pravatami.bg: разкодираните закони

Винаги съм подкрепял проекти, които целят да представят сложната информация на разбираем език. Един от тези проекти, за който разбрах наскоро е pravatami.bg: разкодираните закони. Българското законодателство в основата си е добро (това, че не се спазва е отделна тема), но не винаги е разбираемо за обикновените хора. Младите хора от екипа на Департаментa за правна култура са си поставили тази амбициозна цел – да ни запознаят с правата ни. Ето как те сами се представят:

Интернет е интересно пространство, особено откакто седнал зад компютъра, можеш да откриеш правата си. От септември месец миналата година няколко юристи и студенти по право създават в интернет платформа за предоставяне на полезна и практична правна информация. Проектът им е социален и напълно безплатен, информация за правата на българското общество може да бъде намерена в сайта pravatami.bg под формата на кратки и тематични статии, наречени от тях самите “Права”.

 Списъкът с Права е обширен, а базата данни расте ежеседмично. Сред най-четените заглавия са “Отпуск по майчинство”; “Паяк вдигна колата ми. Ами сега?”. Тайната на сайта е в “разкодирането” на законите. Авторите избягват сложните юридически термини и целта им е да преведат закона за хората без юридическо образование. Така че не чакайте повече – научете правата си и разберете как да ги защитавате!

За Стойне Василев

Казвам се Стойне Василев и съм ентусиаст и мечтател. Основател съм на най-популярния сайт за собствен бизнес и лични финанси в България - SmartMoney.bg. Вярвам, че знанието е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от него. Имам повече от 15 години опит на ръководни позиции във финансовата сфера в големи международни компании. Моята мисия в живота е да помагам на хората да постигат целите си и сами да определят бъдещето си като подобряват финансовата си грамотност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.