О, да, ние го направихме!

Агенция митници – жалка история
05.02.2014
Едно ново начало
02.03.2020

О, да, ние го направихме!

В тази статия ще ви разкажа до къде стигна SmartMoney.bg и всички проекти, които сме стартирали, а накрая ще поискам вашето мнение за пътя, който сме избрали и дали се движим в правилна посока. За благодарност 3-ма от вас ще получат безплатен пропуск за първия модул от курса по лични финанси, но всичко по реда си…

Вчера, докато превключвах между каналите по телевизията, попаднах на документален филм за Domino’s Pizza. Това е една от най-старите вериги за пици в света, като е основана през 1960 година. Сега компанията има над 9,000 пицарии в 60 страни и е един от най-успешните франчайзингови проекти в световен мащаб. Когато празнуват своята 50-годишнина през 2010 година, специалистите от отдел „Продажби” забелязват, че продажбите пред последните 3 години се покачват, но с по-малък темп в сравнение с предишните години. Кратко проучване, организирано от компанията показва, че има негативни коментари за вкуса на основния им продукт (пиците) от клиенти, които са потулени и не са стигнали до мениджмънта на компанията.

Следва мащабно маркетингово проучване в САЩ, което потвърждава това, което ръководството вече знае – клиентите искат по-добър вкус, нови видове сирена, нови подправки, нови сосове и повече разнообразие. Следва нещо, което променя корпоративния свят в Америка – Domino’s Pizza решават да са честни със своите клиенти и да признаят, че има какво да се желае от техните пици. В същото време, променят изцяло целия процес по направата и доставката на техните пици (включително рецептата, която не е променяна от 50 години). Наистина дръзко решение за компания, която има милиарди долари продажби и на пръв поглед изглежда, че всичко е наред, нали? Но, те го правят (Oh Yes We Did) и постигат невероятен успех.

Защо ви разказах тази история? Защото искам и аз да съм честен с вас. SmartMoney.bg се развива много добре (поне според моето мнение и това на екипа) – посещенията на сайта се увеличиха значително през последните два месеца (откакто напуснах работата си), започва регистрацията за новия курс по лични финанси „Какво не ни казва Кийосаки?” (вече имаме доста записани участници); избрахме първите 12 читатели, който да се присъединят към нашия екип и да развиват секция „Бизнес книги” (имахме над 200 кандидатури); направихме две демонстрации на нашата финансово-образователна игра „SmartMoney” (с деца от Русе по програма „Забавна финансова грамотност” и с малко по-големи деца от различни домове за сираци, съвместно с фондация „Подарете книга”); станахме медийни партньори на много качествени събития и още други дейности, с които помагаме на хората, но…

Тук има едно голямо „НО”. Според мен, се загуби малко облика на сайта и той се отдалечи от идеята за блог с качествени материали за лични финанси и собствен бизнес и започна да прилича на по-голям информационен сайт (какъвто не е и не искамe да бъде). Тъй като желанието ни е да ви представяме различни събития, които си струва да посетите, зачестиха материалите с такава насоченост. Според нас, това е от полза за читателите (запознавам се с много хора на тези събития, които ми казват, че са разбрали за тях от сайта), но не искаме да се превърнем и в „събитен сайт”.

Другият сигнал, който забелязах е намаляването на коментарите след статиите в сайта. Не знам на какво се дължи това. Предполагам, че няма какво толкова да коментираш под материал за събитие или съвети за предприемачи, но аз съдя за това дали е качествена една статия и дали е провокирала някой от вас, по коментарите след нея. Ако такива липсват, се губи обратната връзка и не знаем дали вървим в правилната посока. Не искам да се превърнем в много други сайтове, които са пълни с откровено рекламни текстовеи няма нито един коментар. Разбирам, че трябва да се издържат по някакъв начин, но не и за сметка на качествените текстове. По тази причина вече не чета доста такива сайтове.

Досега, на няколко пъти съм искал вашето мнение за развитието на сайта и сега пак имам нужда от вашата помощ. Ще съм ви благодарен, ако напишете като коментар под статията какво ви харесва в SmartMoney.bg и какво – не? Има ли нещо, което ви дразни? Какви материали искате да преобладават – за лични финанси, за собствен бизнес, за финансов коучинг или за нещо друго? Както аз бях честен с вас, така искам и вие да сте честни с мен. Не ни жалете – това е вашият сайт и вие определяте какво да има на него.

