Новата Wellness революция

АБВ в изграждане на бизнес екип, който печели
23.10.2014
„Несправедливо предимство“ на Робърт Кийосаки
06.11.2014

Новата Wellness революция

Как да забогатеем в многомилиардната настъпваща индустрия?

Пол Зейн Пилзър е световноизвестен икономист, мултимилионер, предприемач в сферата на софтуера, хоноруван професор, икономически съветник в две президентски администрации и автор на седем бестселъра, като най-популярните са „Бог иска да сте богати“ и „Безкрайно богатство“.  Той спечелва първите си 10 милиона долара преди да навърши 30 години.

Преди години Пилзър очерта зараждащата се многомилиардна индустрия на доброто здраве, която той нарече „уелнес“. Книгата е второ издание на „The Wellness Revolution” (2002 год.), фокусирана единствено върху вътрешния пазар на Съединените щати, откъдето започва съвременната уелнес индустрия. Днес уелнес индустрията се разраства дори още по-бързо извън САЩ и както казва Пол Пилзър „Новата уелнес революция“ е написана за хората по целия свят.

„Тази книга не е посветена на някаква мода или тенденция – тя е посветена на една нова и безкрайна необходимост, свързана с начина, по който се храним, спортуваме, спим, работим, пестим, остаряваме и почти всички други аспекти от нашия живот. Следващият голям удар е уелнес революцията„, казва Пол Пилзър.

Уелнесът е знанието и културата как да се грижим за себе си и касае всички аспекти на живота ни. Широко използваният превод на български е благоденствие. В речника, част от значението на думата благоденствие, се определя като „състояние на добро здраве, особено като цел към която се стремим активно“. Ето защо книгата е препоръчително четиво за всеки човек, който иска да създаде за себе си тази нова култура, начин на мислене и стил на живот. Препоръчвам да прочетете книгата веднъж като консуматори, после да се върнете и прочетете отново като предприемачи. Това е зараждащ се нов сектор в световната икономика, в който следващите мултимилионери ще намерят своето място. Защо да не сте вие? Научете къде и как да насочите усилията си.

„Новата уелнес революция“ обяснява защо повечето възможности в уелнеса все още чакат нови  предприемачи, как нови мениджърски техники и форми на бизнес организация, могат да позволят на тези хора още по-добри технологии, отколкото ако са част от голяма корпорация. Този процес ще продължи поне още едно десетилетие, докато уелнесът не се превърне в зряла индустрия и нейните потребители не са нови за предлаганите продукти и услуги. Само в Америка, този все още сравнително непознат бизнес, се разрастна до 500 милиарда долара, като прогнозите на Пилзър са за 1 билион долара индустрия, която расте непрекъснато.

Книгата е и своеобразно бизнес ръководство за предприемачи, лекари, инвеститори, финансисти, хиропрактици, дистибутори на уелнес продукти и услуги и други. Структурирана е логически, като във всяка глава, авторът е анализирал поотделено потенциалните възможности в разбираем стил на четене. Като икономист, Пилзър представя голямата уелнес картина, разглеждайки в чисто исторически апект неговото възникване. Той проследява развитието на хранителната, селско-стопанската и здравната индустрии, наричана още индустрия на болестите, и как се стигна до днешната световна пандемия на наднормено тегло и влошено здраве, която е завладяла не само САЩ, но и развитите страни в Европа, Азия и Австралия. Обяснява ни кое е новото в „Новата уелнес революция“, защо уелнесът е следващият голям удар и място на новите мулти-милионери, защо е революция и ключовата роля на поколението на „бейби-бумърите“.

Интересен и задълбочен анализ прави на петте отличителни черти на вездесъщите индустрии, които най-успелите инвеститори и предприемачи познават отлично, за да раличават мимолетната мода от трайните тенденции. От голямата картина на новата индустрия, Пилзър ни въвежда в различните бизнес възможности, като ги изследва поотделно – медицина, хранене, здравно осигуряване, инвестиране, дистрибуция, разпростряняване на уелнес, директни продажби и др. Анализите са подкрепени и с реални истории на първите уелнес предприемачи, които вече са натрупали своето богатство. Всяка глава завърша с план за действие, целта на който е да улесни предприемачите да насочат правилно своите усилия, като изберат правилната уелнес възможност за себе си.

