pravatami.bg: разкодираните закони

Добре дошли на сайта
27.05.2013
Агенция митници – жалка история
05.02.2014

pravatami.bg: разкодираните закони

Винаги съм подкрепял проекти, които целят да представят сложната информация на разбираем език. Един от тези проекти, за който разбрах наскоро е pravatami.bg: разкодираните закони. Българското законодателство в основата си е добро (това, че не се спазва е отделна тема), но не винаги е разбираемо за обикновените хора. Младите хора от екипа на Департаментa за правна култура са си поставили тази амбициозна цел – да ни запознаят с правата ни. Ето как те сами се представят:

Интернет е интересно пространство, особено откакто седнал зад компютъра, можеш да откриеш правата си. От септември месец миналата година няколко юристи и студенти по право създават в интернет платформа за предоставяне на полезна и практична правна информация. Проектът им е социален и напълно безплатен, информация за правата на българското общество може да бъде намерена в сайта pravatami.bg под формата на кратки и тематични статии, наречени от тях самите “Права”.

 Списъкът с Права е обширен, а базата данни расте ежеседмично. Сред най-четените заглавия са “Отпуск по майчинство”; “Паяк вдигна колата ми. Ами сега?”. Тайната на сайта е в “разкодирането” на законите. Авторите избягват сложните юридически термини и целта им е да преведат закона за хората без юридическо образование. Така че не чакайте повече – научете правата си и разберете как да ги защитавате!

Стойне Василев
Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.