Като благодарност за вашата обратна връзка ще дадем 3 безплатни пропуска за Модул № 1 от курса по лични финанси на 3-ма от вас, които напишат коментар и отговорят на въпросите, които сме задали. В началото на октомври ще изтеглим на случаен принцип късметлиите. 

Каква е целта на това мини-проучване? На първо място, искаме да сме честни и прозрачни с вас, като искаме да запазим високото ниво на материалите в сайта и да ви предлагаме още по-интересни проекти и инициативи. Ако нещо не ви харесва в SmartMoney.bg искаме да знаем какво е то, за да го променим. Готови сме на тази стъпка. След това можем с увереност да кажем „О, да, ние го направихме!” и да продължим напред с високо вдигната глава.

Моля, споделете тази статия, ако мислите, че и ваши приятели и познати са фенове на сайта, има какво да кажат и биха искали да спечелят един от трите безплатни пропуска за Модул №1 от курса по лични финанси. Благодаря ви!

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

22 Comments

 1. Здравейте,

  Статиите, които са написани от вас са много добри, харесват ми и разширяват мирогледа ми. За съжаление виждам, че се стремите да имате поне по 1 статия на ден, което не е лошо, но стига информацията, която предоставяте да във основния фокус на блога (все пак заради това съм го вкарал във feed-a си). Пример за миналата седмица е, как сте публикували всеки ден по една статия на ден, но всички са за някакви събития, награди или подкани да се запишем на някой курс. Така цяла седмица аз съм консумирал вашите заглавия, но нищо не съм получил като обогатяване от това което ме интересува. За мен по-полезно би било да пускате по 1 или 2 статии на седмица (долу-горе толкова е нормално за качествен блог), но да са пряко свързани с темата на блога.

  Ако държите да рекламирате тези събития, в което няма нищо лошо можете да направите един сателитен блог с тази цел и да има линкове към стаиите в него. Посовете във фейсбук към тези статии биха били на място. Втория сателитен сайт може да бъде не лоша ниша за втори блог като цяло, за хора които се интересуват от такива неща 🙂

  “Какви материали искате да преобладават – за лични финанси, за собствен бизнес, за финансов коучинг или за нещо друго?” – аз лично бих се радвал на повече информация по всички тези теми.

  Успех, определено разчитам на вас като финансово информационен съветник!

  Поздрави,
  Боян Пейчев

 2. Тихомир Иванов каза:

  Мисля че липсва един добър форум. Там могат да се обсъждат идеи, предложения и да се създават допълнителни контакти. Може би е добра идея да се развива проекта за инвестиционна игра, да има награди, промоции, възможности за стаж във финансови институции. Всичко в сайта е добре, но за да стане още по-добре, смятам че някои идеи е добре да се развията.

 3. Георги каза:

  Абсолютно съм съгласен с това което казва Боян – напоследък преобладават “рекламните” материали, а статия по основната тематика нямаше. Нека все пак да има някакъв баланс.

  Какви статии да преобладават – предполагам за всеки е различно. Мен лично ме интересуват личните финанси. Прочел съм доста по темата, знам къде отиват парите ми всеки месец, заделям по нещо настрани, но примерно не знам какво да правя заделените 🙂

 4. Елиян каза:

  Здравейте,
  статията с която открих батТони/тогава/ беше 10 идеи за собствен бизнес, разликата с други подобни беше – кратко и ясно, интересно и полезно.Спомням си, че месеци наред имаше коментари по нея.
  Другата статия с мнооого коментари беше двубоя на тема равния старт в живота.
  Мисълта ми е, че такива теми са по-различни и представени по интересния за сайта начин предизвикват дискусии, които на мен специално са ми много интересни.
  Аз съм от Бургас и затова информацията за курсове и семинари не ми е много полезна- интересна, но за жалост трудно да се възползвам, за това преди време Ви писах, ако е възможно да помисли за някакъв вариант през интернет.
  А може би тази информация да се изведе като карета от страни на основните статии.
  Като цяло сте ОК и е радостно, че търсите нови идеи.
  Успех

 5. Аз имам предложение. Нека сайта си се развива, както досега. Да се пуска по 1 материал на ден (като се редуват темите) – няма проблем, но да могат хората да се абонират за различен тип статии.

  Например – един харесва да бъде информиран за семинари и събития, друг иска да чете само материалите тип – блог-статия с личен елемент, трети иска само инфото от определен автор, който му е любим или само определена рубрика, а някои желае абсолютно всичко.

