4 начина да се превърнеш в SMART инвеститор!

5-investicii-za-vseki
5 инвестиции, в които може да инвестира всеки – до 100 лв.
22.05.2019

4 начина да се превърнеш в SMART инвеститор!

smart-investitor

4 начина да се превърнеш в SMART инвеститор!

🔥🔥🔥Това са 4-те условия, на които трябва да отговаря един човек според мен, за да се превърне в SMART или така наречения Умен инвеститор!Ако ти е интересно да разбереш кои са, изгледай видеото, надявам се да ти е полезно

Публикувахте от Smart Money.bg в Сряда, 3 април 2019 г.

 

Днес в #МинуткатаНаСтойне ще си говорим за това как да станем SMART инвеститори.

Много от нас искат парите им да не стоят на депозити в банката, а да работят за тях и поради тази причина прибягват към това да ги инвестират в нещо.

Лично за мен има 4 важни условия, на които трябва да отгавяря един човек, за да се превърне в истински SMART инвеститор, ето ги и тях:

Номер едно:  на първо място трябва да разбираме езика, на който говорят хората, които влагат парите си в истински активи. Да разберем какво е значението на термини като девидентна печалба, преференциални акции, управление на активи и др.. Всички тези специфични понятия нямат превод и е добре да знаем какво означават и да имаме ясно разбиране как може да ги използваме, за да постигнем по-добри резултати.

Номер две: на второ място трябва да разбираме езика на цифрите, да направим най-елементарни изчисления как се увеличава нашата доходност, с какъв процент, да можем да сметнем елементарни коефициенти, които са свързани с ликвидност, с устойчивост на един бизнес, да можем да преценим как да използваме цифрите, които са във финансовите отчети. Това е много важно условие ние да се превърнем в истински SMART инвеститори.

Номер три: на трето място е добре да отделим нужното време и внимание на тази дейност. Знаем че всички сме заети, нямаме време и се опитваме да си почиваме или да сме със семейството, когато откраднем няколко часа, но все пак това е една много важна дейност от нашия живот, ние сме се трудили за тези пари и когато искаме да ги управляваме по добрия начин и да станем SMART инвеститори нека отделим наистина достатъчно време (за всеки е различно) и усилия, за да научим езика на цифрите, да научим езика на инвестициите и да ги приложим на практика.

Номер четири: И всъщност това е четвъртото важно условие, да не се страхуваме да влезем на пазара и да започнеме да инвестираме. Срещам се с много хора, които казват, че сега пазара е надценен, че се очаква криза. Знам че много по- лесно е когато влизаме и веднага започваме да печелим и си мислим, че сме големите инвеститори и така работи пазара като цяло. Аз бях в същата ситуация през 2005 г., когато започнах да инвестирам малко по-активно, си мислех, че съм топ световен инвеститор, защото инвестициите, които бях купил започнаха да растат още същия ден когато ги купих. Естествено уроците дойдоха през 2008-2009 г., когато загубих над 30% от моето портфолио и разбрах, че истински инвеститор не се става при лесни условия, при добри условия, при растящ пазар! Истински инвеститор се става при трудни условия, като миналата 2018г, като сега, когато има голяма волатилност, когато пазара се движи нагоре и надолу, тогава се учат най-добрите уроци.

Ще завърша с това, че за мен експерт е човек, който е допуснал най-много грешки в дадена област, а не човек, който е имал късмета да уцели една инвестиция и тя да е печеливша.

Това бяха 4- те важни условия, за да станем SMART инвеститори и да получим максимална доходност и максимална печалба от нашите свободни средства.

Ако темата ви е била интересна и искате да научите повече информация, може да разгледате и тази статия: https://smartmoney.bg/7-stupki-kak-da-stanem-smart-investitori/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.