Макар милиони хора да са възприели уелнеса, нуждата от него се увеличава поради затлъстяване и влошаване на здравето на хората в развитите страни. Много е важна и полезна информацията, касаеща храната и диетата, която горещо препоръчвам да се препрочита. Правилното разбирането за съвременната храна и диета, лишена от хранителна стойност, недохранване на тялото на клетъчно ниво, ролята на хранителнителните добавки като необходим продукт за доброто здраве на съвременния човек, всичко това са знания необходими за да се грижим по-добре за себе си и нашите семейства.

Книгата е огромно предизвикателство към хората, като потребители и предприемачи. Основното й послание е, че благоденствието е на път да промени живота ни така, както го промениха автомобила, компютрите, интернет и файсбук.

Когато четях книгата се чувствах много доволна от себе си, защото аз въведох уелнеса като стил на живот и сега се радвам на страхотни резултати – много добро здраве, нова енергия, страхотна физическа форма и огромен позитивизъм. Натрупаните знания, опит и позитивно отношение ги насочих към изграждане на собствен бизнес в тази сфера, като помагам на хората да постигнат своите цели и да променят живота си, за да се насладят и те на страхотните резултати. Ще се радвам да ви бъда полезна, да споделя с вас своя опит, знания и позитивизъм и като уелнес консултант и като предприемач.

Приятно и ползотворно четене и приемете уелнеса в живота си за по-добро здраве, вечна младост и нови възможности за предприемачество.

Накрая, ако искате да поръчате тази книга или някоя друга от издателство Анхира с 10% отстъпка, следвайте тези инструкции.

Ани Сиракова
Ани Сиракова
Здравейте, казвам се Ани Сиракова и се намирам в най-творческия етап от живота си, в който споделям натрупаните знания, опит, научени уроци и вдъхновение в полза на хората. Определям себе си като съзидател, защото обичам да създавам неща, които добавят стойност и смисъл в живота на хората. Смятам, че да допринaсям с нещо, което ще направи живота по-добър е кауза, зад която си заслужава да застанa. Аз съм страстен ценител на книгите и обичам много да чета и пиша. Всяка книга отваря нов прозорец и носи различна мъдрост Пиша ревютата с много желание и вдъхновение и ще се радвам да са ви полезни при избора на книга. Забавлявайте се и придобивайте нови познания с книгите от „Специалната Колекция“ на SmartMoney.bg.

4 Comments

 1. Петър каза:

  По мое мнение тази мания за здравословен живот е някакво филмиране, тъй като към настоящият момент съществуват само теории за процеса на остаряване на човешкия организъм, няма нищо което да е доказано и затова тази индустрия се базира на някакви убеждения, а не на нещо, което на практика помага на човека да живее по-добре.

 2. Петър каза:

  Само се захранва една много голяма индустрия с хранителни добавки, чиито произход в повечето случаи не е известен.

 3. Ани Сиракова каза:

  Здравейте Петър,

  Благодаря за коментара и мнението, което изразявате. Ще си позволя да не се съглася с Вас, защото да живееш здравословно е стил и начин на живот, а не мания или тенденция. Това се обединява от една дума Уелнес и се отнася до вси

 4. Ани Сиракова каза:

  Нещо прекъсна:))

  Уелнесът касае всички аспекти в живота ни. Нима Вие не искате да сте здрав, усмихнат, зареден с хубава енергия, витален!? Нима не бихте искали Вашите приятели, семейство, близки, колеги да са здрави и щастливи, а не уморени, тъжни и потиснати? Ето това е здравословният живот – начина и културата да се грижим за себе си. Аз вярвам на учените, експертите и хората, които са посветили живота си на тези каузи – да намерят начини за съвремения човек да се грижи по-добре за себе си в динамиката, в която живее. Да създават продукти и услуги с грижа към човека и природата и компании, които следват тези ценности. Всичко е въпрос на личен избор!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.