  Ще е добре и да се избира на колко време да се получават материалите – при всеки нов пост, веднъж седмично или месечно. Аз бих направила това и за моя сайт, но не съм наясно как. С програмист или платено приложение предполагам.

 6. Димитър каза:

  Здравейте,
  информацията за събития е добре да е в отделна секция, а статии свързани с основната насоченост на сайта, а именно управление на лични финанси, да се представя както до момента.
  Аз подобно на Елиян не съм в София, а имам интерес, в тази връзка е добре да се търсят възможности за организиране на събития и в други градове. Относно курсовете, ако има вариант да са под форма на уебинар е чудесно, тъй като всеки вторник до София на курс не става!

 7. Петър Здравков каза:

  Според мен сайта се развива много добре и няма нужда от някакви генерални промени,чета го от сравнително скоро време и без никакво преувеличение съм на на мнение,че това е най-добрият сайт за бизнес,лични финанси и инвестиции.Аз имам и едно предложение към хората развиващи сайта и конкретно към Стойне Василев.Ако е възможно да се правят веднъж месечно интервюта със български предприемачи,които да разкажат историята на успеха си и разбира се и на несполуките си в предприемачеството,а пък може и да не е само с предприемачи,а и със инвеститори на борсата или специалисти в областта на финанси,икономика и др.
  Желая ви всичко най-добро и още дълги години да радвате читателите си.

 8. Стоян каза:

  Здравейте,

  за пръв път пиша, но следя сайта и преди него блога от доста време. Материалите в тях провокираха да си “подредя” личните финанси – да планирам, да изготвям бюджети, да търся начини за увеличаване на приходите и т.н.
  Бих искал да участвам в курса, но съм на 250 км от София 🙂 и ще ми е трудно да пътувам всяка седмица до столица. Уебинар(споменат по-горе) или провеждане на курса в други градове по страната(личния контакт е далеч по-добрия вариант от виртуалния) е моята препоръка.

  Успех, Тони и на екипа ти

 9. Марина каза:

  Здравейте,

  Следя от няколко години съветите, които давате 🙂 В началото харесах блога, заради секцията “Собствен бизнес”, начините за инвестиране, личните истории и ревютата на книги. Това са и темите, които все още ме вълнуват и бих искала да чета в бъдеще. Лично мен не ме дразни честото споменаване на курсовете по Лични финанси. Що се отнася до предлаганата награда за коментарите, които оставяме, аз не съм от София и няма как да се възползвам от нея. Същото се отнася и за самите курсове, които предлагате. Считам, че идеята за провеждане на уебинари е добра, ако искате да обхванете аудиторията си извън столицата.
  Поздрави!

 10. man0l каза:

  Аз пък бих си платил за premium секция с конкретни бизнес модели и разработени схеми и инвестиционни планове 😛

  Сайта е супер, нормално е да се “разводняват” на пръв поглед статиите. Това значи, че дейността нараства. Не може всяка публикация да е вайръл, но може да се планират няколко “вайръл” публикации в месеца.

  Cheers

 11. Александрина Янкулова каза:

  Здравейте. Заинтригува ме статията и особенно това, че очаквате нашите коментари. Скоро никой не ме беше питал за мнението ми и сега се радвам, че някой наистина се интересува. Аз съм студент, последна година в специалност “Предприемачество” в УНСС и се старая всеки ден да чета нещо от сайта. За мен е изключително важно да разбера как хората са развили собствения си бизнес, какви пречки са имали по пътя си. Естествено и останалите области, изброени в статията, са важни и са неразривно свързани с развитието ни като едни “хора с ширко отворени очи”, но лично за мен тази информация в сайта е най-полезна. Давате ни примери – това ми е любимото. Смятам, че сте тръгнали в правилната посока и ясно разбирате, че не се интересуваме от сайтове “пълни с откровено рекламни текстове”. Благодаря Ви! Продължавайте в същия дух. Успех от мен и обещавам да съм по-активна в коментирането 🙂

 12. Galarad каза:

  Здравей Тони,

  Основния проблем е съдържанието на сайта – материалите (освен тези, които пишеш ти) са прекалено общи и неконкретни, писани от хора без достатъчно опит. Ето тук http://www.getrichslowly.org/blog/ може да видиш какво за мен е правилния вид на такъв сайт.

