Ден! Успех в постигане на зададените цели!

 4. Честито и от мен

 5. Честит Рожден ден! Желая ти да постигаш с такава лекота и бъдещите си цели. Сигурна съм, че smartmoney.bg може да стане и международна платформа за лични финанси, както веднъж ти самият си пожела :))

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.