  Напоследък сайта се изпълни с обяви (защото това не са статии) за всякакви семинари и обучения. Това не е съдържанието, което ме интересува. Аз търся задълбочени анализи или интересна литература (например статиите на г-н Стефан Велев). Не видях например статия, в която някой предприемач описва как точно е стартирал, какви са били проблемите и успехите му и какви решения е взимал. Или как да анализираме резултатите от похарчените пари за реклама, какви проценти успеваемост при какви подходи има, какъв би бил един балансиран рекламен бюджет и т.н. Или статистика за развитието на икономиката на България, заедно с коментар и сравнения с икономиките на съседите.

  От техническа гледна точка ще ми е много удобно, ако може да виждам списък с последните 50 коментари примерно, а не с последните 5, както е в момента.

 13. Тони, поздравления за това, че питаш нас, твоите читатели по този начин!

  Ако позволиш да изразя и своето мнение:

  По отношение на това да се пуска по една статия на ден – така ще се превърне сайта верно като новинарски, а както ти казваш не целиш това. Според мен 3, максимум 4 статии на седмица с високо качество и експертиза са абсолютно достатъчни /даже 4 са много/. А в останалите дни върти старото си добро съдържание – така ще ти е постоянен трафика – хем хубава статия, хем напомняне за по-стари добри материали.

  Ще си позволя да кажа още едно нещо – не позволявай тия медийни партньорства да ти изядат главата…. Знам добре за какво става въпрос 😉

  Абе и още едно нещо ще кажа – коментарите под статиите лека полека се прехвърлят в коментарит в социалните мрежи. Ако забележиш при copyblogger например в края махнаха коментарите и вместо това призовават потребителите да коментират в G+. До голяма степен всичко опира до мързела на потребителя и по-скоро до дефицита му на внимание – 2-3 клика в повече и не му се занимава иска да отваря и други сайтове…

  Поздрави и успех!

 14. Христо Георгиев каза:

  Здравей Тони,

  Когато открих сайта за първи път (все още беше със старото име :)), бях заинтригуван от статиите за лични финанси. Много интересно, кратко и практично бяха представени основни теми по този въпрос (нетно богатство, как да направим и поддържаме бюджет, т.н.).

  Сега когато отворя секцията Лични финанси, нищо подобно не мога да намеря в последните два месеца. Разбирам, че влагате повече усилия в различните курсове и инициативи, поздравления за което защото смятам, че има нужда от такива. Но все пак ще се радвам ако успявате да публикувате и нещо актуално в сайта. Например, наскоро прочетох във в-к Капитал вашия анализ за покупка на недвижим имот и при какви условия си заслужава. Ето такива материали са интересни за читателите. Защото са практични и полезни и не на последно място актуални при тази динамична и променяща се среда.

  Идеята за интервюта с предприемачи и успели хора като цяло също много ми допада. Сигурен съм, че вече сте достатъчно разпознаваеми в България и с радост има хора, които ще откликнат да отделят известно време за да споделят историята, опита и съветите си.

 15. Здравейте и от мен,

  Трябва да Ви кажа, че преди да отворя сайта не знаех кой е Робърт Кийосаки, но вече съм изчел половината му книги 🙂 за което съм Ви благодарен. Сайта е супер, може би му трябва още малко статии по тематиките , дори в Facebook последните седмици ме заливате с реклами за курса , но не и със статии които да четем

  п.с. един форум към сайта няма да е никак лоша идея

 16. Dude каза:

  Тони, наистина напоследък сайтът прилича много на нова визия, която почна да изглежда като рекламна платформа на събития. Разбирам, че трябва да се печелят пари, но и ти ни разбери нас:)
  Също смятам, че сайтът има нужда от по-специфична и конкретна информация. Thesimpledollar и getrichslowly са също повърхностни и неконкретни за мен.

 17. Иванов каза:

  Моите поздравления за това, че сте усетили тези сигнали (малкото коментари и многото реклами на събития)! Добрият мениджмънт изисква точно такова поведение, а не да се търсят причини, когато напълно изчезне интересът към сайта.
  И няколко съвета:
  Първо, махнете наградата от тази статия! 🙂 Разбирам, че тя е във вид на благодарност, но няма нужда от нея. Достатъчно голяма благодарност ще бъде, ако представите по-добър продукт на читателите, съобразявайки се с някои от техните съвети. Освен това, рискувате някой да се запише с коментар заради наградата, а не заради желанието да помогне. В такъв вид проучване най-важното е респондентите да са искрени, а не да отбиват номер. Тук е моментът да кажа, че не искам да бъда включен в томболата за безплатните пропуски.
  Второ, не ограничавайте тематичния обхват в сайта (изключвам рекламите). Концентрирането в само едно направление (например само лични финанси или пък само собствен бизнес, или нещо друго) може да доведе до някоя от следните опасности: изчерпване в един бъдещ момент; създаване на твърде близки статии; създаване на статии от типа “изсмукано от пръстите”, колкото да се публикува нещо ново; опити да се задълбочава в анализираните проблеми до степен, която надвишава компетентността на екипа на сайта. С последното не казвам, че е хубаво да се пишат повърхностни статии, а просто, че някой от екипа може съзнателно или несъзнателно да надцени възможностите си и да пише за неща, които не разбира само заради желанието да представи проблем, който не е дискутиран.
  Трето. Ако търсите увеличаване на коментарите, това може да стане чрез статии върху проблеми, които са по-близки до читателите и върху които имат по-големи наблюдения. Когато е представена някаква по-специфична материя, обикновеният читател трудно може да изкаже някакво мнение, само може да напише благодарност за полезната информация. Но въпреки това, съветът ми е да откриете баланса между тези два типа статии, защото все пак елементът обучение е силно застъпен в идеята на сайта, а не сме се събрали просто да си коментираме някакви ежедневни неща.
  Четвърто. Не знам дали е технически възможно, но бих предложил да има отделна секция, в която да се публикуват предстоящите събития, само че без да излизат на началната страница. Дори може да се споменават само най-важните неща с 2-3 изречения, а не под формата на цяла статия.
  Това ми идва наум засега.

 18. feeria каза:

  Здравей, Тони
  Не се стърпях реших и аз да дам своето мнение .

  Поздравления за откритата и откровена молаба за обратна вързка с читателите.
  Рядко съм срещал такова отношение.
  Затова, Браво!

  Блогът ми харесва още от самото начало и като цяло „държи фронта” и досега.
  Наистина, има известно залитане в грешна посока, но със сигурност, това може да се преодолее.
  Преди време се запитах, защо хората посещават блогове?
  Каква нужда запълват те?
  И какво е важно да има в един добър блог?

  Според мен, основният мотив е нуждата от споделяне.
  Когато човек е силно заинтересован от дадена тема и тя е важна за него,
  той търси / инстинктовно и/или целенасочено/ хора, които се вълнуват от същото.
  Които са „настроени на неговата вълна”.
  Независимо дали даден човек само чете статиите в блога или коментира редовно, важното е, че е открил място , където има и други като него. Има общост на хора със сходни интереси.
  Хора, които се интересуват активно от същите въпроси, от които се интересува и той самият.
  Тук имам пред вид основно авторите на материали, но и всички, които коментират под статиите.
  С две думи, блогът е място, където всеки може да намери информация по темите, които са му интересни, да получи съвет и вдъхновение, да съпостави своето мнение с това на автора и на коментиращите, да събере кураж, ако му е необходим, и т.н.

  Следователно, важни са, както статиите, така и коментарите и обсъжданията под тях.
  Защото те придават дълбочина и обогатяват блога.
  В тази връзка са и моите предложения:
  1. Стреми се към повече коментари.
  По принцип, броя на коментарите е косвен показател за интереса към дадената статия.
  Статия без достатъчно /5-6 поне/ коментари е или безинтересна или прекалено специфична.
  Как да се увеличат коментарите?
  – Може да се заложи в самата статия. Самата тя да приканва читателите към реакция.
  Примерно с въпрос „ какво мислите за …?’ или „Вие как бихте постъпили в този случай ?” или „ прсавилно ли е да …..”
  или с молба за споделяне на личен опит
  или с малко по-провокативна и по-крайна теза, с цел предизвикване на несъгласие

  – Дискусията под статиите трябва активно да се управлява.
  Защо?
  Първо, за да не затихне от само себе си. Второ, за да се стимулират хората да пишат повече и по-задълбочни коментари. Трето, проява на уважение е към тези, които са се включили с коментар /малък или голям, няма значение/. Те са допринесли с нещо и заслужават подкрепа.
  В идеалния случай, на всеки коментирал, трябва да се обърне внимание , поне при първото му включване.
  Как да се поддържа огъня?
  – С активно участие в коментарите
  – С активно подканяне на читателите да дадат своето мнение
  – С обръщане на внимание на всеки коментирал
  – С подаване на допълнителна информация и/или въпроси с течение на времето с цел „поддържане” на разговора.
  – Със задържане на нова публикация, ако дискусията се „разгори”
  Пускането на нова статия, поне според мен, е знак, че според автора, текущата тема се приключва и е вече време за нова. Това ускорява спирането на коментарите, защото темата вече става стара.

  2. Наблягай на качеството /нова информация, споделяне на личен опит, задълбаване в темата/ за сметка на количеството.
  2-3 статии на седмица са напълно достатъчни.
  Аз лично, когато влизам в блога, проверявам 2 неща – има ли нова статия и има ли нов коментар?
  Двете са взаимозаменяеми, поне до известна степен.
  Така че, „свободните” от статии дни, могат да се насищат с коментари.

  3. Не смесвай блогването с бизнеса.
  Видя какво стана с novavizia.com.
  От чудесен пълноценен блог се превърна в онлайн рекламна брошура на книжарницата им. Поне според мен, от това страдат и двете дейности.

  4. Подкрепям Galarad за коментарите.
  Нека се виждат поне последните 10. И нека да са по-нагоре в страницата.

  5. Хубаво е да има , колкото се може повече личен опит и лични истории. Това е ценно.
  6. Интервюта с предприемачи, стартъпъри, бизнесмени и всякакви ентусиасти.
  7. Блогът не бива да е колективно дело, той е личен. И трябва да е такъв, защото иначе губи характера си. И се размива.

  И в заключение,
  Блогването е за трупане на репутация и престиж. Не е подходящ нито за реклама нито за пиар. Той е нещо лично.
  Обмисляй всяка стъпка през тази призма за да не загубиш фокуса.
  Успех!

 19. Диляна каза:

  Тони, намерих те преди години през Svejo и те следя кажи-речи “откакто чакаше” (…And Now We Wait). По това време започнах да се интересувам как да повиша финансовата си култура или по-точно как въобще да си създам такава. Интересни ми бяха статиите от типа на уроците по лични финанси (със семейството на… хм, май съм забравила как се казваха, но така де, имаше там едно семейство), бизнес-казусите (да речем със служителката и болничните, или пък с Радост от банката), грешки, съвети, вдъхновяващи истории при стартирането и управлението на бизнес (е, от мен бизнесдама няма да излезе, но все пак ми допадат подобни материали) и дори от време на време инвестиране (хем искам, хем не вдявам, но… продължавам с опитите да проумея тук-там нещо), т.е. от теб очаквам да науча нещо ново, полезно, преживяно. Наистина напоследък зачестиха статии със събития и семинари, но това че не представляват интерес за мен, не означава, че са безполезни за другите ти читатели.
  P.S. Поздрави за бюлетина! Страхотна идея.

 20. Стойне Василев каза:

  Благодаря ви за коментарите. Само мога да съм щастлив, че имам такива читатели и знам, че винаги когато съм на някакъв кръстопът, мога да разчитам на вас.

  Прочетох внимателно всички коментари (дори някои по 2 пъти), като си водех бележки. Сайтът, който споменавате – NovaVizia ми беше в главата, когато писах статията, но не исках да засегна Тодор. Тези бележки ще прераснат в една нова мини-стратегия за развитие на SmartMoney.bg, която вярвам, че ще ви хареса. Очаквайте промените съвсем скоро.

 21. Димитър Павлов каза:

  Искам да се изкажа като вмъкна едно голямо БЛАГОДАРЯ. Да наистина това са едни страхотни статии и теми, които не само ме вдъхновяват, а ме карат да мисля правилно и разумно. Искрено се надявам този сайт, а именно SmartMoney.bg, винаги да е във вида в който е в момента.

 22. Димитринка каза:

  Пиша това 6 години след като е написана статията, но искам да изкажа своето мнение, както пожелахте и вие. Редовно получавам вашите емайли по пощата и те са едно от малкото неща, които не изтривам и веднага прочитам. Смятам работата Ви за изключително полезна и вдъхновяваща за хората в България, които според мен са се отказали отдавна от опитите си да преуспеят в родната си страна. Аз съм инженер по професия и не съм инвестирала в нищо, но вие ми давате много неща за размисъл. Радвам се , че ви има и продължавайте все така напред. Благодаря и късмет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.